• Anonym (Grannbarn)

    Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna

    Vi är nyinflyttade i en liten by , i ett villaområde. Vår snart 6åring ska börja skola här i höst och vi vill såklart att hon ska skaffa sig vänner.

    Vi har räknat med att hon kommit i en ålder där hennes kompisar kommer att vara här ibland och hon även hos dom. Men jag tror vi nått ett problem med en grannflicka.

    Flickan är 7 år och bor i ett familjehem med 4 andra barn sedan 3 veckor tillbaka. Deras gård gränsar till vår.

    Så fort hon fick veta att vi har en dotter i hennes ålder så hängde hon på dörren kl 9 en morgon och ville leka, vi hade knappt hunnit vakna och fått i oss frukost än. Men jag lät dom leka ett par timmar , både inne och ute. Flickan är inte ett dugg blyg utan frågade direkt efter fika att ta med till lekparken tex.

    Hon gick hem för att äta lunch och jag sa tydligt att vi ses en annan dag! Men efter lunch knackade hon på igen. Då sa jag att vi har lite saker att pyssla med så dottern kan inte leka mer idag, så då cyklade hon hem igen.

    Men vi hann inte mer än ladda upp för lite frösådd i trädgården innan hon klampade in på gräsmattan och ville vara med. Barnen började prata om påsk och flickan frågade rakt ut om vi inte kan ge henne ett påskägg för hon har aldrig fått något hemma. (Och ja, där skar det såklart i hjärtat).

    Till slut fick jag hem henne igen, men lagom till middagen knackade hon på igen och ville leka.

    Alltså, hur gör man i sådana här lägen? Jag märker ju att hon gärna tigger till sig allt möjligt från oss och mer än gärna spenderar dagarna här och även har stor brist på vuxenkontakt (för hon umgås nästan mer med mig än min dotter och säger att hon har vänner ett par hus bort som är ett äldre par.) Hon är ute i villaområdet och cyklar från morgon till kväll och knackar på hos flera grannar.

    Men jag tycker det räcker med ett par timmar lek ibland när det passar , dock verkar hon inte riktigt förstå vad jag säger. Eller vill inte förstå.

    Samtidigt vill jag inte vara elak för hon har ju säkerligen haft det tufft och söker uppmärksamhet.

  • Svar på tråden Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna
  • Anonym (X)

    Hur många barn har redan fått påskägg? Dra inte på för stora växlar för allt, och prata med föräldrarna.

  • Anonym (Grannbarn)
    Anonym (Gräns) skrev 2017-04-06 19:24:45 följande:

    De söker kontakt med andra för att de inte får sina behov tillräckligt tillfredsställda i familjehemmet. Väldigt tragiskt faktiskt eftersom ju familjehem just ska ha den funktionen! Men du/ni kan ju inte ta över den uppgiften heller. Funkar det inte att säga till flickan måste ni ta det med hemmet. Man måste ju få gränser även i den åldern och trots kanske tråkig uppväxt. Kanske ännu mer då.


    Ja precis, jag förstod ju ganska fort att dom har rejäl kontaktbrist. Det är hjärtskärande verkligen, men som du säger så har dom ju familjehemmet av en anledning. Jag tänker kanske att dom tagit på sig fler barn än dom hinner med att tillfredställa.

    Jag känner ju dock att jag har mer än nog med mina två redan och vill inte att mina barn ska känna att det blir en konkurrens om mig och sambon med utomstående barn till slut. så en gräns är absolut nödvändig!
  • Anonym (Va)

    Gör som vi, lås och ignorera knackningarna. När ni går ut i trädgården och ni inte vill bli störda säger ni det, bestämt.

  • Anonym (Anmäl)

    Testa att soc-anmäla men prata med familjehemmet först. Säg till soc att du är orolig för att de verkar springa ute lite vind för våg.

  • Anonym (mela)
    Anonym (:)) skrev 2017-04-06 20:24:19 följande:

    Ibland är svensk kultur så lustig <3


    På vilket sätt?

    Har inte ts rätt till att säga till att ha flickan springades i sitt eget hem?
  • Qaöö

    Tydlighet är bra. "Vi tycker om dig och vill gärna att du kommer tillbaka nästa vecka. Men nu vill vi ha lite tid för oss själva".

  • Anonym (Va!?)
    Anonym (Anmäl) skrev 2017-04-06 20:19:43 följande:

    Testa att soc-anmäla men prata med familjehemmet först. Säg till soc att du är orolig för att de verkar springa ute lite vind för våg.


    Herregud, var f-n är vi på väg om en sån här sak ska anmälas till soc? Jag hoppas de har viktigare uppgifter. Det finns massor av friska välmående barn i 7-års ålder som vill leka hela tiden!

    Jag hoppas verkligen att du skämtar!
  • Anonym (:))
    Anonym (mela) skrev 2017-04-06 20:26:49 följande:
    På vilket sätt?

    Har inte ts rätt till att säga till att ha flickan springades i sitt eget hem?
    Jo hon har rätt att göra precis vad hon vill så länge det är lagligt :)

    Jag kan inte riktigt förklara varför det är lustigt, det bara är det.
  • Whitehorse1979

    Prata med familjehemmet men jag kan också hålla med om att de måste ju ha koll på tösen annars ska de ju inte ha detta ansvar som är av yttersta vikt.

    Flickan har säkert inte haft det lätt hemma men regler måste hon ha för att kunna må bra, ha det bra och växa upp till en en bra vuxen.

Svar på tråden Råd!! Grannbarn springer hos oss hela dagarna