• Anonym (Svea Svensk­)
    Äldre 23 Feb 14:27
    52106 visningar
    255 svar
    +1
    255
    52106

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Nej, Sverige ligger inte högst i självmordsstatistiken. Sverige ligger på 60:e plats. Länder som enligt Världshälsoorganisationen har fler självmord än Sverige per capita är Guyana, Sydkorea, Sri Lanka, Litauen, Surinam, Moçambique, Nepal, Tanzania, Kazakstan, Burundi, Indien,  Slovenien, Sydsudan, Turkmenistan, Ryssland, Ryssland, Uganda, Ungern, Japan, Vitryssland, Zimbabwe, Bhutan,  Sudan, Komorerna, Ukraina, Marocko, Ekvatorialguinea, Eritrea, Polen, Lettland, Kenya, Malawi, Zambia, Montenegro, Djibouti, Finland, Belgien, Island, El Salvador, Angola, Moldavien, Estland, Myanmar, Trinidad och Tobago, Tjeckien, Papua Nya Guinea, Serbien, Somalia, Frankrike, Chile, Bolivia, USA, Uruguay, Rwanda, Portugal. Kroatien, Etiopien, Österrike, Kuba och Thailand.

    En massa länder där folk är så "härligt osvenska"... men som tar livet av sig i högre grad

    Svenskarna är inte olyckligare än andra folk, enligt World Happiness Report 2016 där de rankade 156 länder, så var det 146 länder där de var olyckligare än i Sverige.

    Ja, Sverige har många singelhushåll per capita, men bara för att man är singel betyder det ju inte att man känner sig ensam och olycklig. I själva verket kan det vara så att många som bor ihop är olyckligare.

    Jag tror att många är singlar i Sverige är för att vi kan. I många länder ses det som ett socialt stigma att inte vara gift vid en viss ålder t.ex och ännu mer att skilja sig. Och i vissa andra länder kan det vara väldigt svårt att klara sig ekonomiskt som ensamstående. Så det är kanske inte av evig kärlek och lycka folk i dessa länder håller ihop i högre grad, utan av ekonomiska och sociala skäl.

    Om man går utanför dörren, och träffar en otrevlig jävla idiot den dagen, så då har man haft otur, man råkade på en otrevlig jävla idiot  den dan. Men om det är så att varenda en, varenda dag i 32 år är otrevliga jävla idioter, då kan det nog vara så att problemet faktiskt ligger hos en själv...

  • Anonym (Svea Svensk­)
    Äldre 23 Feb 21:08
    #59
    +1
    Fnollet skrev 2017-02-23 15:45:27 följande:

    Det verkar vara rätt många som tycker svenskar är snåla. Där måste jag nog ändå gå emot och säga att om det är något vi är, så är det banne mig inte snåla!


    Exakt, Sverige är det land i världen som är generösast mot andra och hjälper världen allra mest.
    goodcountry.org/index/overall-rankings

    Att säga att folk är snåla när man vill betala sin egen del av notan när man är ute och käkar handlar ju mer om att man vill att det ska bli fair, att inte nån som är fattigare än man själv ska behöva betala mer än de har råd med, utan att var och en betalar för sitt.

    Att hålla på och bjuda folk bara för att de ska tycka om en känns i mina ögon ganska patetiskt. Som att man försöker köpa sig vänskap genom materiella ting som pengar eller middagar istället för att vara en fin vän.
  • Anonym (Svea Svensk­)
    Äldre 24 Feb 18:12
    Anonym (förlåt mig för fan!) skrev 2017-02-24 12:49:28 följande:

    ni vill flytta hemifrån för att skapa eget... i många andra kulturer tar man det lugnt i det området. Man bor hemma längre, familjebanden är starkare. Man hjälps åt.

    Sen blir föräldrarna gamla och man fortsätter hjälpas åt. I många länder flyttar föräldrarna in till sina barns familjer för omsorg.

    Vad gör en svensk? Ålderdomshem heter det.


    Det är bara 13 % av 80-åringarna i Sverige som bor på äldreboenden. Och bara 5 % av de över 65.
    Så det är knappast så som du tycks tro, att alla gamla i Sverige bor på äldreboenden. Många vårdas av sina barn, vänner, grannar eller av hemtjänst. Dock är det så att de flesta äldre inte tycker om att bli beroende av sina barn. De vill ha en fungerande hemtjänst och plats på ett äldreboende om det behövs. Ofta är det så att de vuxna barnen måste gå i pension i förtid, eller gå ned i arbetstid för att ta hand om den åldriga föräldern. Det är dock väldigt svårt att få en plats på äldreboende, det finns de som är 95 och är blinda och knappt kan röra sig, som ändå inte får en plats, fast de bönar och ber det.
    www.dn.se/insidan/vuxna-barn-tar-over-aldreomsorgen/

    Tror knappast att det är för att familjebanden är starkare som gör att man inte flyttar hemifrån tidigare i vissa länder. Utan att det beror på ekonomiska skäl, att det helt enkelt är för dyrt att bo själv, eller att det finns sociala/religiösa stigman, att folk ser ned på den som bor ensam utan att vara gift.

    Det är inte känslomässiga band, inte på riktigt, för de bor inte med föräldrarna för att de verkligen vill det, utan för att de inte har nåt annat val. Det är ju bara när man har ett faktiskt val, och man väljer att vara med familjen, som det är ett känslomässigt band, inte när man känner ett tvång pga av ekonomi, socialt stigma, religiösa dogmer, traditioner etc.

    Btw. Du påstår att du vet hur det är för att du har svenska vänner, men du verkar ju aldrig ha en endaste bra svensk vän, utan bara elaka svekfulla människor, och på dem baserar du hur svenskar är. Det är ju ganska synd. Om dig.
  • Anonym (Svea Svensk­)
    Äldre 27 Feb 22:07
    +1
    Anonym (Intebara..) skrev 2017-02-26 15:59:18 följande:

    Svenska killar är ofta väldigt kameleontiska på det viset. Samma kille som kan vara hur fin och go som helst när man är ensam med honom kan förvandlas till värsta manschauvinisten i grabbgänget.


    Och det tycker du är typiskt svenska killar? Det är inget som förekommer bland andra nationaliteter också, att de är manschauvinister i grabbgänget? Bara i Sverige?
Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??