• Tecum

    Skulle du kunna tänka dig att ha en hemmapartner?

    Ja givetvis! Men det förutsätter att hon verkligen sköter hem och barn och inte bara slappar. Maten ska stå på border när jag kommer hem. Jag betalar pensionsförsäkring för henne så hon har den tryggheten. Skulle du göra det för din hemmapartner?

  • Tecum
    Påven Johanna II skrev 2017-07-01 09:00:31 följande:
    Min partner får göra vad han vill så länge han har en ekonomi som motsvarar min egen. Jag var själv hemma väldigt mycket med barnen när de var små, men så hade jag också redan innan jag skaffade barn arrangerat mitt liv vad gäller min yrkesmässiga position, lyckade investeringar och annat som är avgörande för en väldigt stark ekonomi. Jag hade kort sagt möjligheter att vara hemma när jag ville utan att vara beroende av någon annans ekonomi. 

    Skulle jag ha haft en man som velat vara hemmavarande så hade jag också ställt krav på någon sorts löpande hög bildningsnivå. Det skulle inte vara så roligt att komma hem till någon som inte har något annan än inredning och hemmagjorda puréer att tala om. 
    En bra synpunkt som jag instämmer i. Men det är nedlåtande och förenklat att som många här förutsätta att bara för att någon inte yrkesarbetar är denne med automatik dum och enkelspårig. Tvärtom kan hemmaliv ge utrymme att utveckla sina intellektuella färdigheter genom studier eller utövande av något intresse.

    Du skriver att  han ska ha en ekonomi som motsvarar din egen. Men räcker det inte att han är självförsörjande, måste han ha inkomst och förmögenhet i nivå med din? Då du slipper en massa tråkigt hemarbete och får mer egentid eller ni gemensam tid för annat, är det inte värt att du i gengäld tar större del av de gemensamma utgifterna?
  • Tecum
    Påven Johanna II skrev 2017-07-01 11:42:31 följande:
    Ja, det måste han, jag tycker för egen del av flera skäl att det är mycket bekvämt att ha det så.

    Om det är något jag finner tråkigt lejer jag bort det, men faktum är att jag inte någonsin sett på just hushållssysslor som vare sig arbete eller tråkigt dito. Jag är effektivt och systematiskt lagd och trivs därtill med att ha en mycket hög standard vad gäller exempelvis städning. Så hög att jag anser att jag är den bästa på att utföra det. 

    Vad gäller tid tillsammans så har jag haft få och långa förhållanden i mitt liv. Alla med män som älskar sina yrken vilket inneburit att de arbetat mycket. Å andra sidan så har de varit väldigt närvarande när de varit hemma och jag har aldrig haft något att anmärka på vare sig dem eller den ordningen. Jag gillar förvisso att vara tillsammans men jag har förstås ett stimulerande och intressant liv även när jag är själv. 

    Försörja en partner skulle jag aldrig göra. 
    Du har höga krav och vet hur du vill ha ditt liv. Det har jag all respekt för.
    Men du verkar lite snål...

    Trevlig helg!
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att ha en hemmapartner?