• Anonym (B)
    Äldre 7 Mar 10:05
    31163 visningar
    60 svar
    60
    31163

    Min dotter är tjock :(

    Anonym (Vanmakt) skrev 2017-03-07 09:44:35 följande:

    dok.slso.sll.se/CES/FHG/Mat/Informationsmaterial/Matguiden/Barn/Veckodag-5,3MJ.pdf

    Hon äter alltså mindre än detta per dag som de säger att hon ska göra. 

    Som jag skrev innan har vi stenkoll på henne och det finns inget att småäta på mer än grönsaker. 

    Tack till er som tror på mig.

    Någon frågade hur hon ser ut. Hon har inte "hängmage" eller vad man ska säga utan mer rak. Hon är väldigt svullen runt ansiktet som blivit helt runt nu.

    Det är inte synd om henne. Jag pådyvlar ingen vikthets utan det enda hon vet är att hon inte tål socker. Läkarna kallar det "kolhydratallergiker". Vi frågade om vi kunde få testa LCHF ett tag bara och se hur hon skulle må men det fick vi absolut inte. Hennes syskon är som sagt inte överviktig så jag vet hur man föder barn. 

    Straw2008: hon äter alltså som en femåring ska göra eller till och med mindre än det. Idag åt hon bara skinkan på mackan så jag vet vad jag pratar om. 

    Tack för alla svar! Ska ringa och be och få ett blodprov bara för att utesluta. 

    Jag vet inte vad ni tror att hon småäter när vi inte ens har något man kan småäta på hemma. Vi har koll säger jag. 


    Byt läkare... vet du 100% att hon inte får i sig något annat tycker jag det är konstigt att ni inte redan krävt blodprov på olika sjukdomar.

    Och vad skulle vara farligt med LCHF menar läkaren? Det är ju vanlig mat?
  • Anonym (B)
    Äldre 7 Mar 12:24
    #44
    Anonym (Vanmakt) skrev 2017-03-07 11:46:32 följande:

    Ja, min man älskar kostdoktorn och äter själv LCHF. Det är det enda som funkar för honom. Han mår inte bra av vanlig kost. Nu är han pigg och mycket gladare. Vi vill så gärna testa och vår dotter vill så gärna också, hon vill äta som pappa säger hon så det är tråkigt att alla andra säger nej. Vi försöker undvika frukt och erbjuder oftast grönsaker och så istället. Hon äter ost eller skinka skulle jag skrivit. Ville mest få fram att det inte är ost och skinka och mimosasallad utan ett pålägg ;) 


    Men testa LCHF.. det är inga konstiga saker man äter, utan helt vanlig mat som du redan vet om din man äter det.

    Om läkaren sagt att hon är kolhydratallergiker låter det himla lustigt att råda till att äta kolhydrater till varje måltid..

    Låt henne äta enligt LCHF men kanske inte nolla kolhydraterna helt. Tex låt henne äta tomater, sötpotatis, rotfrukter och annat som innehåller lite men bra kolhydrater.

    Försök iaf att läsa på så mycket som möjligt om det och ta ett eget beslut, istället för att lyssna på läkarens råd som uppenbarligen inte fungerar. Om redan mannen äter enligt det och dottern vill göra det så är ni mer än halvvägs där. Tycker inte det är att "experimentera" med kosten när det är helt naturliga produkter man stoppar i sig.

    Varför skulle hon sluta växa på längden som någon skrev? Låter himla lustigt..
Svar på tråden Min dotter är tjock :(