• Äldre 7 Mar 12:37
    31196 visningar
    60 svar
    60
    31196

    Min dotter är tjock :(

    Anonym (socker) skrev 2017-03-07 11:15:41 följande:

    Jag "gillar" Kostdoktorn på facebook och kommer ihåg att han skrev om en tjej som led av barnfetma, när jag nu gick in på www.kostdoktorn.se kommer flera tråkiga berättelser upp om man söker på skolsköterska. Ett par av berättelserna nämner t.ex. äpple, det är ju också socker, äter din dotter frukt?

    Kostdoktorn brukar också tipsa om en www.ditchthecarbs.com som en tre-barnsmamma grundat. Här är ett översatt inlägg som beskriver lchf för barn www.kostdoktorn.se/lchf-for-barn-att-ge-sina-barn-riktig-mat

    Kostdoktorn är läkare med egna barn. Kvinnan bakom DitchTheCarbs är farmaceupt. Båda högutbildade och har såklart koll på vad deras barn äter, hur de växer och utvecklas. Om de inte hade sett att deras barn mådde bra av kosten hade de naturligtvis lagt om den!

    Jag säger inte att lchf är svaret på din dotters problem men med tanke på vad du skriver låter det som att det kunde hjälpa er!

    Macka = kolhydrater = socker

    Endast skinka = kroppen får inte tillräckligt med näring och ställer sig i svältläge, dvs lagrar all fett den kommer åt.


    Kostdoktorn är mycket riktigt utbildad läkare men har gett upp den professionen då han hittat andra mer lukrativa inkomstkällor. Lchf är säkert bra för många, men den dieten omgärdas av ungefär lika mycket fake news som Trump. En stor del av experterna som han delar är vedertagna kvacksalvare om man bemödar sig att söka på dem. Så ett visst kritiskt förhållningssätt till råd ang barn kan vara bra.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Äldre 7 Mar 22:29
    #58
    Anonym (socker) skrev 2017-03-07 18:37:00 följande:

    Å andra sidan baserar de flesta andra forskare sina teser på Ancel Keys "Alternative Facts"....


    Eh nej, de som däremot sysslar med alternative facts är just lchf-rörelsen och dess smutskastning av Ancel där man far med rena felaktigheter ang hans forskning. Ancels forskning är 40-50 tal, det har tillkommit mycket kunskap sedan dess.

    Börja söka på kostdoktorns experter så kommer du finna läkare som förlorat sitt leg, och forskare som startar egna granskningsorgan för att man inte får igenom sina studier i en riktig peer review. Sen finns det antagligen ett gäng seriösa men det är mycket quack.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden Min dotter är tjock :(