• Äldre 2 May 13:10
    20677 visningar
    104 svar
    104
    20677

    Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand

    Både och!

    Men - det är för tidigt att utvärdera det för mig, jag är 46 år gammal och har många år framför mig. Jag väntar med att fälla någon dom över mig själv innan jag ligger på dödsbädden.

    Fram till den dagen är det bara: framåt, uppåt! 

  • Äldre 2 May 13:27
    #11
    Anonym (.) skrev 2017-05-02 13:16:28 följande:

    Jag är många år ynge än dig. Du får ju göra en halvtidsutvärdering. Ska bara 80åringar svara i tråden så blir det inte mycket till tråd. Vid 46 vet man absolut om man är på god väg att uppfylla sina önskningar eller inte.
    Nej, jag håller inte med dig.

    Det jag ville få fram var att man måste vara lite snäll mot sig själv och ge lite utrymme åt att drömmen kanske inte blev exakt som man tänkte sig. 

    Allt är inte svart eller vitt, det finns en enorm gråskala däremellan och många stadier av "ok" och "bra". 

    Det kan också vara bra att tänka att ett gott liv inte betyder att man inte har haft motgångar. Motgångar, sorg, besvikelser - allt är en del av livet. 

    Om man sätter upp mål som att ha en speciell karriär eller X antal barn och en man som är över 185 cm och välbyggd, så är det kanske lättare att bli besviken än om man definierar drömmarna på ett vidare sätt. 

    Det är inte som i en prinsessaga där man har tre önskningar och ingen av dem blev uppfylld för att den goda fen inte var närvarande, haha. Livet är liksom mer organiskt än så, saker utvecklas ur situationer och händelser som man inte kan förutse och din unika väg genom livet kommer aldrig att levas igen. De där stunderna när ett litet barn kramar dig och säger att han är så glad att just du är hans mamma kanske gör hela resan värd att gå igenom? 

    Det enda jag kan säga i en halvtidsutvärdering är att jag vill leva i nuet och njuta av stunden och vara rädd om den kärlek som finns i min värld.
  • Äldre 2 May 13:41
    #16
    Anonym (.) skrev 2017-05-02 13:32:07 följande:

    Visst är allt gråskala men någonstanns måste man vara ärlig mot sig själv och kolla hur det går, speciellt då det är syftet med denna tråden att ransaka sig själv och förmedla resultatet till andra. Men ja slut på diskussion.
Svar på tråden Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand