Inlägg från: Anonym (Jurist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jurist)

    Hjälp! Jag blev våldtagen igår och förövaren ska förhöras av polis.

    Han har brutit mot Brottsbalken 6 kapitlet, 1 paragrafen, 1 stycket:

    1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

    Han har alltså fängelse i mellan 2 och 6 år att vänta om han fälls vilket borde ge honom kalla kårar. Det är därför klart att han inte vill att du ska polisanmäla.

    Tyvärr går rätten inte på amningen utan på det parterna kan bevisa. Men utifrån det du beskriver är det en solklar våldtäkt. Att det var frivilligt från början är inte relevant. Det är inte det som utgör brott. Du har rätten helt på din sida. Han kommer att hävda att allt var frivilligt och du ska då säga att det var det från början och att det sedan var ett övergrepp. Säg gärna att du inte gillar analt, om du inte gör det.

  • Anonym (Jurist)

    Sanningen menade jag, inte amningen. Damn you autocorrect...

  • Anonym (Jurist)
    John22 skrev 2017-03-25 17:48:40 följande:

    "Tyvärr kommer rätten gå på vad som kan bevisas" - Ja, du är säkert jurist...


    Ordet tyvärr är skrivet i en empatisk kontext, inte en juridisk. Juridiskt är det som det ska att det som ska att det som kan bevisas är avgörande. Men nu skrev jag till en tjej som blivit våldtagen igår. Då är det på sin plats med en viss empati vid leverans av en dålig nyhet.

    Du bör ompröva egenheten att döma folk efter ett enstaka ord som är ryckt ur sitt sammanhang. Denna egenskap kommer att leda till problem i olika sociala situationer.
Svar på tråden Hjälp! Jag blev våldtagen igår och förövaren ska förhöras av polis.