• Anonym (Värpa - katten som sket ut guldäg­g)
    Äldre 2 May 11:55
    20733 visningar
    104 svar
    104
    20733

    Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand

    När man är ungdom har man ofta höga ambitioner och drömmar, och även om man inte har storslagan "drömmar" så målar man upp ett liv som man skulle vara nöjd med. Jag tänker inte främst på drömmar som idrotsstjärna, skådespelare eller artist som i princip ingen har lyckats med.. Jag tänker mer på ambitioner och tankar om hur man vill att ens liv ska se ut, exempelvis familj och ett vanlig liv man är nöjd med. Man väljer en bana i form av partner, arbete, man får barn osv. Blev livet som du hade väntat dig eller blev det helt annorlunda´???????????? 

  • Svar på tråden Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand
  • Anonym (B)
    Äldre 3 May 01:23
    #51
    Summerchild skrev 2017-05-03 00:37:03 följande:

    Oftast blir det inte som man tänkt sig i nånting och min man brukar fråga mig"blev det som du tänkte?" Haha nej brukar mitt svar oftast vara.

    Han är för jävla go och medveten. Och smart. Älskar min lilla plutt. Men frågan är hur jag ska kompensera vissa saker. Så jag riktar uppmärksamhet på han än den jävla telefonen. :( blev inte som jag tänkte.

    Vill vakna imorgon och krama om.. än såhär -hoppas du går upp snart så jag får mer plats i sängen! :(


    Packad eller? Virrigt inlägg.
  • Anonym (S 26)
    Äldre 3 May 06:19
    #52
    Anonym (B) skrev 2017-05-02 22:40:12 följande:

    Hur menar du att det kommer att straffa sig nu? Jisses du är bara 26 :)


    Attdet blir svårt att få ett jobb utan referenser/erfarenhet...
  • Anonym (Gk)
    Äldre 3 May 06:29
    #53
    Anonym (S 26) skrev 2017-05-03 06:19:45 följande:

    Attdet blir svårt att få ett jobb utan referenser/erfarenhet...


    Ja, det får du ju ta om du legat på latsidan? Eller försökte du men inte lyckades? Du kan förstås få ett okvalificerat jobb i glasskiosk, matbutik eller annat. Erbjud dig att provjobba. Någonstans måste man börja. Många började bygga på den banan redan i tonåren..
  • Äldre 3 May 06:32
    #54

    Jag har nog aldrig haft några drömmar. Därför har jag inte heller blivit besviken. Jag älskat mitt liv, jag har allt jag vill ha.

  • Äldre 3 May 06:34
    #55
    Anonym (Erika) skrev 2017-05-02 13:22:09 följande:

    På vissa plan men i det stora hela nej. Jag ville bli ekonomiskt oberoende, hitta ngn jag kan älska hela livet, ha tre barn (hade tom valt namn). Jag är visserligen ekonomiskt oberoende men i ett rätt kärlekslöst äktenskap och ofrivilligt barnlöst. Närmar mig 50 så det verkar vara så här livet blev.


    Skilj dig..?
  • Anonym (S 26)
    Äldre 3 May 07:30
    #56
    Anonym (Gk) skrev 2017-05-03 06:29:28 följande:

    Ja, det får du ju ta om du legat på latsidan? Eller försökte du men inte lyckades? Du kan förstås få ett okvalificerat jobb i glasskiosk, matbutik eller annat. Erbjud dig att provjobba. Någonstans måste man börja. Många började bygga på den banan redan i tonåren..


    Tack för uppmuntring.....

    Har du missat vad detta är för tråd?
  • Anonym (66 år)
    Äldre 3 May 07:32
    #57

    Nej det blev det inte, var ung på 60 talet utan pengar nu har jag pengar men ingen lust att göra något, livet bara rinner iväg, 

  • Äldre 3 May 08:12
    #58
    Anonym (mja) skrev 2017-05-02 19:46:26 följande:
    Tycker inte det är så konstigt egentligen? Som ung är många "bäst och smartast i världen", har inte insikt i allt skit som kan hända, tycker att svennebanan är sååå töntig och man ska minsan aaldrig ditten eller datten.

    Sen händer... livet! Man står där en dag och måste ta det jobb man får OM man alls får något, upptäcker att barjobbet i London inte var så soft, drar på sig en betalningsanmärkning eller två, blir gravid av misstag och råkar ut för svininfluensa precis under antagningsproven till Teaterhögskolan och har inte råd att testa igen...
    Haha, typ så=)
  • Anonym (sorg)
    Äldre 3 May 08:44
    #59
    Anonym (Gk) skrev 2017-05-02 22:31:52 följande:
    Det är för det mesta inte tur som gör att livet blir som man tänkt sig - det är oftast hårt och ihärdigt arbete som ligger bakom. Sedan kan det förstås gå dåligt ändå med sjukdom, oförutsedda händelser osv och allahar givetvis olika förutsättningar också. Varför har du "typ aldrig jobbat" (om du är 26)?
    Jag hör nog till den som tror rätt mycket på tur och otur i livet.

    Ofta krävs en kombination av ihärdigt jobb + tur. Jag tror faktiskt inte att någon kan överleva på ihärdigt jobb, om inte vissa andra saker i livet också klaffar (eller åtminstone inte ställer till det alltför mycket). Sen är det självklart att alla får lite med- och motgångar i livet, men jag menar på en generell nivå här.

    Däremot tycks det ibland finnas folk som klarar sig mest på tur och flyt i livet. Har träffat folk som verkligen lyckats bra, men som ändå är lite slappa/lata i sitt sätt,  och kanske inte alltid heller är de smartaste man har träffat , men som halkat in (via kontakter eller annat, många gånger även utan utbildning) i en bra bransch där löner generellt ligger högt.
    Eller folk som tycks ha jättelätt för att träffa partners, även fast de kanske inte är de snällaste eller trognaste alltid, medan den snälle och trogne kvinnan/mannen bredvid inte lyckas hitta rätt ändå, kanske för att de inte är lika attraktiva ytligt sett eller lyckats tjäna lika bra. 

    Sen vet jag inte hur det är i det fall som du svarade på. Den personen kanske inte har försökt särskilt mycket (eller kanske har det - jag förutsätter ingenting)
  • Anonym (sorg)
    Äldre 3 May 08:48
    #60
    Anonym (Sara) skrev 2017-05-02 14:58:49 följande:

    Mitt liv blev inte alls som jag tänkt. Jag har utbildat mig och tagit för givet att jag ska tjäna bra vid 40 års åldet. Istället är jag sjuk och fattig. De flesta i min situation har skulder och är outbildade men jag har fortfarande 10 års csn att betala tillbaka men små utsikter att höja inkomsten. Jag är bitter.


    Jag förstår hur du känner dig.
    Ofta kan omvärldens dom vara jobbigast. De förutsätter att om man inte hamnat så bra till så är man lat, dum och allmänt värdelös och förtjänar det som har hänt. Att många har jobbat och kämpat, men ändå inte lyckats, är något som långt ifrån alla kan sympatisera med.

    Håller tummarna för dig
Svar på tråden Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand