• ammela

    IVF - Sahlgrenska

    Havre skrev 2017-10-24 21:22:12 följande:

    Fritt vårdval gäller numera även specialistvård. Carlanderska har någon form av avtal så ni kan välja dem om väntan på Sahlgrenska blir lång. Vi fick tid så snart vi ville där. När Sahlgrenska hörde av sig så var jag i 8e månaden redan!


    Du har i sak rätt med fria vårdvalet men de har ändrat reglerna och har inte längre avtal med carlanderska utan man skickas till annat landsting! Försökte få igenom detta för ett år sedan då sa de att de inte får skicka till privata kliniker längre.
  • ammela
    zuces skrev 2017-10-25 14:44:19 följande:
    När var detta? För vad jag har läst så slutade dom med det i slutet av 2015 precis som Ammela säger.

    [quote=78130983][quote-nick]ammela skrev 2017-10-24 21:26:34 följande:[/quote-nick]Du har i sak rätt med fria vårdvalet men de har ändrat reglerna och har inte längre avtal med carlanderska utan man skickas till annat landsting! Försökte få igenom detta för ett år sedan då sa de att de inte får skicka till privata kliniker längre.[/

    Hur går det för dig? Har för mig att du är gravid va? Vilken vecka isåfall? :)
    Ja jag är gravid i vecka 29 nu :) gjorde en helt ivf på Sahlgrenska, en insättning med en tvådagars som ej tog sig, paus en månad sedan insättning av en blasocyst som nu är vår lilla i magen!
  • ammela
    Jadu skrev 2017-12-11 07:33:58 följande:

    Tror det är rätt kört för oss.. ruvardag 11 och när jag satte in lutinus nu på morgonen var de en brun flytning på insättnings staven.

    Test dag på fredag.


    Jag hade bruna flytningar i 3 dagar kring bim innan vi fick plus! Kändes hela tiden som att mensen skulle komma.
  • ammela
    Jadu skrev 2017-12-11 18:13:34 följande:
    Okeey, det här blivit lite mer Men ingen mens blödning av det.. så jag tänkte jag ska försöka sluta tänka på Det, ta vagitornerna fram tills fredag när de är td.. kan ju inte göra något innan dess ändå.

    Men samtidigt är känslorna som en storm, ena stunden att det är kört och detta va vårt sista försök till att vi satte in 2 så kanske 1 finns kvar trots allt.
    Håller tummarna!!!
  • ammela
    zuces skrev 2018-01-03 12:28:29 följande:

    Skönt att höra att du kan slappna av lite nu och njuta! Jaa min mens kommer nog om en vecka så räknar med sprutstart nästa helg kanske :) spännande att äntligen komma igång. Ska ni göra vanliga kub eller nipt testet? :) kunde man se kön v.12?


    Lägger mig i lite :)

    Vi gjorde privat ultraljud i v 15, då kunde de med stor tveksamhet se könet. Bm ville gärna inte ens säga det då hon var så osäker så är tveksam att det går att se i v 12.
  • ammela
    zuces skrev 2018-01-03 18:29:06 följande:

    Då är det säkert mellan v.15-v.20 man kan se mer säkert då :) tack för svaret! Vad är det ni väntar då? Vilken vecka är du i nu?Jag förstår! Hur kommer det sig ni har valt bort kub? Är det inte vanligt att göra i ung ålder? Jag är inte så insatt i under-graviditet grejer så vill gärna höra argument och så om ni har några :D


    Vi väntar en pojke, 11 dagar kvar till bf! Helt galet. Gjorde långa protokollet på Sahlgrenska gjorde ett et som ej tog sig och detta är ett fet av en blastis!

    Vi har inte heller gjort kub, dels så erbjuds bara över 35 att göra, jag är 32. Vet inte om vi hade gjort ändå, efter att vi fått kämpat så hade jag nog aldrig klarat av att ta bort ett barn för eventuella kromosomfel.
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska