Inlägg från: John22 |Visa alla inlägg
  • John22

    Är det fel att låta barn springa inomhus ?

    Man springer inte inomhus, speciellt inte om man bor i lägenhet. Vill man springa går man ut, och vill man vara inne så lekar man lugnare lekar.

    Sedan går det givetvis att vara extremt egoistisk och säga att man skiter i grannarna och att de får gnälla bäst de vill eftersom ens lilla gullepluttar minsann måste få springa runt och väsnas. Då är man dock, enligt mig, en väldigt dålig förälder.

    Ibland kanske man får ha lite sunt förnuft istället för att tänja på gränserna och vänta på att grannarna ska klaga.

  • John22
    Kasperina skrev 2017-03-12 17:19:59 följande:

    Varje gång jag ser en sån här diskussion undrar jag om det är så att vi definierar "springa inomhus" på olika sätt.
    Jag har träffat extremt få små barn som inte springer från ena stället till det andra, de som inte har gjort det har haft någon motorisk problematik.

    Ni som absolut inte tillåter spring inomhus, hindrar ni dem fysiskt eller hur gör ni? Hur i h-sike får man en 1-åring som inte vet något roligare än att springa att sluta?
    Tar det inte bort glädjen ganska rejält hos dem om de hela tiden måste tänka sig för innan de rör sig?
    Eller menar ni något annat med "spring inomhus"?


    Man lär sitt barn att springa gör man utomhus och att man inomhus leker mer stillsamt. Givetvis får man busa runt, men inte så att det för oväsen och dunsar i golvet.

    Får ungarna springa av sig utomhus blir de dessutom trötta och kan spendera resten av dagen i relativ stillhet inomhus med andra aktiviteter.

    Fungerade alldeles utmärkt med min son, så att andra skulle vara oförmögna att inte springa inomhus har jag svårt att tro.
Svar på tråden Är det fel att låta barn springa inomhus ?