Forum Mammakroppen - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nära föräldrar med BF Dec 2017

  Ons 29 mar 2017 04:21 Läst 1819 gånger Totalt 2 svar
  Ons 29 mar 2017 04:21

  Lycka! Jag plussade precis! Mitt 3:e barn har BF 3dec! Och eftersom jag tidigare har vart med i mammagrupper med bägge mina två tidigare söner så vill jag nu starta en mammagrupp men fortsätt att läs för detta är vad jag vill med denna gruppen:

  Jag vill hitta likasinnade! Ena gruppen för mitt första barn har jag haft jätte mycket utbyte av. Den andra gruppen har jag mest mått dåligt över att läsa inlägg då det inte alls stämmer överens om mitt tankesätt kring barn så nu tar jag taget själv och jag vill att alla som joinar ska vara likasinnade eller åtminstone vara intresserad av att vara en förälder som främst lyssnar på barnets psykologiska och fysiska behov framför sina egna. Och inge här lita på otillförlitlig forskning som rättfärdigar sina beslut utan verkligen våga läsa på om barnets psykologiska tankeprocess kring problem etc.

  Självklart behöver du inte tycka allt likt men jag vill ge en känsla av vem jag är för att förhoppningsvis hitta några som känner att vi kan bli en härlig mammagrupp och ha ett intressant utbyte av varandra! Jag har hellre ett par få likasinnade än en stor grupp. Jag vill gärna fortsätta följas vidare sen gärna i en hemlig Fb grupp eller liknande.

  Så här kommer det:
  Jag och min man tog beslut tidigt att alltid lägga vår levnads standard så vi klarar oss på en lön och sparar allt övrigt. På så vis har jag kunnat fullfölja min önskan om att ta vara på våra barn till den dagen dom själv kan prata och komma hem från skolan/förskolan och säga : idag var en fantastisk dag, eller säga att den här dagen var skit pga...... så karriären är lagd på hyllan sen 5 år tillbaka. Och nu kommer det dröja minst 3 år till ??????????????

  Jag tror att anknytningen kommer på plats under de första 5 åren där de första 3 åren är kritiska för utvecklingen av en stark anknytning -där bara tid tillsammans kan stärka den! Tror också det är viktigt att hålla ner stressnivån i barnets unga liv när så mycket i hjärnan, celler och nervsystem ska utvecklas.

  Jag tror det är nyttigt för barn att ha tråkigt för att utveckla sin fantasi själv!

  Jag tror fsk är till för föräldrars skull och att barn under ca 3 år har minimalt utbyte av den och att de utvecklas likt eller tom bättre tillsammans med sina familjemedlemmar. Ordet socialisering vill jag spy på. :) (danska forskare kan man läsa på Norges regerings hemsida har redan gjort studier att barn i hemmamiljö är lika socialiserad som förskolebarn när man kollar på dom i skolålder). Men i Sverige vill man inte göra sånna här undersökningar för man vill inte spräcka hål på alla myter för då kanske fler föräldrar tänker till och väljer att vara hemma något år extra.

  Jag är väldigt intresserad av unschooling (bott i USA väldigt många år och mött så vansinnigt många som hemskolar och de har så vansinnigt härliga och underbara och begåvade barn! De allra flesta som hemskolas gör mycket bättre ifrån sig på universitet osv. Finns massa att läsa om man är intresserad men Jag blir så ledsen av att det är olagligt i Sverige då jag tror många individer hade mått bättre av fler möjligheter att välja själv! Och för att inte tala om att många har så mycket förutfattade meningar om det eftersom "det tom är olagligt, då måste det vara dåligt"...

  Jag är emot abort av friska barn med föräldrar som är stabila och för mig är det psykiskt påfrestande att höra om det. Du behöver inte vara emot men jag hoppas att majoriteten som vill joina denna gruppen ser till att vara ansvarsfulla personer som undviker att ens behöva ta det valet.

  Jag älskar BLW och EC! Funkade så bra med andra barnet så jag är ledsen att jag inte hittade det tidigare!

  Träning och hälsa är min hobby (och djur och foto), men gissar på att det kommer ligga på hatthyllan många många veckor med tanke på hur illa jag brukar må under graviditet.

  I övrigt så läser jag mycket Jesper Juul och Petra Krantz. Älskar poddarna "kära barn" och "Pampers barnvagnspromenader". Jag är en nära förälder som älskar att krama/bära/sjala/mysa/samsova och framför allt lyssna på barnets behov av närhet!

  Känner du igen dig och har BF i slutet av Nov eller i Dec 2017, och är en glad positiv person, så häng med! ????

  Tycker du inte alls likt så behövs inga kommentarer utan jag hoppas du hittar en grupp med likasinnade istället där du kan känna dig bekväm och trivas i.

  Men jag hoppas det finns några få därute som vill hänga med i fajten mot sötsug, foglossningar, trötthet, hormoner och växande kroppar och njuta och glädjas tillsammans över de fina mirakler som förhoppningsvis får födas in i våra familjer ??

  Så välkomna!

 • Ons 29 mar 2017 07:15 #1

  Tänkte jag kan skapa en hemlig fb grupp och vi kör där från start för den som vill. Då kan bilder osv bli sparade i det privata och lättare att hitta tillbaka så det blir som en dagbok. Så skicka PM med din email så bjuder jag in dig om du vill hänga på. 

 • Sön 2 apr 2017 16:28 #2

  Åh vad underbart! Jag hänger gärna på. Skickar PM


  Fulltidsmamma till pojkar -11, -14
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll