• YKY

    IVF - Sahlgrenska

    zuces skrev 2017-09-27 15:27:40 följande:

    Hej! 

    Jag och min man har stått i kö sedan slutet på Maj för IVF behandling på Sahlgrenska. Söker nu fler som gör/har gjort eller ska göra sin IVF på Sahlgrenska i Göteborg för att följas åt på vägen!


    Hej!

    Står inte i kö men utreds just nu så det kan hända att vi hamnar där inom kort. Vet du hur kösituationen ser ut till IVF nu?
  • YKY
    zuces skrev 2017-09-27 16:41:41 följande:

    Just nu tror jag den är 7-8 månader tyvärr.. de räknar vår remiss från 30 maj och när jag hörde med de sist trodde de att vi skulle bli kallade runt årsskiftet.

    Men jag hoppas på lite tidigare med hjälp av kortvarsel kön!

    Hur går det med er utredning då?


    Okej, tråkigt att det tar tid, men jag håller tummarna för att det går snabbare än beräknat!

    De har gjort vaginalt ultraljud, tagit blodprov på mig och min sambo och nu har min sambo lämnat spermaprov. Jag ska boka in tid för spolning så snart mensen kommit. Sedan ska vi boka en tid för att gå igenom resultaten och diskutera det. Så vi vet ingenting än.

    Hur lång tid tog er utredning?
  • YKY
    zuces skrev 2017-10-22 01:12:56 följande:

    Hur gick er utredning?


    Allting såg jättefint ut utom min sambos antal spermier, lite nedsatt men ändå tillräckligt antal ?bra? spermier. Så diagnosen blev oförklarligt barnlösa.

    Jag har svårt att ta in all information på läkarbesök, jag blir lite frozen. Jag bad att få alla testresultat hemskickade så nu väntar jag in det för att smälta det lite. Läkaren ska skicka remiss för IVF till Sahlgrenska. Under tiden kör jag och sambon på med egna försök.
  • YKY
    zuces skrev 2017-10-22 19:57:34 följande:

    Skönt att ni får hjälp iallafall! Hur lång kötid är det till Sahlgrenska nu?

    Minns du hur mycket spermier han hade per ml? Min man hade runt 2 miljoner/ml så vi är infertila med manlig faktor!


    Jag vet inte kötiden, jag ska ringa när vi fått vår remissbekräftelse. Men med tanke på att vi inte ens blivit kallade till fertilitetsutredningen än som vi skickade i maj så har jag inga förhoppningar om att kön till IVF är överkomlig. :(

    Jag kommer inte ihåg exakt, men min sambo tror att det var runt 10 milj/ml.
  • YKY
    zuces skrev 2017-10-24 10:16:34 följande:

    Jaa det stämmer nog! Vår remiss skickades in i slutet på maj och vi har än inte fått någon kallelse till IVF!

    För att spermiemängden ska anses normalt ska det va 15-20milj/ml så ni har också lite nedsatt spermieproduktion isåfall. Men såklart har ni chans även utan IVF så fortsätt kämpa! :)


    Vet du hur ni ligger till i kön nu, har du ringt och kollat nyligen? Vi fick remissbekräftelse från Sahlgrenska igår och ringde för att fråga om kön idag, de sa ca sju månader. Sjuksköterskan var jättetrevlig!

    Jo precis, så det finns en chans själva om det är det enda som faktiskt är ?fel?.
  • YKY

    Idag fick jag ett överraskande men välkommet samtal; vi fick tid för vårt första besök på Sahlgrenska! En återbudstid, så snabba ryck. Vi har stått i kö i 15 veckor bara!

    Första besöket, vad händer då?

  • YKY
    8992 skrev 2018-02-06 17:28:50 följande:

    Härligt! Jag var på mitt första 1/2. Vi gick igenom hälsodeklarationerna man fyller i innan. Pratade lite om utredningen/provresultat innan vi gjorde vul på mig och sedan gick vi igenom vad processen innebär och vilket protokoll vi ska köra. Sist fick man träffa en sjuksköterska som visade hur man tar sprutorna :) väldigt mycket info men man fick även med sig massa att läsa i lugn och ro hemma.


    Hur snabbt kunde ni köra igång? Har ni fått preliminär starttid eller så? Tack för svar, jag är såå glad över att det händer något nu! Vad är er problematik?
  • YKY
    8992 skrev 2018-02-06 17:48:35 följande:

    Jag förstår din känsla, vill bara att dagarna ska gå fort så vi kan börja :D Jag ska ringa in när min mens startar, den är beräknad den 12/2 så det blir ganska tätt inpå startmötet :) vi är oförklarligt barnlösa.


    Vad roligt! Vi insåg att vi får skjuta upp vår start till april, eftersom vi har planer att resa bort vid precis fel perioder under februari och mars. Jag åker öppet spår den 25/2, och det förstår man ju att 9 mil på skidor kan inte vara bra under behandling. :P Sen har vi en skidresa i mars. Vi diskuterade att ställa in, men det är saker som får oss att må bra så vi kör på april. Känbs jättebra!

    Min sambo har lite nedsatt antal, men vår läkare på kvinnokliniken sa fortfarande oförklarligt barnlösa av någon anledning.
  • YKY
    Hoppas på första skrev 2018-02-08 12:10:24 följande:

    Du ger mig hopp! Finns det någon andledning att ni fick komma så tidigt? Står i på ?snabblistan??

    Vi har stått i ca 9 veckor och jag vill bara att tiden ska gå snabbare!


    Ja, vi stod på ?sista minuten-listan? eller vad man nu ska kalla den. Det var en återbudstid. Det var snabba ryck, så hade jag missat samtalet hade de gått vidare till nästa på listan, det är jag övertygad om.
  • YKY

    Nu är det snart dags för start av vår första IVF-cykel! Jag var på sprutgenomgång i förra veckan och vi har fått det korta protokollen. Nu vill jag bara att mensen ska komma så att vi kan köra!

  • YKY
    AniCase skrev 2018-04-28 11:50:23 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo har gjort en utredning och de hittade inget fel på någon av oss men vi har försökt i snart 2 år utan att lyckas få ett plus.

    Nu har de äntligen skickat iväg en remiss till Sahlgrenska för ivf.

    Med både glädje och nervositet väntar man nu men de sa att vi kunde förvänta oss en kötid på

    6-8 månader bara för att få en tid.

    De är ju helt galet lång tid.

    Man har så mkt frågor i huvudet...

    Hur länge fick ni vänta innan tid?

    Hur lång tid tar det att genomgå en ivf?

    Gör det ont att plocka ut ägg?

    Osv...


    Hej!

    Vi har gjort vårt första äggplock på Sahlgrenska nu i april. De tog emot remissen efter vår utredning på Göteborgs kvinnoklinik i november och vi fick ett samtal om en återbudstid i frbruari. Jag rekommenderar er att sätta upp et på sista minuten-listan, ring och be om det.

    Vi hade kunnat köra igång vid nästa mens i februari, men vi hade saker inbokade som låg i vägen så vi började nu i april.

    Vi fick korta protokollet med sprutor med gonal f och fyremadel. Från första mensdagen blev det 11 dagar med sprutor, två ultraljud för mätning av äggblåsor. Från första mensdagen blev äggplocket på cykeldag 14.

    Själva äggplocket var nästan mysigt för mig, det var nedsläckt och lugnt och kände inte så mycket smärta. Morfinet lugnade mig fint också. Hela förmiddagen på Sajlgrenska var väldigt mysik och spännande tyckte jag. Andra har dock helt andra erfarenheter.

    Vi fick dock frysa ned allt eftersom de var rädda att jag skulle bli överstimulerad. Vi fick hela åtta embryo till frys av elva ägg, så vi är verkligen glada just nu! Återföringen görs i naturlig cykel och blir i juni, efter nästa mens. Cykeln efter äggplocket räknas inte som att det går att återföra i. Så lite väntan, men man får skynda långsamt; målet är ju ett levandefött barn, inte slösa embryon i en dålig miljö.

    Du får gärna fråga om du undrar mer!
  • YKY

    Ni som gjort FET på Sahlgrenska, vilka ägglossningstester är de vill att man använder egentligen? Jag förstod det som att de vill att man använder Clearblues ägglossningstest som inte är digitala, men jag hittar bara digitala på apoteket. Missförstod jag?

    Jag ska börja testa först på söndag så jag ringer och hör imorgon om jag inte hittar, men tänkte kolla här i alla fall!

  • YKY

    Nu har jag äntligen fått utslag på ÄL-testet (smiley) och har en inbokad insättning (FET) på lördag. Jag hoppas att det inte blir några problem, och jag hoppas såklart ännu mer att embryot stannar. Det är en femdagars blastocyst som ska sättas in.

    Håll tummarna för oss!

  • YKY

    Jag hade ett hemskt samtal med en av sjuksköterskorna på Sahlgrenska i veckan, hon och jag kommunicerar så hinla olika så det funkar bara inte. De flesta är så gulliga och fina, men det finns ett par stycken som jag hoppas på inte ska ringa upp när jag ringer rådgivningen. Någon som upplever det likadant?

    Igår hade vi vår första insättning, en FET efter en totalfryscykel i april. En jättefin blastocyst son hade börjat kläckas. Det kändes riktigt bra! :)

    Nu är det bara att vänta. Ruvardag 1 idag, och jag har planerat att testa på ruvardag 8.

    Någon som har bra tankar om hur jag kan distrahera mig själv under veckan som kommer?

  • YKY
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-17 09:14:43 följande:

    Testa inte så tidigt! Ovitrellen kan sitta kvar och ge falskt plus! :) lyssna på ruvarpodden, dom hade en bra lista med ruvar tips!


    Det är ett fryst embryo, och insättningen är i min naturliga cykel. Därav nästa helg, då är min BIM hekt enkelt och jag vill inte vara livrädd varje gång jag går på toaletten utan vill vara beredd i så fall.
  • YKY
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-17 23:43:13 följande:

    Ah få förstår jag :) då är det annat! Stort lycka till!


    Tack så mycket!
  • YKY

    Ruvardag 8, blastocyst, första insättningen i helt naturlig cykel efter en totalfryscykel i april. Första insättningen någonsin alltså. Enda kända problemet är lite nedsatt antal spermier och motilotet, så manlig faktor är vår diagnos.

    Och jag fick mitt första positiva test någonsin. Jag förväntade mig starkare streck eftersom jag har BIM idag, men jag är så glad just nu! Testdag på torsdag den 28 maj. Jag hoppas vi börjar en ny resa nu...

  • YKY
    YKY skrev 2018-06-24 04:34:37 följande:

    Ruvardag 8, blastocyst, första insättningen i helt naturlig cykel efter en totalfryscykel i april. Första insättningen någonsin alltså. Enda kända problemet är lite nedsatt antal spermier och motilotet, så manlig faktor är vår diagnos.

    Och jag fick mitt första positiva test någonsin. Jag förväntade mig starkare streck eftersom jag har BIM idag, men jag är så glad just nu! Testdag på torsdag den 28 maj. Jag hoppas vi börjar en ny resa nu...


    28 juni menar jag förstås.
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska