Inlägg från: Anonym (Va) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Va)

    Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna

    Kan inte låta bli att undra om vi inte bor på samma gata? Vi har nämligen varit lättade då nya grannarna flyttade in med ett barn i samma ålder som dryg-grannarnas dotter. Hon var jämt här och sprang tidigare och det slutade med att vi låste dörren och helt enkelt inte öppnade när hon knackade på.

  • Anonym (Va)

    Gör som vi, lås och ignorera knackningarna. När ni går ut i trädgården och ni inte vill bli störda säger ni det, bestämt.

  • Anonym (Va)
    TigerLilySwe skrev 2017-04-14 22:16:08 följande:

    Givetvis ska man prata med familjen först, det är inget som säger att det är kommunen man bor i som har hand om familjen och flickan. Det kan vara vilken kommun som helst eller en organisation som har hand om familjen och det placerade barnet. "Ringa till socialen" är ju ingen universallösning på saker som inte står rätt till, så enkelt är det tyvärr inte. Det enda raka är att prata med familjen. Givetvis kan man försöka prata med flickan men det förändrar ju knappt nåt, kan man gissa. Knepig sits.


    Jag har ringt soc när grannens ungar sprang vind för våg dag ut och dag in. Äldsta var fyra och den yngsta var två. Dom hade/har trasiga kläder som aldrig är anpassade till årstiden (trosor och linne i april tex) och tovigt hår samt skitiga från topp till tå. Vi bor vid vattnet så det var och är fullkomligt livsfarligt att inte ha koll på sina barn. Nu är dom sju och fem år och situationen är precis lika illa.
Svar på tråden Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna