• Äldre 30 maj 11:59
  3474 visningar
  4 svar
  4
  3474

  Hur lämna någon man älskar?

  Vi har varit ett par i 8 år och gifta i tre. Vi har ett barn ihop som just börjat skolan. Vårt liv fungerar bra, rutiner flyter, vi träffar vänner, vi kramas och har sex men under det senaste året har vi bråkat mycket. Han har hittat en ny vän som han spenderar mycket tid med. Jag har anat att det kanske är mer än vänskap dem mellan, vilket han förnekar. Ändå kommer jag på honom att ljuga och undanhålla saker för mig "för att inte göra mig upprörd" (som han kallar det). Jag älskar denna man över allt annat. Men jag vet inte om jag orkar med hans lögner längre. Han har de senaste veckorna varit otrolig härlig, öm och mysig mot mig och tänkt att nu, äntligen vänder det, och sedan kommer nästa lögn, och det känns som om jag är på ruta ett.


  Nu har jag fått veta att hon kommer att flytta till en annan stad. Jag är både lättad och rädd. Vad händer nu? Ska jag ens vänta och se efter vad som kommer att hända, eller ska jag bara säga att det nu är nog, att jag inte orkar med hans oärliga beteende. Jag vet inte hur jag ska kunna lita på honom igen eller hur jag kan bygga upp tilliten. Jag tror inte att han varit otrogen med denna kvinna, men däremot tror jag att han varit/är ordentligt förälskad i henne. Hon har varit allt för honom på jobbet, de spelar online games tillsammans på kvällarna och de äter lunch ihop ensamma varje dag och han har köpt henne julklappar och presenter. Under året som gått har vi pratat och bråkat mycket. Han skyller på att problemet ligger hos mig och min svartsjuka, att de bara "är vänner" och jag skyller på honom och hans lögner. Vad är hönan och vad är ägget?!
  Men oavsett om hon nu lämnar stan eller inte, så är jag kvar i äktenskapet med en man som tycker att lögner är ett lätt sätt att hantera och forma det liv han för stunden behöver, och frågan är ska jag lämna? Och hur lämnar man någon man älskar?

Svar på tråden Hur lämna någon man älskar?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.