• Äldre 3 Feb 01:21
    95442 visningar
    889 svar
    889
    95442

    IVF - Sahlgrenska

    Jojohanna90 skrev 2019-01-13 08:18:05 följande:

    Hej!

    Jag har precis blivit ställd i kö till IVF på Sahlgrenska. Är det någon av er som vet ungefär hur lång kö det är? Hur lång tid tog det innan ni fick en tid dit?


    Hej, hur länge gick det för dig från det att du fick skickad remiss till att bli ställd i kö?
  • Äldre 3 Feb 01:36

    Hej alla! Jag har suttit hela dagen och läst allas inlägg sen mer än ett år tillbaka nu. Vilken resa ni har haft! Och här sitter jag nu i allra första början.

    Jag kan börja med att presentera mig : Jag och min fästman har varit tillsammans i drygt 5 år, särbo typ nästan hela den tiden då vi bokstavligen bodde grannar. Nu bor vi tillsammans ett halvår tillbaka (så skönt och slippa känna sig som backpacker jämt:)). Hursomhelst han har ett barn sedan tidigare via IVF. Och vi gifter oss i juli. Vi är 31 och 35. Under alla dessa år har vi haft oskyddat sex, då vi visste att han hade svårt utan hjälp med befruktning.

    Vi skickade nyligen (januari) en remiss för ivf (Sahlgrenska) och mottog ett svar om ?mottagen remiss bekräftelse?, så vi är i det absolut tidiga stadiet av vad jag hört en evighets väntan, som jag nu sitter och nojjar över. Jag är mest orolig nu över när vi ens får chansen och få stå i kö, eller när vi blir kallade på ett första möte i och med de krav som finns ?stabilt förhållande?, måste ha vart sambo i 2år.

    I sommar blir vi gifta och sambo i ett år. Finns det hopp om att få stå i kö innan dess?

  • Äldre 3 Feb 10:48
    Jojohanna90 skrev 2019-02-03 08:04:27 följande:

    Vi var på besök hos läkaren 20/12 för att få svar på våra prover och han sa då att han skulle skicka remiss till Sahlgrenska. När jag pratade med Sahlgrenska så sa de att vi stått i kö sedan 20/12, alltså samma dag som remissen skickades.


    Okej, bara för att förstå det här rätt, förlåt känner mig som en riktig nybörjare, men när vi pratar om remiss finns det två olika? Dagen du bara ansöker och remiss som skickas efter prover man tagit. För vi har varken haft en kallelse för första möte eller några prover. <3
  • Äldre 3 Feb 10:51
    Jitang skrev 2019-02-03 08:52:35 följande:

    Vi har inte heller varit sambo på pappret i 2 år, då vi varit utomlands en del och jag sen slarvade lite med flytta adressen. Jag har pratat med andra som sagt att det inte varit jätte viktigt och att man alltid kan lyckas ta sig runt det. Så vi får hålla tummarna nu.


    Tack snälla!, ja skönt att det löste sig för er. Jag fick panik första gången när jag läste kraven. Tänkte att inte kunna ens ställa sig i kö på nästan två år...att vänta två år på att bara ställa sig i kö helt sinnes.
  • Äldre 3 Feb 10:55
    lyckligast80 skrev 2019-02-03 09:12:29 följande:

    Hej och välkommen hit! :)

    När vi kom in på vårt första besök på Sahlgrenska fick vi svara på massa frågor om oss, bland annat hur länge vi varit tillsammans och OM vi bodde ihop. Dem frågade aldrig hur länge vi varit sambos. Men all denna information fick vi lämna redan till kliniken där vi gjorde utredningen så Sahlgrenska hade egentligen informationen men vi fick bekräfta den igen.

    Det var inte så att kliniken vi gjorde utredningen på eller Sahlgrenska kollade upp våra svar om boendet vad jag vet, för då hade dem sett att vi varit skrivna på samma adress endast några månader. Vi sa bara ja vi bor ihop.

    Antingen hade vi väldig tur eller så är det viktigaste att man varit ett par ett antal år och har ett stabilt förhållande. Och sen tar det (oftast) minst 6 mån innan man får starta då kötiden är lång. Se till att ställa er i kortvarsel kön också. :) Tror ni hamnar i kön från den dagen som remissen kommer till kliniken.


    Tack snälla! Gud vad glad jag är över och ha hittat hit, känner mig lite lugnare nu. Tänkte att jag väntar till mars typ, så ringer jag och kollar läget.
  • Äldre 3 Feb 13:05
    Jojohanna90 skrev 2019-02-03 11:17:57 följande:

    Vi har alltså gjort vår utredning. Jag pratar om remissen till IVF.


    Oki, jag läste att flera gjorde utredningen via kvinnokliniken vilket kunde påskynda processen. Hur gjorde du?
  • Äldre 3 Feb 13:07
    lyckligast80 skrev 2019-02-03 11:23:42 följande:

    Ja det är skönt att denna grupp finns och man kan skriva av sig lite och dela med sig av glädje och sorg, vilket det blir ibland när det inte fungerar. Då är det jätteskönt att ha andra som förstår vad man går igenom.

    Det skadar nog inte att ringa emellanåt, det var så vi fick vår tid, dem hade precis fått en avbokning så vi hade sån himla tur att vi ringde just då. Men vi hade iofs stått i kö nästan 6 mån då. Vi stod i kort varsel kön så vi kunde komma in dagen efter för ett besök. Sen väntade vi bara in min mens så fick vi starta. Vilket var 10 dagar efter. Sen ska det ju såklart tajma med deras schema också.

    Nu ruvar jag för tredje gången så i veckan hoppas vi på ett plus! :)


    Så kul och höra!! Ja men det ska jag göra. Jag väntar då på att höra ett glädje skrik i gruppen i veckan! Håller tummarna!
Svar på tråden IVF - Sahlgrenska