• Äldre 12 Jul 21:28
    8967 visningar
    8 svar
    8
    8967

    22 år, alla odds emot mig

    Varför vill du just adoptera? Istället för t.ex. insemination.

    Rekommenderar dig att läsa på om adoptionsprocessen och adoptionsindustrin, från mer kritiska källor. Det är inte så rosenskimrande och fint som de flesta föreställer sig. När jag var yngre hade jag också seriösa tankar om att jag ville adoptera istället för att skaffa biologiska barn. Jag hade (som de flesta har) en rätt naiv bild av det hela, föreställde mig väl att det fanns så otroligt många barn som behövde ett hem och en familj och att det kändes själviskt att då skaffa biologiska barn. Men sedan har jag fått lära mig att verkligheten ser rätt annorlunda ut. Adoptionsindustrin har många mörka och rentav smutsiga sidor som jag tror att man absolut borde vara medveten om ifall man har planer på att adoptera.

    Samt sätta sig in i problematiken kring upplevelsen för adoptivbarnet i fråga. Det krävs en enorm förståelse för att varnet dels har med stor sannolikhet vart med om flera trauman i sitt unga liv. Detta är något som inte är helt lätt att hantera och något man bör förbereda sig själv för så gott det bara går, helst ta professionell hjälp. Även all den problematik (och oförståelse) som ofta uppstår vid transrasiala adoptioner. Många, många undersökningar visar att dessa barn till större del lider av psykisk ohälsa, och många vittnar om att detta är dels pga de svårigheter och den oförståelse (hos adoptivföräldrar och omgivning) som uppstår.

    Kan rekommendera att gå in och läsa t.ex. Stulen Identitet på Facebook (eller stulen_identitet), Vardagsrasismen (blogg, klicka på kategorin adoption) samt att googla allmänt om adoptionsindustrin från andra källor än t.ex. adoptionscentrum och dyl.

    Menar inte att pissa på din dröm, men adoption är ett otroligt känsligt ämne på så många sätt. Man bör närma sig det med stor ödmjuket, respekt och realism. Och man bör definitivt läsa på rejält för att förstå vad det faktiskt rör sig om, samt för att kunna hantera det bra ifall man väljer att ändå gå igenom med det. Att drömma sig bort i en vacker bild av hur fantastiskt det skulle vara att adoptera gör ingen en tjänst, varken dig och framförallt inte barnet.

Svar på tråden 22 år, alla odds emot mig