• Jitang

    IVF - Sahlgrenska

    Hej, vi fick remiss från vår privata gyn till Sahlgrenska efter gjort fertilitets utredning.

    Men vi har bott utomlands så vi har inte varit skrivna på samma adress i två år så blir lite orolig för det. Men fick brev att Sahlgrenska mottagit vår remiss och att vi ska vänta på tid.

    Är dom stenhårda på att man ska varit skriven på samma adress i minst två år?

  • Jitang
    Solitaire123 skrev 2019-01-24 12:55:19 följande:

    Hej! Hoppas det är okej att jag hoppar in här.. :)

    Jag och min sambo har stått i kö till Sahlgrenska sen slutet på november och tiden går såå långsamt! Har ingen i min närhet (förutom min sambo då) att prata med om denna jobbiga resa så hade varit kul att följas åt :)


    Spännande, vår remiss skickades in i slutet på oktober.
  • Jitang
    Toffsen90 skrev 2019-01-24 13:43:57 följande:

    Tiden kommer att gå fort. Ni är snart kallade.

    Är äggledarspolningen klar?

    Dem är väldigt duktiga och kunniga där. Man lär sig snabbt att känna igen ansikten då det är samma personer som jobbar där. (Dem cirkulerar bemanningen med förlossningen) men dem lär inte upp några vikarier eller stafettläkare av förklarliga skäl. Jätte bra tycker jag. =)


    Jag har gjort provtagning och spolning, hoppas såklart att det ska ta sig innan vi får tid, men.
  • Jitang

    Jag har tvekat på om man borde göra IVF utomlands istället, jag skulle gärna vilja ha tvillingar. Då vo familjen,så har jag alltid hoppats på att jag med får det.

    Men förstått att man sätter bara in ett ägg,,?

  • Jitang
    lyckligast80 skrev 2019-01-26 07:55:52 följande:

    Hej,

    I regel 1 ägg. Vi fick 2 ägg återförda igår på Sahlgrenska, på vårt tredje sista försök där. Jag är dock 39 i år och vi hade då 2 försök innan som inte tagit. Dem två första försöken sa dem nej men nu på sista fick vi. Dem bedömer chansen, eller risken som dem säger för tvillingar och utgår efter det. I vårt fall är chansen 20% att det blir tvillingar, inte så stor med andra ord. Målet är ju ett friskt barn, två blir en fantastisk bonus.


    Absolut, ett barn är den bästa gåvan. Känns bara som att när man går igenom allt så känns det som att man hade kunnat sätta in ett par om det finns.

    Jag önskar dig all lycka till!!
  • Jitang
    Malias skrev 2019-02-03 01:36:50 följande:

    Hej alla! Jag har suttit hela dagen och läst allas inlägg sen mer än ett år tillbaka nu. Vilken resa ni har haft! Och här sitter jag nu i allra första början.

    Jag kan börja med att presentera mig : Jag och min fästman har varit tillsammans i drygt 5 år, särbo typ nästan hela den tiden då vi bokstavligen bodde grannar. Nu bor vi tillsammans ett halvår tillbaka (så skönt och slippa känna sig som backpacker jämt:)). Hursomhelst han har ett barn sedan tidigare via IVF. Och vi gifter oss i juli. Vi är 31 och 35. Under alla dessa år har vi haft oskyddat sex, då vi visste att han hade svårt utan hjälp med befruktning.

    Vi skickade nyligen (januari) en remiss för ivf (Sahlgrenska) och mottog ett svar om ?mottagen remiss bekräftelse?, så vi är i det absolut tidiga stadiet av vad jag hört en evighets väntan, som jag nu sitter och nojjar över. Jag är mest orolig nu över när vi ens får chansen och få stå i kö, eller när vi blir kallade på ett första möte i och med de krav som finns ?stabilt förhållande?, måste ha vart sambo i 2år.

    I sommar blir vi gifta och sambo i ett år. Finns det hopp om att få stå i kö innan dess?


    Vi har inte heller varit sambo på pappret i 2 år, då vi varit utomlands en del och jag sen slarvade lite med flytta adressen. Jag har pratat med andra som sagt att det inte varit jätte viktigt och att man alltid kan lyckas ta sig runt det. Så vi får hålla tummarna nu.
  • Jitang

    Nu har vi fått vår tid till Sahlgrenska, det gick mycket fortare än vad jag trodde. Så spännande.

    Så vad gör man första gången? Såg att en tid är för mannen, sen ett par timmar senare har vi ett besök till.

    Så spänd!

  • Jitang
    Solitaire123 skrev 2019-02-20 13:46:06 följande:

    Så kul att du äntligen ska få börja!

    Hur länge har du stått i kö?


    November, ska dit om 3 veckor. Jag hade inte räknat med att komma dit förrän i april/maj. Så nu fylls jag av en skräck blandad förtjusning. Jag känner mig spänd och nyfiken l,lite fnittrigt glad samtidigt känner mig ledsen och rädd.
  • Jitang

    [quote=79456863][quote-nick]Solitaire123 skrev 2019-02-20 13:46:06 följande:[/quote-nick]Så kul att du äntligen ska få börja!

    Hur länge har du stått i kö?

    månads skiftet oktober/november.

Svar på tråden IVF - Sahlgrenska