• Äldre 25 Apr 23:46
    77013 visningar
    575 svar
    575
    77013

    IVF falun, någon mera?

    Hej,

    Efter två misslyckade försök på Sophiahemmet (en ofostrig grav och ett inställt ÄP pga för få ägg) gör vi nytt försök på Ivf Falun. Är 41,5 med lågt AMH 0,52 och inga barn innan (min sambo har). Har dock väldigt strulig cykel med spontanblödningar o smärta så får se om vi ska fortsätta med Synarelan (tagit 5 dagar) eller försöka vänta in en stabilare (?) cykel. Känner att jag bara vill kör på, innan sommaruppehållet. Äter Prasteron som Falun skrivit ut sedan 1,5 månad. Tar gärna del av andras erfarenheter från Falun och/eller utredningar/mediciner mm som kan hjälpa en att få ett barn!

  • Äldre 26 Apr 15:01
    #12
    smulan81 skrev 2017-04-12 18:50:16 följande:
    ok spännande :)
    Vi/jag har försök nr 2 magen men det verkar inte ha fungerat denna gång heller, har inte fått något plus men inte heller mens men tror tyvärr inte det har lyckats denna gång så det är bara att ta nya tag och försöka igen, så fort mensen har kommit.

    Hur känner du? Är du nervös? hur långt hat ni kommit?
    Hur har det gått för dig?
  • Äldre 27 Apr 15:48
    #14
    FruGryning skrev 2017-04-27 15:32:51 följande:

    Hej! Följer med intresse denna tråd. Vi ska på första mötet med vår hemortsläkare i juni. Kommer göra plock och återföring i Falun. Finns ingen privat ivf-klink där vi bor. Har två barn sedan innan så vi kan inte gå via landstinget.


    Förutom att Falun verkar lite gammaldags i kommunikationen (svarat sent på mail, ibland återkommer de inte alls) och alltid skickar recept på papper (ringer inte in) så verkar det bra än så länge. De verkar intresserade av att prova nya saker. Jag som gjort två äggfrysningar och två IVF tidigare märker att de har andra rutiner, får hoppas de är bättre!
  • Äldre 29 Apr 08:14
    #22
    smulan81 skrev 2017-04-28 15:21:37 följande:

    Hej

    Jag är nöjd med Falun men håller med dig om att dem är lite gammeldags :)

    Men är det bråttom så ringer dem in recepten, så dem kan om dem vill :)

    Dem verkar inte omöjliga att diskutera saker, vi har diskuterat om att sätta in två nu på vårat tredje försök och det verkade inte omöjligt.


    Att sätta in två blastos går säkert, det fick kag göra på Sophiahemmet utan att jag ens behövde fråga om det. Det var snarare att de frågade mig om det var ok, eftersom det finns förhöjd risk för flerbörd. Den risken tog vi gladeligen, sen blev det ju inte nånting med något av dem men det är en annan story...

    Nu har jag sprayat Synarela en vecka o ska spraya 2 v till innan jag får ta blodprov o se att jag är nedreglerad. Lååångt o segt o man mår bara sämre o sämre för varje dag ju mer i "klimakteriet" man försätter sig med sprayandet.. Om jag får börja med sprutor runt 16-17/5 blir det månsdsskiftet maj/juni för äggplock mm. Om jag får ut några ägg dvs. Tror min sambo redan gett upp, han pratar aldrig om ivf/barn längre.. ????
  • Äldre 29 Apr 08:16
    #23
    smulan81 skrev 2017-04-28 15:18:21 följande:

    Hej!

    Är det erat första ivf?

    Vi ska göra vårat tredje försök nu i maj


    Har ni gjort era tidigare försök i Falun också? Hur har det gått? Vem har ni haft som läkare, Dr Staffan Nilsson? Berätta gärna mer.
  • Äldre 18 May 17:44
    #30
    Anonym (Anna80) skrev 2017-05-17 08:34:29 följande:

    Hej,

    jag har också tidigare gått på Sophiahemmet utan någon lyckad graviditet och funderar på att byta till Falun. Har varit i kontakt med dom och dom vill att jag ska börja äta Prasteron. Hur upplever du Prasteronet?

    Jag är väldigt nöjd med SH men känner att efter flera misslyckade insättningar med blastocyster så vill vi prova något annat.

    Vad konstigt att du fick tillbaka två blastocyster, till mig sa dom blankt nej, enl dom så satte dom aldrig tillbaka två där. Konstigt!

    Hur upplever du Falun jmf med Sophiahemmet? Sorry för hundra frågor


    Hej, ingen fara, frågor är till för att besvaras :)

    Jag har ätit Prasteron i två månader nu, sen mitten av mars, och har inte känt av det alls. Tar 75 mg om dagen, två på morgonen o en på kvällen. Får se om det kommer att ha någon effekt..sägs att man måste äta ett tag för att det ska ha någon verkan.

    Jag tycker SH var mkt lättare att ha att göra med (snabba mail, telsamtal, besked, recpt, allt in house osv) men kände också att de var mer "pengahungriga". Efter två identiska försök varav ett avbröts pga för få ägg var jag inte lika sugen som de på ett tredje likadant försök. Ville prova något annat. Falun verkar bra, lite krångligare i kontakten också för att allt sker på distans, vilket i sig är en nackdel, men de verkar tänka nytt. Känns som att de vet att de har ett gott renommé att vårda.

    Nu har jag precis börjat med sprutorna (igår) och istället för 375 kör jag maxdos 450 med Gonal-F. Jag körde Synarela i 3,5 v för att nedreglera (tröttsamt!) för att de ville det. Ska fortsätta med Prasteronet ända till gravtest, om vi nu skulle hamna där.... de gör också fler blodprov än jag gjort tidigare, oklart varför men det är nytt jmf med vad jag gjort tidigare. Jag får återkomma när jag kommit lite längre. Blir UL om en dryg vecka för att se hur stimuleringen fortskrider.

    Lycka till!

    /Caroline
  • Äldre 19 May 22:14
    #32
    Ängsblomma skrev 2017-05-19 17:43:55 följande:

    Hej, hej! Jag går också på IVF-kliniken i Falun. Bor uppe i Norrbotten så har gjort behandlingen på distans. Just nu är jag iaf nere i Falun och väntar på ET. De plockade ut 9 ägg och 4 blev befruktade. De valde att 5-dagarsodla trots att de brukar vilja ha minst 5 befruktade ägg för att göra det, så nu är jag orolig för att alla 4 ska "dö" innan det är dags för ET... Nåja, här kommer lite av min historia ????:

    - Gjort 5 ivf-behandligar och 4 frysförsök i Umeå (ingen graviditet)

    - Bytte klinik till Falun och gjorde en behandling som resulterade i graviditet (blastocyst). Tyvärr visade UL i v.8 att fostersäcken var tom så var ett MA

    - Ny behandling via Falun, en blastocyst sattes in och resulerade i vår son som föddes 2015 ??

    - Första syskonförsöket gjorde vi i höstas, FET från förra behandlingen - inte gravid

    Vid de tidigare försöken i Falun har jag fått Kortison och blodförtunnande efter ET samt Intralipiddropp innan behandlingsstart, vid ÄP eller ET samt vid positivt gravtest och efter UL.

    Kul att följa er andra! Håller tummarna för er allihopa!


    Tack för att du delar med dig! Känns det som att Falun funkat bättre än andra kliniker? Hoppas, hoppas. ???? berätta gärna mer om intralipiddroppet !
  • Äldre 30 May 22:13
    #36

    Hej igen,

    Kort uppdatering. Har äntligen kommit så långt att jag just tagit Ovitrellen, puh. Det har varit en låång resa sedan början av mars, är helt slut. Sen nästan två veckor Gonal högsta dosen (450) o ingen Synarela, plus 75 Prasteron. Var på UL igår och då såg de 4 st säkra och 2 st till som kanske hinner växa till sig till på torsdag morgon då det är dags för ÄP. Hoppas det blir flera ägg nu, sist fick ju avbryta innan ÄP pga endast 1-2 ägg. Ser fram emot att träffa dem i Falun, har ju bara haft telefon/mailkontakt, har så mpnga frågor.. Får se om jag får intealipiddropp redan nu vid ÄP, vet inte riktigt hur det funkar.

    Hur går det för er andra?

  • Äldre 31 May 11:32
    #39
    Anonym (Anna80) skrev 2017-05-31 08:27:33 följande:

    Hej,

    jag tror att du får IL vid ÄP men är inte helt säker. Vi håller tummarna för att dom ska få ut så många ägg som möjligt på tors.


    Tack, kan behövas! Har väldigt ont i äggstockarna idag, känns som om ballonger som ska spränga. Hoppas jag inte hinner ägglossa redan... :-S
  • Äldre 31 May 18:29
    #41
    Anonym (Anna80) skrev 2017-05-31 12:09:16 följande:

    Jag brukar alltid vara rejält öm innan ägglock. Det är nog ingen risk för ägglossning innan om du varit på vul nyligen. Stort lycka till imorn!


    Tack snälla. Sitter i bilen nu. Hoppas, hoppas, hoppas.
Svar på tråden IVF falun, någon mera?