• Anonym (Vind)
    Äldre 26 May 10:26
    15405 visningar
    49 svar
    +1
    49
    15405

    Skulle inte kunna älska adoptivbarn/donatorbarn, bara jag?

    Alla möjliga känslor finns ju representerade bland folk och det finns ju de som inte älskar sina biologiska barn heller. Vi är alla olika och olika komplexa.

    För mig sitter inte förmågan att älska vare sig barn eller vuxna i generna utan i samhörighet, längtan, välvilja, minnen man skapar och de personlighetsdrag eller egenheter som finns i en person. Jag kan till och med "hata" och älska samma egenskap på samma gång ibland. Trots att jag har biologiska barn så tänker jag ibland på adoption. Längtan och glädjen är ju samma, men jag skulle slippa gå igenom en till graviditet.

    Jag älskar min partner, jag kan älska ett djur, jag kan älska/hålla av vänner och andras barn och jag skulle utan tvekan kunna älska ett adoptivbarn.

    Egentligen är det väl inget bekymmer med att du aldrig skulle vilja adoptera? Du är garanterat inte ensam om det och ingen kommer till skada av det. Däremot undrar jag hur du skulle tackla det om dina egna gener inte gav dig det du väntat dig. Om du får ett barn med någon typ av livslånga skador, om du inte alls känner igen dig själv i utseende eller beteende, kommer du då ha svårt att älska barnet?

Svar på tråden Skulle inte kunna älska adoptivbarn/donatorbarn, bara jag?