Inlägg från: Anonym (Katinka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Katinka)

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Sverige är ett fantastiskt land med en fantastisk befolkning. Den som inte håller med är välkommen att söka lycka någon annanstans. Med ett svenskt pass har ni missnöjda nästansvenskar här i tråden alla förutsättningar för att utforska världen på ett smidigt sätt (ty det svenska passet är det näst mest kraftfulla passet i världen) tills ni hittat det ni söker och kan flytta dit (källa: the Passport Index).

    Sverige låg på 60e plats på listan över antal självmord per 100 000 invånare år 2012 (källa: WHO). Inte särskilt högt upp, med andra ord. Inte längst ner heller. Längst ner låg Syrien. Det kanske är dit du ska flytta, Ts?

    När du flyttar, kom ihåg att berätta för dina nya vänner i det nya landet att du flyttat från Sverige. Det kan ge dig pluspoäng, Sverige är nämligen landet med världens bästa rykte (källa: the Reputation Institute). 

    Men ett litet tips i all välmening är att du flyttar tillbaka sedan på ålderns höst, om det inte är så att du flyttade till just Schweiz eller Norge. Sverige är nämligen det tredje bästa landet i världen att åldras i (källa: Global Agewatch Index).

    Så varför separerar folk i så stor utsträckning i Sverige? Well, för det första kan det vara bra att veta att alla inte mår bättre av att leva i en parrelation. Det finns forskning som visar att kvinnor är lyckligare efter att de skiljt sig (källa: Life After Divorce, Michael Gähler). Men du kanske är man, och då är den forskningen gissningsvis inte så intressant för just dig.

    (Faktum är att jag hoppas att du är man! För om du ska flytta härifrån så kommer du med stor sannolikhet att flytta till ett mindre jämställt land, med tanke på att Sverige är det fjärde mest jämställda landet i världen (källa: 2016 Global Gender Gap Report).)

    Om jag får lov att spekulera lite så tror jag att vi separerar i såpass stor utsträckning för att vårt samhälle är så sekulariserat. Här finns inget direkt hedersbegrepp, så en skilsmässa är ingenting som i allmänhet drar skam över en familj, och tanken på att leva i synd är inget som skrämmer oss svenskar. Säkert hör det också ihop med jämställdheten. I mitt tycke är det hur som helst inget negativt. 

Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??