• matben
    Äldre 9 Feb 07:13
    34405 visningar
    22 svar
    22
    34405

    Vill börja sticka...

    scrapparlotta skrev 2017-02-09 05:25:23 följande:

    Tack för era tips. Om man ska börja med en halsduk....då behöver man inget mönster eller? Det är väl bara att sticka på? Men man måste sticka en omgång räta och nästa aviga eller?


    Du kan sticka precis hur du vill. Gör du varannan räta och varannan avigs får du en slätstickning, stickar du bara räta blir texturen annorlunda men däremot lika på båda sidorna. Skaffa garn och läs på etiketten hur tjocka stickor som rekommenderas, där står också hur många maskor som de beräknar behövs per kvadratcentimeter eller kvadrattum. Gånga det antalet maskor med hur bred du vill att halsduken ska vara, sticka ca 10 rader och kontrollmät. Eller bara chansa, en halsduk behöver ju inte följa ett visst mått.
  • matben
    Äldre 9 Feb 19:23
    #9
    Nandez skrev 2017-02-09 10:56:34 följande:
    Varannan rät och avig är resårstickning, bara räta maskor ett varv och nästa varv aviga är slätstickning. Om man bara stickar räta maskor alla varv så är det rätstickning. Som sagt så finns det bra mönster hos Järbo garn, Drops och Viking garn. 
    Förkortningarna brukar förklaras i mönstret. Tror att det blir lättare för dig att sticka om du har ett enkelt mönster att följa. Lycka till
    Självklart menade jag vartannat varv, och inte vartannat stygn, bra att du förtydligade detta. 
Svar på tråden Vill börja sticka...