• Äldre 11 Aug 17:34
    8025 visningar
    20 svar
    20
    8025

    Min mamma är elak

    TS läs detta

    vuxnabarn.nu/narcissism/den-narcissistiska-mammans-karaktarsdrag/

    Känns det igen? Med vänlig hälsning!

  • Äldre 11 Aug 19:21
    #10
    missloco skrev 2017-08-11 18:00:41 följande:

    Vet inte vad jag skall skriva. Allt jag försökt skriva här och försökt förklara är i texten, fast texten var väldigt hård. Inte riktigt så man ALLT stämmer. Jag är syndabocksbaret.

    Min syster och jag kan säga göra samma sak men min syster respekterar mamma och nästan går efter henne. Jag får massa skit för mindre.

    Igår sa mamma till mig "jag dricker upp ditt vin om du inte skall ha det" -okej sa jag. Då skriker min syster från WC "inte mitt vin jag gör bara mina fucking flätor"

    Oj om jag ens höjer rösten. Texten du länkade gick rakt in i hjärtat och på ett sätt är jag lättad men jag kommer alltid få ha det såhär ändå.


    Försök prata med någon professionell om detta. Utan terapi hade min narcissistiska mamma förstört hela mitt liv! Genom den blev jag fri. Ring VC tex och säg att du behöver en samtalskontakt.
  • Äldre 11 Aug 19:36
    #12
    missloco skrev 2017-08-11 19:29:52 följande:

    Jag ska verkligen göra det! Tack igen, visste inte ens va det var innan.. jag har aldrig berättat detta så därför det Är jobbigt. Texten stämmer till viss del, den va väldigt extrem i beskrivningen och vissa saker stämmer till hundra och andra lite mindre i personlighetsdragen.


    Ingen "diagnos" stämmer till varje punkt på någon. Moi mamma var väldigt narcissistisk men uppfyllde inte heller varje punkt (hon lever inte längre).
  • Äldre 11 Aug 23:33
    #14
    missloco skrev 2017-08-11 20:22:29 följande:

    Det har du rätt i, det jag kände av mest är väl det att hon aldrig förstår när jag reagerar och när jag har reagerat så är det mig det är fel på. Känns som att jag är ett psykfall ungefär. Sedan detta med syskonen, det är verkligen på pricken hur jag behandlas jämfört med mina syskon.

    Jag beklagar att din mor är bortgången, hur har hennes agerande påverkat dig i vuxna livet?


    Jag skulle kunna skriva en bok om det men kortfattat så här. Jag har fått jobba på självkänslan! Tror alltid det är mitt fel om det uppstår en konflikt eller någon är sur, har en "autopilot" att ta på mig skulden. Är rädd för att andra ska tycka illa om mig och vill alltid vara till lags. Min mamma intalade mig ofta att jag var dålig eller det jag gjorde/tänkte var fel. Att drabbas av hennes ogillande fick min värld att gå under och hon hade en otrolig makt över mitt psyke och mående.

    Bit för bit frigör jag mig och gör om min syn på mig själv- det går! Sök efter en tråd som heter "barn till narcissistiska föräldrar" eller liknande här på FL så kommer du säkert känna igen mer saker!
Svar på tråden Min mamma är elak