Inlägg från: Less is more |Visa alla inlägg
  • Less is more

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Vilken fejktråd.

    För det första är du också svensk, har bott här hela livet med svenska vänner och haft svenska pojkvänner och arbetskamrater. Gått i skolan och jobbat i Sverige. Men ändå känner du dig inte som hemma eller förstår svenskar. Märkligt.

    Du har totalt missat att många också lever i bra intakta familjer och har långa vänskapsband.

    Man undrar ju var du bor, vilket typ av jobb du har och hur gammal du är för att görstå vilka kretsar du rör dig i - och som är så missnöjda med allt.

    En trolltråd

  • Less is more
    Lord Hans skrev 2017-02-24 07:30:40 följande:

    Jag tycker nog ts har en poäng i vad han skriver. Folk här är ganska olyckliga och ensamma. Jag tror det har att göra med hur samhället ser ut. Man skulle tro att det i socialistiska samhällen fanns gemenskap och solidaritet men det verkar istället skapa motsatsen. Ser man på människor från sydeuropa eller andra lite mindre "jämställda" med ändå civiliserade samhällen så verkar de vara mycket gladare och mera utåtriktade. Lyckligare helt enkelt. 


    Kan det bero lite på klimatet - att det ät kallt ? Att vi är få msk på stor yta. Att Sverige var ett av de fattihaste länderna i Europa i början av 1900- talet. Med 40-talisterna kom rikedomen efter 2:a världskriget och höga skatter som följd. Och sen några ekonomiska kriser som 90 talskrisen.

    Vi räknar pengar fortfarande och de ksn samlar - andra försöker överleva. I min krets räknar vi inte pengar och ören.

    Ärligt talat så jiobbar vi för mycket. Hade jag inte haft mitt flexjobb hade jag aldrig kunnat jobba heltid. Eller min msn när man har hem och barn att ta hand om + 10 timmars jobb inkl restid.

    Jag tror ändå att vi är rätt lika många europeer ? Eller ?
  • Less is more

    Som jag tidigare sagt , jag tror detta är en fejktråd. TS är ett SD troll som försöker få folk att bli förbannade på TS och andra med invandrarbakgrund. Då hiitar man på en helt galen TS.

  • Less is more

    .....men alltså du är ju fortfarande ung. Vilka kretsar har du rört dig i. Ungdomar i min ungdom och ungdomar av i dag är oftast socials, kreativa och generösa mot varandra. Ungdomar och unga vuxna är inte stela och bittra och snåla - inte ens i Sverige. Det är därför jag tycker du är fejkad. Har du umgåtts med seniorer och pensionärer ?

  • Less is more
    Anonym (förlåt mig för fan!) skrev 2017-06-26 16:42:32 följande:

    Typiskt svensk kommentar. Hade du vågat möta mig på stan och säga samma sak? Nej för svennebanan gömmer sig alltid bakom nåt. I ditt fall är det inte ikea gardinen. Det är dataskärmen..


    Men du då - säger du allt det här så tydligt och högt framför näsan på dina svenska kollegor, bekanta vänner, släktingar. Brukar du säga till dem hur illa du tycker om svenskar - och allt du berättat här ?
  • Less is more

    Du skriver svemskar och utlänningar. Det är 9 miljoner mot hela världen vilket är inte så lite onyanserat.

    Är världen och övriga mänskligheten så mycket varmare menar du ? Gatubarn, prostition, människohandel, slavliknande förhållanden i produktionen, brutala våldtäkter mot kvinnor, korruption, utrotning av djur, halshuggningar, krig, terrorister och diktaturer, miljöförstörelse...

    Självklart är människor runt om i världen goda, varma och trevliga också - precis som vi svenskar. Men funkar inte bra heller och det beror ju på människan..Egoism, penga- och maktgirighet eller total utsatthet.

    Ingen påstår att svenskar och Sverige är perfekt - du har ju själv hört .... men att " utlänningar" är så mycket bättre är förstås nonsens. Om man bor i ett annat land kommer man att se både för- och nackdelar. God natt.

  • Less is more
    Anonym (Så_är_det) skrev 2024-04-12 07:44:17 följande:

    Det är så svenskarna är, tyvärr. Ett resultat av att vi haft det alldeles för bra allt för länge. Svensken idag är egoistisk och tänker bara på sig själv. Men ventilerar sin inre smärta och sina tankar på nätet, som du gör nu :)


    Människor är människor. Jag känner /är bekanta med folk med rötter från olika håll och kanter.

    Folk med rötter från andra länder kan absolut vara snarstuckna och giriga - precis som vissa svenskar. Alla vi människor har fötdomar också, räkna med det. Det är inget svenskt fenomen alls.
Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??