• Anonym (socke­r)
    Äldre 7 Mar 11:15
    31195 visningar
    60 svar
    60
    31195

    Min dotter är tjock :(

    Anonym (Vanmakt) skrev 2017-03-07 09:44:35 följande:

    dok.slso.sll.se/CES/FHG/Mat/Informationsmaterial/Matguiden/Barn/Veckodag-5,3MJ.pdf

    Hon äter alltså mindre än detta per dag som de säger att hon ska göra. 


    Som jag skrev innan har vi stenkoll på henne och det finns inget att småäta på mer än grönsaker. 

    Tack till er som tror på mig.
    Någon frågade hur hon ser ut. Hon har inte "hängmage" eller vad man ska säga utan mer rak. Hon är väldigt svullen runt ansiktet som blivit helt runt nu.

    Det är inte synd om henne. Jag pådyvlar ingen vikthets utan det enda hon vet är att hon inte tål socker. Läkarna kallar det "kolhydratallergiker". Vi frågade om vi kunde få testa LCHF ett tag bara och se hur hon skulle må men det fick vi absolut inte. Hennes syskon är som sagt inte överviktig så jag vet hur man föder barn. 

    Straw2008: hon äter alltså som en femåring ska göra eller till och med mindre än det. Idag åt hon bara skinkan på mackan så jag vet vad jag pratar om. 

    Tack för alla svar! Ska ringa och be och få ett blodprov bara för att utesluta. 

    Jag vet inte vad ni tror att hon småäter när vi inte ens har något man kan småäta på hemma. Vi har koll säger jag. 


    Jag "gillar" Kostdoktorn på facebook och kommer ihåg att han skrev om en tjej som led av barnfetma, när jag nu gick in på www.kostdoktorn.se kommer flera tråkiga berättelser upp om man söker på skolsköterska. Ett par av berättelserna nämner t.ex. äpple, det är ju också socker, äter din dotter frukt?
    Kostdoktorn brukar också tipsa om en www.ditchthecarbs.com som en tre-barnsmamma grundat. Här är ett översatt inlägg som beskriver lchf för barn www.kostdoktorn.se/lchf-for-barn-att-ge-sina-barn-riktig-mat

    Kostdoktorn är läkare med egna barn. Kvinnan bakom DitchTheCarbs är farmaceupt. Båda högutbildade och har såklart koll på vad deras barn äter, hur de växer och utvecklas. Om de inte hade sett att deras barn mådde bra av kosten hade de naturligtvis lagt om den!

    Jag säger inte att lchf är svaret på din dotters problem men med tanke på vad du skriver låter det som att det kunde hjälpa er!

    Macka = kolhydrater = socker
    Endast skinka = kroppen får inte tillräckligt med näring och ställer sig i svältläge, dvs lagrar all fett den kommer åt.
  • Anonym (socke­r)
    Äldre 7 Mar 18:37
    #52
    Studentpappa skrev 2017-03-07 12:37:16 följande:
    Kostdoktorn är mycket riktigt utbildad läkare men har gett upp den professionen då han hittat andra mer lukrativa inkomstkällor. Lchf är säkert bra för många, men den dieten omgärdas av ungefär lika mycket fake news som Trump. En stor del av experterna som han delar är vedertagna kvacksalvare om man bemödar sig att söka på dem. Så ett visst kritiskt förhållningssätt till råd ang barn kan vara bra.
    Å andra sidan baserar de flesta andra forskare sina teser på Ancel Keys "Alternative Facts"....
  • Anonym (socke­r)
    Äldre 7 Mar 19:19
    #53
    Anonym (Vanmakt) skrev 2017-03-07 11:46:32 följande:
    Ja, min man älskar kostdoktorn och äter själv LCHF. Det är det enda som funkar för honom. Han mår inte bra av vanlig kost. Nu är han pigg och mycket gladare. Vi vill så gärna testa och vår dotter vill så gärna också, hon vill äta som pappa säger hon så det är tråkigt att alla andra säger nej. Vi försöker undvika frukt och erbjuder oftast grönsaker och så istället. Hon äter ost eller skinka skulle jag skrivit. Ville mest få fram att det inte är ost och skinka och mimosasallad utan ett pålägg ;) 
    Men kan ni inte köra lite LC i alla fall? Hon behöver ju inte äta pasta om det finns annat hon kan äta istället, du nämnde att hon tycker om kål t.ex. Även potatis är bättre än pasta.
Svar på tråden Min dotter är tjock :(