• Anonym (Soc)
    Äldre 11 May 17:16
    6596 visningar
    33 svar
    33
    6596

    Fosterhemsplacera bern på ''hemlig ort''??

    Man kan fatta beslut om att undanhålla föräldrarna barnets vistelseort, men endast om barnet fortfarande vårdas enligt LVU. På din TS verkar det som om ni samtycker till vården, har soc ändå bedömt att Kalles LVU ska kvarstå? Om det är en SoL placering borde ni få info och inte minst en förklaring till varför man gör bedömningen att Kalle inte ska ha kontakt med er nu. Be att få se beslutet och prata med ert ombud om ni ska överklaga. Om ni verkligen ordnat upp ert liv så skulle ni kunna prata med soc om att göra en hemtagningsbegäran av Kalle, om han ändå flyttats från sitt "uppväxtfamiljehem" så skulle han kanske kunna bo med er istället för ett nytt familjehem. Men det gäller så klart endast om ni verkligen lever ett ordnat drogfritt liv med bostad och försörjning. Ni bör också vara öppna för att ta emot stöd i hemmet.

  • Anonym (Soc)
    Äldre 15 May 09:49
    #16
    Anonym (muffin) skrev 2017-05-15 09:32:39 följande:
    Och du är inte den första socialsekreteraren jag träffat som inte förstår sig på juridiska spörsmål.

    Har du något argument att komma med eller ville du bara göra ett personangrepp? Jag förklarar gärna hur brottsbalken fungerar om du vill.
    Fast både socialtjänstlagen och lagen om vård av unga (LVU) går före Brottsbalken. En ung person som är omhändertagen enligt LVU döms så gott som alltid till vård inom socialtjänsten och inte till andra påföljder tex. 

    Det är nog du som ska läsa på och inte vi som arbetar inom socialtjänsten
  • Anonym (Soc)
    Äldre 15 May 20:51
    #21
    Anonym (muffin) skrev 2017-05-15 20:32:50 följande:
    Vid myndighetsutövning har man inte rätt att göra ett dugg mer än vad lagen uttryckligen ger utrymme för. Brottsbalken reglerar människorov, egenmäktighet med barn etc. ALLT som inte uttryckligen är tillåtet enligt socialtjänstlagen är enligt brottsbalken brottsligt. Förstår du?
    Och det är precis det jag skriver, att det finns reglerat i LVU.
  • Anonym (Soc)
    Äldre 19 May 07:50
    #29
    8295 skrev 2017-05-18 23:39:21 följande:
    Då placeringen ägde rum kan LVU ha varit aktuellt, men "uppdateras" ärendet så att en SoL hade varit ett alternativ? Eller har detta barn eventuellt hamnat i sprickorna och föräldrarna inte längre har något att säga till om?
    När det handlar om långvariga placeringar är det inte ovanligt att det är LVU i början men att det går över i SoL längre fram. Vissa är SoL eller LVU hela tiden. Det mesta beror på föräldrarnas inställning.
Svar på tråden Fosterhemsplacera bern på ''hemlig ort''??