• Anonym (Tjusigt va're)

    Hur män uppfattar kvinnor?

    Lite konstig fråga kanske, men hur tror ni tjejer/kvinnor att killar/män upplever svenska tjejer/kvinnor som? Snälla, kärleksfulla, snygga, självständiga osv.

  • Svar på tråden Hur män uppfattar kvinnor?
  • Anonym (..)

    Ja. Men inte alla... en del uppfattas ju helt annorlunda.

  • Anonym (Olika)
    Anonym (Tjusigt va're) skrev 2017-06-15 06:57:02 följande:

    Lite konstig fråga kanske, men hur tror ni tjejer/kvinnor att killar/män upplever svenska tjejer/kvinnor som? Snälla, kärleksfulla, snygga, självständiga osv.


    Ja, men inte alla och sen finns det andra egenskaper hos många.
  • Anonym (badassgirl)

    Kalla, självständiga, kräsna, sexuellt frigjorda, snygga, otillgängliga, utseendesfixerade, feminstiska.

  • Anonym (Stiftmeister)

    Om jag ska tala från egen erfarenhet och vad jag ser så är det inte alls som det brukade vara. Jag var i förhållande från 25 till 29. Nu har jag varit singel i 3 år. Innan jag hade förhållande var det hur lätt som helst att träffa tjejer. Kunde ha flera dejter i veckan och hade alltid någon på G. Både svenska tjejer och utländska. Jag själv är utländsk men uppvuxen i Sverige sedan barnsben. Jag kan prata med tjejer, väldigt social och det spelar ingen roll hur snygga de är. Jag blir inte rädd av det.

    Nu när jag har varit singel i 3 år så känns det nästan helt omöjligt att träffa någon. Det är inte alls samma sak längre. Tjejer/kvinnor idag är helt annorlunda. Jag tycker att jag ser bra ut (vad jag har hört från andra), högutbildad, väldigt bra inkomst, bostadsrätt, bil, ambitiös, driver även eget företag vid sidan om, trevlig, super social och har mycket humor.

    Inget av det där spelar någon. Varken min personlighet och ambitioner i livet. Allt det som räknas idag är YTA. Ingen vill börja lära känna någon på djupet.

    Jag tycker personligen att sociala medier har förstört allt. Bl a Tinder. Där enligt mig 5% av killarna får 95% av tjejerna.

    Många Tjejer/kvinnor idag känns super ytliga, de pratar med dig men håller alltid utkik efter någon bättre som dyker upp, vilsna, mer osäkra än någonsin och vet inte vad de vill. Det blir även värre med åldern.

    Konkurrensen är för stor där ute (på nätet. För folk kan inte ragga längre ute). Tjejer förväntar sig idag att allt ska vara perfekt från början och sedan tänka sig bygga vidare på det. Killen ska vara supermodell, snyggt klädd, feminist, 6-pack, bra bil, bra jobb, bra hem, jättesnäll, toffel osv....

    Vi killar för den delen är inte så mycket bättre själva heller. Det kan jag hålla med om. Men det är vi killar som är jägarna och det är ALLTID tjejen som väljer dig, aldrig tvärtom. Det blir ett slags motreaktion. Är hon så, så ska jag också vara så!

    Enligt undersökningar så är tjejer mycket mer kräsna än killar och deras krav är nästan helt omöjliga att möta. Därför Sverige har mest singlar och ensam hushåll i världen. Svenska (etniska) killar är blyga och kan inte prata med tjejer. Utländska killar är mer sociala och vågar prata, men tjejen är osäker och rädd och kan inte prata tillbaka. Hon kan inte socialisera, för hon har fått allt genom utseendet. Hon har inte behövt prata och ha en personlighet. Nu blir hon ställd och anses tråkig.  

    Ingen idag vill träffas. Folk nöjer sig med att chatta bakom en skärm, gärna med flera samtidigt, som bytts ut mot nya med tiden. I bästa fall ringer någon för en "Booty Call" om man är skitsnygg. Sen slängs man ut och alla vill återgå till sitt vanliga ensamma liv där de kan gymma, äta nyttigt, scrolla genom Instagram, Facebook, ta selfies på Snapchat med "Snygg Filter", kolla Netflix och träffa tjej/kill-kompisen för att snacka hur "Fucked-Up" tjejer och killar är. Tjejer är så bekräftelse-kåta idag!

    Majoriteten av svenska tjejer (etniska) anser jag vara dryga, kalla, osociala och kan inte föra en konversation. Jag säger inte alla, men väldigt många. De är så upptagna med att försöka se så bra ut att de glömmer att utveckla sin personlighet. Hon kommer ju alltid att vara populär så länge hon ser bra ut. Killar kommer ändå. Hon behöver inte ha någon personlighet, tycker hon. Sen när åren går börjar hon får panik och inser att: "Oj, jag kommer inte alltid att se bra ut. Någon dag förfaller utseendet. Jag har inte utvecklat någon personlighet och vet inte vem jag är och vem jag vill ha!". Med åren blir hon mer bitter, ensam och mer kräsen än någonsin.

    Utländska tjejen/kvinnan är inte alltid likadan MEN oftast divigare. Däremot är utländska tjejer mer familjeorienterade och varmare. De är roligare och har nästan alltid en personlighet, roliga och om de är jättesnygga så är de väldigt överdriva med allt.

    Ett exempel på hur jag har det idag:

    För 3 veckor sedan var jag på krogen. Träffade en söt svensk (etnisk) tjej. Gick fram till henne och pratade och skämtade. Hon gillade mig, för hon kunde inte släppa mig med blicken. Jag frågade efter hennes nummer och hon gav mig det. Hon sa "Ring mig imorgon".

    Jag ringde inte henne dagen efter men 2 dagar senare skickade jag ett sms att jag tyckte hon va väldigt söt och trevlig och skulle vilja ta en fika. Hon svarade 2 dagar senare med SMS att det skulle vara trevligt, men hon har mycket denna vecka och att vi skulle höras nästa vecka. Veckan efter skickade jag ytterligare 2 SMS och undra varför hon inte svara. Fortfarande tills idag, inget svar!

    Det här är mitt liv idag. Hon kanske är den 20e tjejen som har gjort något sådant. Säger att de vill träffas men slutar svara, hör inte av sig, dyker inte upp mm...Hon såg ändå ut att vara en mogen tjej.

    Story of my Life! Ingen bryr sig längre. Människor känns tydligen som "slit-o-släng" Det kommer alltid någon bättre, tror dom.

    Jag vet att detta blev ett långt inlägg, sorry haha :)

    Hur har ni det och vad tycker ni om dagens tjejer/kvinnor? 

  • Meriall

    Om jag skulle tolka senaste tjejen du träffade så låter det så här. Hon blev väldigt intresserad och trodde att du också var det när du frågade efter nr. Hon bad dig ringa imorgon och pratade med sina kompisar om dig och hur bra du verkade. Du ringde inte. Hon blev osäker. Var du inte intresserad ändå? En dag till gick. Kompisarna säger att du var ändå inget att ha och att du dissat henne. Hon skäms och blir mer osäker. Du smsar. Hon tänker att när du verkar så distanserad måste hon också vara det för säger hon "jaaa" nu så blir det pinsamt och då kanske du inte vill längre. Hon säger ni ska höras nästa vecka och känner sig sårad. Någon dag senare är hon ute och träffar en annan kille som är mer på och hon känner sig mer uppskattad och hör inte av sig mer till dig, övertygad om att hon ändå var ett andrahandsval för dig.

  • Anonym (Bra)

    Min erfarenhet av att ha bott utomlands (fem år i USA, ett år i Frankrike, ett år i England och två år i Schweiz) är att svenska kvinnor har rätt gott rykte. De flesta kopplar generellt saker såsom attraktiva, avslappande, vänliga, intelligenta och självständiga till svenska kvinnor. (Eller svenska män också för den delen, dock kanske inte delen om självständiga då många redan antar självständighet hos män, däremot är är jämställda en annan egenskap som ofta kommer upp istället när det gäller svenska män).

  • Anonym (Bra)
    Anonym (Stiftmeister) skrev 2017-06-15 11:32:57 följande:

    Allt det som räknas idag är YTA. Ingen vill börja lära känna någon på djupet.

    Jag tycker personligen att sociala medier har förstört allt. Bl a Tinder. Där enligt mig 5% av killarna får 95% av tjejerna


    Om du känner att det är för mycket folus på ytligheter och aldrig går på djupet så är ett tips att kanske sluta leta på nätet (och sociala medier såsom Tinder i synnerhet) och krogen.

    Känns som att du, och många andra, har en rätt orealistisk bild av hur det ska gå till att träffa någon. Absolut kan och har många träffats på nätet, krogen och dyl. och fått lyckade förhållanden, men det är klart att det är svårare att hitta en "connection" med någon när allt man går på är en kort beskrivning och profilbild (eller kort konversation och utseende på krogen). Om anledningen att man tar kontakt med någon är för deras utseende enbart så är det klart att det är större risk att man bara väljer att gå vidare rätt snabbt eftersom det aldrig fanns någon djupare "connection".

    Finns flertalet undersökningar som visar att de starkaste/längsta och lyckligaste/mest tillfredsställande förhållandena är de där personerna har vart vänner innan. Där har man kunnat lärt känna varandra innan man blivit tillsammans, såldes vet man dels vad man ger sig in på om man väljer att inleda ett förhållande men man har också mycket mer investerat i den andra personen och ens relation. Jämför detta med att som tjej få sitt 42:a tindermeddelande för dagen som såger något i stil med "Hej", eller "Vad söt du är". Eller att för tredje gången en kväll på krogen bli raggad på. Även om man väljer att besvara någon så finns det ju inget investerat i relationen, så när man sedan en vanlig vardaglig måndag eller tisdag där man är rätt trött och massor med annat pågår ska fortsätta smsa eller skicka meddelanden med denna personen så är det inte supermärkligt att konversationen (och därmed "relationen" dör ut. Det saknar substans helt enkelt.
  • LionQueen88
    Anonym (Stiftmeister) skrev 2017-06-15 11:32:57 följande:

    Om jag ska tala från egen erfarenhet och vad jag ser så är det inte alls som det brukade vara. Jag var i förhållande från 25 till 29. Nu har jag varit singel i 3 år. Innan jag hade förhållande var det hur lätt som helst att träffa tjejer. Kunde ha flera dejter i veckan och hade alltid någon på G. Både svenska tjejer och utländska. Jag själv är utländsk men uppvuxen i Sverige sedan barnsben. Jag kan prata med tjejer, väldigt social och det spelar ingen roll hur snygga de är. Jag blir inte rädd av det.

    Nu när jag har varit singel i 3 år så känns det nästan helt omöjligt att träffa någon. Det är inte alls samma sak längre. Tjejer/kvinnor idag är helt annorlunda. Jag tycker att jag ser bra ut (vad jag har hört från andra), högutbildad, väldigt bra inkomst, bostadsrätt, bil, ambitiös, driver även eget företag vid sidan om, trevlig, super social och har mycket humor.

    Inget av det där spelar någon. Varken min personlighet och ambitioner i livet. Allt det som räknas idag är YTA. Ingen vill börja lära känna någon på djupet.

    Jag tycker personligen att sociala medier har förstört allt. Bl a Tinder. Där enligt mig 5% av killarna får 95% av tjejerna.

    Många Tjejer/kvinnor idag känns super ytliga, de pratar med dig men håller alltid utkik efter någon bättre som dyker upp, vilsna, mer osäkra än någonsin och vet inte vad de vill. Det blir även värre med åldern.

    Konkurrensen är för stor där ute (på nätet. För folk kan inte ragga längre ute). Tjejer förväntar sig idag att allt ska vara perfekt från början och sedan tänka sig bygga vidare på det. Killen ska vara supermodell, snyggt klädd, feminist, 6-pack, bra bil, bra jobb, bra hem, jättesnäll, toffel osv....

    Vi killar för den delen är inte så mycket bättre själva heller. Det kan jag hålla med om. Men det är vi killar som är jägarna och det är ALLTID tjejen som väljer dig, aldrig tvärtom. Det blir ett slags motreaktion. Är hon så, så ska jag också vara så!

    Enligt undersökningar så är tjejer mycket mer kräsna än killar och deras krav är nästan helt omöjliga att möta. Därför Sverige har mest singlar och ensam hushåll i världen. Svenska (etniska) killar är blyga och kan inte prata med tjejer. Utländska killar är mer sociala och vågar prata, men tjejen är osäker och rädd och kan inte prata tillbaka. Hon kan inte socialisera, för hon har fått allt genom utseendet. Hon har inte behövt prata och ha en personlighet. Nu blir hon ställd och anses tråkig.  

    Ingen idag vill träffas. Folk nöjer sig med att chatta bakom en skärm, gärna med flera samtidigt, som bytts ut mot nya med tiden. I bästa fall ringer någon för en "Booty Call" om man är skitsnygg. Sen slängs man ut och alla vill återgå till sitt vanliga ensamma liv där de kan gymma, äta nyttigt, scrolla genom Instagram, Facebook, ta selfies på Snapchat med "Snygg Filter", kolla Netflix och träffa tjej/kill-kompisen för att snacka hur "Fucked-Up" tjejer och killar är. Tjejer är så bekräftelse-kåta idag!

    Majoriteten av svenska tjejer (etniska) anser jag vara dryga, kalla, osociala och kan inte föra en konversation. Jag säger inte alla, men väldigt många. De är så upptagna med att försöka se så bra ut att de glömmer att utveckla sin personlighet. Hon kommer ju alltid att vara populär så länge hon ser bra ut. Killar kommer ändå. Hon behöver inte ha någon personlighet, tycker hon. Sen när åren går börjar hon får panik och inser att: "Oj, jag kommer inte alltid att se bra ut. Någon dag förfaller utseendet. Jag har inte utvecklat någon personlighet och vet inte vem jag är och vem jag vill ha!". Med åren blir hon mer bitter, ensam och mer kräsen än någonsin.

    Utländska tjejen/kvinnan är inte alltid likadan MEN oftast divigare. Däremot är utländska tjejer mer familjeorienterade och varmare. De är roligare och har nästan alltid en personlighet, roliga och om de är jättesnygga så är de väldigt överdriva med allt.

    Ett exempel på hur jag har det idag:

    För 3 veckor sedan var jag på krogen. Träffade en söt svensk (etnisk) tjej. Gick fram till henne och pratade och skämtade. Hon gillade mig, för hon kunde inte släppa mig med blicken. Jag frågade efter hennes nummer och hon gav mig det. Hon sa "Ring mig imorgon".

    Jag ringde inte henne dagen efter men 2 dagar senare skickade jag ett sms att jag tyckte hon va väldigt söt och trevlig och skulle vilja ta en fika. Hon svarade 2 dagar senare med SMS att det skulle vara trevligt, men hon har mycket denna vecka och att vi skulle höras nästa vecka. Veckan efter skickade jag ytterligare 2 SMS och undra varför hon inte svara. Fortfarande tills idag, inget svar!

    Det här är mitt liv idag. Hon kanske är den 20e tjejen som har gjort något sådant. Säger att de vill träffas men slutar svara, hör inte av sig, dyker inte upp mm...Hon såg ändå ut att vara en mogen tjej.

    Story of my Life! Ingen bryr sig längre. Människor känns tydligen som "slit-o-släng" Det kommer alltid någon bättre, tror dom.

    Jag vet att detta blev ett långt inlägg, sorry haha :)

    Hur har ni det och vad tycker ni om dagens tjejer/kvinnor? 


    Bara jag som inte bryr mig om bil, företag, bostadsrätt eller inkomst? Jag letar efter en partner inte en försörjare. Nej det som spelar roll för mig är ett attraktivt utseende och personligheten.
    Min kille är arbetslös, har ingen bil, är långt ifrån feminist, är ingen toffel.

    Håller med dig ang. sociala medier. Jag använder Facebook främst för att jag gillar att se vad min släkt lägger upp. Träffar de bara en gång om året och blir rätt dyrt att ringa utomlands till alla. Så kul att se vad de hittar på och hur mycket barnen växt sen sist man sågs.
    Men att sitta online 24/7, lägga upp bilder och uppdatera sin status så alla vet vart man är och vad man äter, nej det kommer jag nog aldrig förstå mig på.
  • Anonym (0o0)

    Tror att en del utländska killar kan uppleva svenska tjejer som dryga men det beror nog till stor del på att invandrarkillar inte riktigt är intressanta för svenska tjejer.

    Hände rätt ofta att svenska tjejer flirtar med mig men mer sällan att invandrartjejer gör det. Klart att det har med mitt utseende att göra. Kaka söker maka. Har aldrig uppfattat svenska tjejer som kalla, tvärtom är det nog så att svenska tjejer upplever mig och andra svenska killar som kalla, osociala, "tråkiga" osv.

    Många svenska tjejer känner sig rätt så dissade av svenska killar eftersom det är svårare att få kontakt med oss än invandrarkillar och det är oftast dessa tjejer som blir ihop med invandrare.

    Det hela handlar om olika mentalitet. Svenska tjejer överlag passar väldigt dåligt ihop med invandrare men det finns alltid undantag.

  • Anonym (TJEJ)
    Anonym (Stiftmeister) skrev 2017-06-15 11:32:57 följande:

    Om jag ska tala från egen erfarenhet och vad jag ser så är det inte alls som det brukade vara. Jag var i förhållande från 25 till 29. Nu har jag varit singel i 3 år. Innan jag hade förhållande var det hur lätt som helst att träffa tjejer. Kunde ha flera dejter i veckan och hade alltid någon på G. Både svenska tjejer och utländska. Jag själv är utländsk men uppvuxen i Sverige sedan barnsben. Jag kan prata med tjejer, väldigt social och det spelar ingen roll hur snygga de är. Jag blir inte rädd av det.

    Nu när jag har varit singel i 3 år så känns det nästan helt omöjligt att träffa någon. Det är inte alls samma sak längre. Tjejer/kvinnor idag är helt annorlunda. Jag tycker att jag ser bra ut (vad jag har hört från andra), högutbildad, väldigt bra inkomst, bostadsrätt, bil, ambitiös, driver även eget företag vid sidan om, trevlig, super social och har mycket humor.

    Inget av det där spelar någon. Varken min personlighet och ambitioner i livet. Allt det som räknas idag är YTA. Ingen vill börja lära känna någon på djupet.

    Jag tycker personligen att sociala medier har förstört allt. Bl a Tinder. Där enligt mig 5% av killarna får 95% av tjejerna.

    Många Tjejer/kvinnor idag känns super ytliga, de pratar med dig men håller alltid utkik efter någon bättre som dyker upp, vilsna, mer osäkra än någonsin och vet inte vad de vill. Det blir även värre med åldern.

    Konkurrensen är för stor där ute (på nätet. För folk kan inte ragga längre ute). Tjejer förväntar sig idag att allt ska vara perfekt från början och sedan tänka sig bygga vidare på det. Killen ska vara supermodell, snyggt klädd, feminist, 6-pack, bra bil, bra jobb, bra hem, jättesnäll, toffel osv....

    Vi killar för den delen är inte så mycket bättre själva heller. Det kan jag hålla med om. Men det är vi killar som är jägarna och det är ALLTID tjejen som väljer dig, aldrig tvärtom. Det blir ett slags motreaktion. Är hon så, så ska jag också vara så!

    Enligt undersökningar så är tjejer mycket mer kräsna än killar och deras krav är nästan helt omöjliga att möta. Därför Sverige har mest singlar och ensam hushåll i världen. Svenska (etniska) killar är blyga och kan inte prata med tjejer. Utländska killar är mer sociala och vågar prata, men tjejen är osäker och rädd och kan inte prata tillbaka. Hon kan inte socialisera, för hon har fått allt genom utseendet. Hon har inte behövt prata och ha en personlighet. Nu blir hon ställd och anses tråkig.  

    Ingen idag vill träffas. Folk nöjer sig med att chatta bakom en skärm, gärna med flera samtidigt, som bytts ut mot nya med tiden. I bästa fall ringer någon för en "Booty Call" om man är skitsnygg. Sen slängs man ut och alla vill återgå till sitt vanliga ensamma liv där de kan gymma, äta nyttigt, scrolla genom Instagram, Facebook, ta selfies på Snapchat med "Snygg Filter", kolla Netflix och träffa tjej/kill-kompisen för att snacka hur "Fucked-Up" tjejer och killar är. Tjejer är så bekräftelse-kåta idag!

    Majoriteten av svenska tjejer (etniska) anser jag vara dryga, kalla, osociala och kan inte föra en konversation. Jag säger inte alla, men väldigt många. De är så upptagna med att försöka se så bra ut att de glömmer att utveckla sin personlighet. Hon kommer ju alltid att vara populär så länge hon ser bra ut. Killar kommer ändå. Hon behöver inte ha någon personlighet, tycker hon. Sen när åren går börjar hon får panik och inser att: "Oj, jag kommer inte alltid att se bra ut. Någon dag förfaller utseendet. Jag har inte utvecklat någon personlighet och vet inte vem jag är och vem jag vill ha!". Med åren blir hon mer bitter, ensam och mer kräsen än någonsin.

    Utländska tjejen/kvinnan är inte alltid likadan MEN oftast divigare. Däremot är utländska tjejer mer familjeorienterade och varmare. De är roligare och har nästan alltid en personlighet, roliga och om de är jättesnygga så är de väldigt överdriva med allt.

    Ett exempel på hur jag har det idag:

    För 3 veckor sedan var jag på krogen. Träffade en söt svensk (etnisk) tjej. Gick fram till henne och pratade och skämtade. Hon gillade mig, för hon kunde inte släppa mig med blicken. Jag frågade efter hennes nummer och hon gav mig det. Hon sa "Ring mig imorgon".

    Jag ringde inte henne dagen efter men 2 dagar senare skickade jag ett sms att jag tyckte hon va väldigt söt och trevlig och skulle vilja ta en fika. Hon svarade 2 dagar senare med SMS att det skulle vara trevligt, men hon har mycket denna vecka och att vi skulle höras nästa vecka. Veckan efter skickade jag ytterligare 2 SMS och undra varför hon inte svara. Fortfarande tills idag, inget svar!

    Det här är mitt liv idag. Hon kanske är den 20e tjejen som har gjort något sådant. Säger att de vill träffas men slutar svara, hör inte av sig, dyker inte upp mm...Hon såg ändå ut att vara en mogen tjej.

    Story of my Life! Ingen bryr sig längre. Människor känns tydligen som "slit-o-släng" Det kommer alltid någon bättre, tror dom.

    Jag vet att detta blev ett långt inlägg, sorry haha :)

    Hur har ni det och vad tycker ni om dagens tjejer/kvinnor? 


    Håller helt o hållet med dig ang tjejer men även killar håller tyvärr på såhär, tjejer ska vara perfekta, fint hår, fina kläder, stora läppar. vältränad,bra jobb, ha bra personlighet men attans om du råkar visa nån form av känsla att man gillar killen, eller dålig dag, då e dom borta. 
    Eller så har man varit på ett par dejter med samma kille, man klickar bra etc en dag skickar man mess så svarar dom inte.. på dagar, veckor, månader... gone!
    Det kan vara en av anledningarna till varför tjejer är så som dom är just för att man vågar typ inte känns nåt för nån med risk för att bli sårad gång på gång när man hoppas att det ska bli nåt m killen man dejtar.
    Eller jag kanske har fel?
Svar på tråden Hur män uppfattar kvinnor?