• Äldre 27 Apr 20:58
    8123 visningar
    16 svar
    16
    8123

    Har mitt barn tagit skada?

    Jag förstår att det känns sjukt jobbigt. Har ni kortare dagar där nu? Tar ni rejält långa lov tex sommarlov som han kan bara vara med er på? Sover han med er på nätterna och får närhet där?

  • Äldre 27 Apr 21:16
    #5

    Men hur gammal är han nu, missade det om det stod. Dvs hur lång tid har det gått?

  • Äldre 27 Apr 21:34
    #7

    Jag har hört många gånger av förskolpersonal om hur många barn det är som lämnas på förskolan när de fått syskon och är ledsna och bara vill vara hemma. Så ni är inte ensamma, om det är någon tröst. Men jag tänker att eftersom ni är medvetna om det (till skillnad från många andra tror jag) kan ni kompensera och verkar också göra det och då tror jag det kommer gå bra.

  • Äldre 28 Apr 16:09
    #14
    Riskornet skrev 2017-04-28 11:38:23 följande:
    Tack! Jag är glad att jag skrev här. Fått många vad jag uppfattar som ärliga svar. Jag antar att jag känner en djup skuld för att min pojke fick syskon alltför tidigt. Och då tolkar jag allt som hänt som tecken på att han farit illa av detta och att jag är en dålig mamma.. kan bara blicka framåt och försöka ge så mycket kärlek och trygghet jag kan. Till båda. Ska lyssna på min magkänsla i fortsättningen.
    Fast att han fick syskon för tidigt ska du ju inte känna. De är ju sk pseudotvillingar och det är ju många som är. Det optimala bara i ert fall hade ju varit om ni behandlat båda på samma sätt, dvs som riktigt små barn.

    Syskon är det finaste man kan ge sitt barn!
  • Äldre 28 Apr 20:36
    #16

    Ja det är väl så jag menar. Det optimala hade nog varit om han varit hemma, pappan varit hemma (några månader kanske) och du och bebis. Så att ni bondat hela familjen och båda barnen fått vara små ett tag tillsammans.
    Men livet är som det är, ibland gör man fel och ibland förmådde man bara inte göra annorlunda. Det tröstar jag mig med när jag tänker tillbaka på vissa perioder eller händelser. Det viktiga är hur man hanterar det framåt.

Svar på tråden Har mitt barn tagit skada?