• Äldre 30 Apr 00:48
    6183 visningar
    20 svar
    20
    6183

    Att bi i Lomma, Bjärred

    Hade tidigare en tråd där jag frågade om att flytta från stockholm tll Lund och behövde råd. Har efter en del övervägande börjat snegla åt Lomma, Bjärred. Några tankar om någon vill dela med sig? Vi har 2 små barn vilka är det viktigaste (självklart) i våra liv. Funderar lite på hur det är att flytta in som utböling och hur den sociala biten kan komma att se ut.

  • Svar på tråden Att bi i Lomma, Bjärred
  • Äldre 30 Apr 07:48
    #1

    Puffar upp.

  • Äldre 30 Apr 10:46
    #5
    Paincake skrev 2017-04-30 10:12:10 följande:

    Jag bor i Lomma, är uppväxt här och flyttade tillbaka för 1,5 år sedan. Jättebra skolor och förskolor (en av de bästa kommunerna i Sverige), bra utbud av mataffärer och bra avstånd till både Lund och Malmö.

    Det är många som växte upp i Lomma som väljer att flytta tillbaka. Det är nog ett bra betyg för en kommun. :)


    Absolut ett bra betyg . Sitter just nu på Espresso house i hamnen . verkligen trevligt område och trevliga människor. Var här för 9 år sen och det har verkligen hänt massor i området sen dess.
  • Äldre 30 Apr 16:21
    #6
    -1

    Hur är det aktiviteter för små barn i närområdet? Dans, gymnastik etc?

  • Äldre 11 Jun 20:46
    #8

    Ja, det blev Bjärred för vår del. Flyttar in i radhus dock först i december så får lösa tillfälligt boende under hösten. Känns lite läskigt att lämna allt socialt man lyckats etablera här i Stockholm men känns samtidigt spännande att testa nytt. Hoppas man hittar en del socialt umgänge genom barnen och kanske kommer i kontakt med folk som befinner sig i samma situation, att man är inflyttad.

  • Fri 3 Apr 2020 01:08
    #14

    Vi som familj har det bra. Hittade fina bekantskaper genom barnen men det tog tid innan vi började umgås med grannarna . Jag personligen trivs inte i småstadsmiljö men eftersom barnen trivs så mår jag bra. På sikt kommer vi inte bo kvar just för att vi trivs bättre i storstaden och att våra bästa vänner finns kvar .

    Vi bor i Alfredshäll och har krypavstånd till skolan . Tycker att barnomsorgen i Bjärred är jättebra just för småskaligheten.

    Men som sagt, jag är kanske lite för ?ghetto? för att trivas till hundra procent i ett så litet samhälle som Bjärred. Men det är jag det.

  • Tue 26 May 2020 21:34
    #16

    Lite snobbigt, ja. Jag känner mig långt ifrån avslappnad när jag pratar med folk jag inte känner så väl. Har alltid tyckt mig ha ett ganska öppet och avslappnat sätt med folk men idag väger jag mina ord innan jag öppnar munnen.

  • Thu 28 May 2020 14:01
    #18

    [quote=80430614][quote-nick]Juliaaaaal skrev 2020-05-27 22:54:26 följande:[/quote-nick]Hmm det lät ju inte så bra, att du får väga dina ord innan du pratar menar jag. Vi ska kika på ett hus i Bjärred imorgon faktiskt. Får se hur det går?

    Finns det aktiviteter för barnen eller måste man pendla in till Lund för allt?

    Lycka till med visningen.

    Det finns massor med aktiviteter för barn både i Bjärred och Lomma. Gymnastik, dans, fotboll, handboll, segling, tennis och musik . Man behöver absolut inte ta sig till Lund för att barnen ska h aktiviteter . Vi har barnen i flera aktiviteter och är helnöjda .

    Jag kanske har varit naiv och trott att folk är som jag själv, nyfikna på nya bekantskaper helt enkelt . De vänner vi har är verkligen numera väldigt nära vänner så vi har skapat vår egen lilla bubbla av vänner . Gemensamt för oss alla är att vi kommer utifrån.

Svar på tråden Att bi i Lomma, Bjärred