• SuzieZ

    Bästa kliniken i Finland?

    linsen79 skrev 2019-04-08 21:20:46 följande:

    Hej! Gammal tråd men någon kanske fortfarande är aktiv här.  Har funderingar på Ovumia Fertinova i Helsingfors. Har haft skype-samtal och fick bra intryck av dem. Positivt att de kan göra både PGS och ERA-test. Vi tänkte testa en sista gång med vanlig IVF. Någon som varit på denna klinik och kan dela med sig av sina erfarenheter? 


    Hej Linsen79!

    Har ni bestämt er för Ovumia Fertinova i Helsingfors? Vi ska dit inom 1-2 veckor för ÄD, väldigt spännande och läskigt! Vore kul att följas åt!
  • SuzieZ
    Lovsan skrev 2019-06-09 23:06:26 följande:

    Hej! Har gjort en behandling på Ovumia Fertinova i Helsingfors förra året med donerade ägg. Fick en liten dotter på första försöket. Kan varmt rekommendera kliniken. Har bara goda erfarenheter av den personal som vi hade kontakt med där både innan, under och efter behandling. Ett plus att flera av dem pratar svenska :) Väldigt smidigt att ta sig till kliniken, gick dit från centralstation. Vi har flera embryon i frysen till ev. syskonförsök framöver.


    Hej Lovsan!

    Gjorde ni ÄD med färska eller frysta ägg? Vår donator har precis fått avbryta sin behandling så nu funderar vi på att köra med frysta ägg så att vi inte behöver vänta till efter sommaren..

    Matchade donatorn dig på både hårfärg, ögonfärg och längd? De frysta ägg vi fått erbjudande om matchar inte på hårfärg (jag har mellanblont, min man ljusblont och donatorn brunt).

    Tacksam för svar!
  • SuzieZ
    linsen79 skrev 2019-06-17 21:31:16 följande:

    Hej! Hur har det gått för er Suzie? Vi har varit hos Ovumia och gjort ett äggplock och testat embryona med PGS. Bara ett embryo var friskt. Måste göra ERA-test först men hoppas på insättning efter semestern. Har ni andra gjort ERA-test?


    Hej!

    Vad kul att du svarade!:)

    Vi fick endast ett embryo (blastocyst kanske det heter, 5dgr) av hög kvalitet som vi satte in i tisdags 18/6 (körde med frysta donatorägg). Flög till Helsingfors t/r över dagen, puh!

    Så nu är jag sjuukt nervös och orolig och stressad över att vi inte har några embryon i frysen, men samtidigt lite lycklig och förväntansfull..

    Testdag inte förrän 2/7 eftersom vi kör med sticka och inte blodprov..

    Vi har inte gjort några tester eftersom det inte är mina ägg och min sambos simmare är av god kvalitet..

    kram
  • SuzieZ
    Lovsan skrev 2019-06-13 00:11:26 följande:

    Hej! Vi valde färska ägg och fick 11 st från vår donator. Jag och donatorn matchar inte i längd, hon är kortare än mig men har samma ögonfärg och nästa samma hårfärg.

    Dottern är väldigt lik sin pappa, så det kanske inte spelade så stor roll hur donatorn såg ut ändå ;)


    Tack för svar Lovsan! Känns skönt att höra!;)

    Bestämde oss för att köra på de frysta äggen fastän donatorn hade brunt hår.. Gud vad jag tittade på alla brunögda med blå ögon i Helsingfors..

    Inser att jag ju har lite råttfärgat hår själv även fast det är blonderat.. och min sambo är superblond/rödlätt så detta blir nog en bra kombo!

    När man väl bestämt sig känns det ju så rätt och förväntansfullt, om än nervöst!

    Kram
Svar på tråden Bästa kliniken i Finland?