• Have90

    Är detta foglossning??

    Hej, gravid i vecka 15+1. Igår sa det bara pang i ryggen! Låg och tittade på tv och märkte att det började göra ont i vänster sida av ländryggen som strålar även mot vänster höft och ljumske. Det gör så ont så jag kan inte stå, gå eller ligga. Kan bara sitta i en särskild ställning och inte ens då känns det 100% bra. Åkte in till akuten efter ha pratat med 1177.. De sa att foglossning inte ska sitta på en sida. Lämnade urinprov men de kunde inte se några bakterier. Fick även gynundersökning där allt såg bra ut. Jag vet inte vad jag ska ta vägen eller vad jag ska göra. Kan ju inte jobba eftersom står jag längre än 10 sekunder så gör det så ont så jag gråter. Vad tror ni? Har nån haft det lika jävligt som jag?

  • Svar på tråden Är detta foglossning??
  • Malimari

    Kan vara ryggskott också. Går det att gå?

    Foglossning kan annars kännas på endast ena sidan. Är svårt att säga om det kommer hålla i sig.. Försök vila men är inte bra att bli helt still heller :-/

  • Have90

    Nej, klarar knappt av att gå. Är en pärs att förflytta mig från sängen till soffan, går bara om jag är framåtlutad..orkar inte med denna smärtan :(

  • Amanda84

    Jag har haft (och har fortfarande kvarvarande) foglossning, men ovanpå det så fick jag någon form av "ryggskott" (det var vad barnmorskan kallade det) som liknar det du har, i slutet av graviditeten. Jag gissade då på att jag  hade fått ischias men det var inte ischiasnerven som var i kläm, enligt barnmorska och läkare. Barnmorskan sade dock att hon hade varit med om det tidigare hos flera andra. Hon sade att man kan kalla det för "falsk ischias men att det egentligen är ryggskott." Ja, hon kallade det för ryggskott. Jag vägrade gå med på att det var ryggskott. Men ja, det försvann till slut. Jag kan dock inte minnas om det var i samband med förlossningen eller tidigare.

  • Amanda84

    Håll för övrigt koll på hur smärtan flyttar sig. När jag tänker efter så hade jag nog som dig långt tidigare, men blev diagnostiserad med "foglossning" (vecka 16)  Jag har fortfarande besvär av foglossningen, så jag tycker nog att du ska leta reda på en sjukgymnast som är specialiserad på foglossning som kan hjälpa dig. (Det finns inte överallt) Hellre det än att du kommer att få kvarvarande foglossning som jag fick.

  • Amanda84

    Förlåt att jag spammar din tråd, men skaffa ett foglossningsbälte i förebyggande syfte. Ju mer jag läser ditt inlägg, desto mer känner jag igen mig. Jag har nu, snart 3 år efter att mitt barn föddes, fortfarande besvär av foglossningen och det började faktiskt som du beskriver och i ungefär samma vecka (ser jag nu när jag går tillbaka i mina dagböcker.)

  • Have90

    Nej, nej absolut ingen fara att du spammar, jag är så tacksam för alla svar :) men hur tusan ska man göra med jobbet då? Har ett servicejobb där jag står hela dagarna..fick sjukskriva mig idag. Vad tusan gör man om det inte går över?

  • EpicNurse

    Tycker det låter som ett solklart ryggskott! Mina två senaste har också kommit lite smygande och sen bara pang! Det gäller att röra sig så mycket man vara kan så går det över snabbare. Även om man bara vill ligga/sitta i en ställning som gör mindre ont. Hatar ryggskott haha. Man känner sig som 90 år gammal.

    Foglossning brukar inte komma plötsligt utan bli mer och mer under graviditetens gång.

  • Amanda84
    Have90 skrev 2017-02-24 22:48:13 följande:

    Nej, nej absolut ingen fara att du spammar, jag är så tacksam för alla svar :) men hur tusan ska man göra med jobbet då? Har ett servicejobb där jag står hela dagarna..fick sjukskriva mig idag. Vad tusan gör man om det inte går över?


    Jag arbetar också i ett serviceyrke. Jag fick helt enkelt bli sjukskriven i en eller två  veckor i början när jag inte klarade av att arbeta. Jag gick sedan tillbaka till jobbet och sedan blev jag sjukskriven igen. Prova dig fram och se vad som funkar för dig.


    Säg till barnmorskan att du behöver en TENS-apparat. Den kan faktiskt hjälpa till en hel del!

  • viseversa

    Diskbråck? Jag fick det när min bebis var 3 veckor. Jävlar vilken smärta. Det strålade ner i vänster ben ända ner till tårna. Blev akut opererad pga att mitt diskbråck även påverkade muskulaturen i bäcken. Så blev opererad efter 2 dagar. Vet inte om jag hade överlevt annars. be en läkare kolla noga. Kanske även en MR?

Svar på tråden Är detta foglossning??