• Äldre 31 mar 19:41
  3594 visningar
  1 svar
  1
  3594

  Plugga till veterinär

  Hej!

  Jag planerar att söka till veterinärprogrammet på SLU till nästa höst. Det är mitt drömyrke och alltså någonting som jag verkligen vill. Men jag undrar om det är någon som har pluggar på veterinärprogrammet och kan berätta lite hur det är? Jag förstår självklart att det är en tuff utbildning, det är jag beredd på men jag undrar exempelvis hur mycket obligatorisk schemalagd tid det är varje vecka? Det skiljer sig väl kanske från termin till termin då jag tidigare läst att de första terminerna är mest teoretiska och sen kommer mer praktiska moment in men på ett ungefär. Så om det är någon som läst till veterinär så får ni jättegärna berätta!

 • Svar på tråden Plugga till veterinär
 • Äldre 31 mar 22:00
  #1

  Började 2001 så utbildningen ser inte riktigt likadan ut längre. Det stämmer att det är mycket teori först men man började iaf då med anatomi där man dissikerade rävar. Efter detta biokemi och mikrobiologi följt av fysiologi. Från fyran började vi med klinisk praktik, tror det är lite tidigare nu.

  Räkna med att du har långa dagar med föreläsningar varje dag plus sedan mycket att plugga in och förbereda dig inför kommande föreläsningar, laborationer osv. Vet att en del i klassen jobbade extra men jag hade aldrig hunnit!

  Varför vill du bli veterinär?

Svar på tråden Plugga till veterinär
Logga in
Bli medlem