• lyckligast80

    IVF - Sahlgrenska

    Hej,

    Hoppar gärna in här! : )

    Idag skickades remiss till Sahlgrenska för IVF!

    Spännande och nervöst samtidigt!

  • lyckligast80

    Usch jag är så ledsen... ringde Sahlgrenska idag för att kolla hur vi låg till i kön, i november blir vi kallade till ett första besök som det ser ut nu. NOVEMBER!!!! Remissen fick dem i mars, då sa hon 6 månader, nu sa hon att det är minst 7,5 mån väntetid!! Usch vad nedslagen jag blev. : ( Till råga på allt så var mensen sen nu 3 dagar! Aldrig hänt innan så nu trodde jag att det äntligen tagit sig, men nej idag började jag blöda. : ( Känner bara att jag vill ge upp och skita i det. (Förlåt för att jag är så negativ. )

  • lyckligast80
    mrsalpha skrev 2018-06-19 17:38:39 följande:

    Vet inte om det kan trösta dig med att säga det är bara "7,5 mån väntan" jag har fått vänta 1,5 år!

    Man blir ju inte direkt yngre och det har varit sjukt frustrerande att inte veta när. Nu är det igång men har nu börjat fundera på privat klinik efter fler av mina vänner har blivit bättre hjälpta och bättre omhändertagna förvisso en ovetenskap om det går genom att betala med egen plånbok men det kanske är värt det... 

    ge inte upp, ha is i magen! lätt för mig att säga kanske...

    Att mensen var sen kan bero på mycket, kanske haft det stressigt på jobbet eller annan inre stress...


    Hej, oj har du fått vänta 1,5 år på ivf?? Nä då blir ju våra 7,5 månad inte så mycket såklart.

    Igår bestämde vi att vi kommer vända oss till privat klinik, är 38 nu och jag känner att kroppen måste orka och chanserna att bli gravid ökar ju inte precis.

    Har också hört av vänner som valt privat att det varit fantastiskt bra på alla sätt! Det kostar, men värt det!! Hade jag varit 25 hade jag nog kunnat vänta till nov men nu är jag ju inte det.
  • lyckligast80
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-19 18:47:54 följande:

    Det är verkligen jättelååång kö.. å sen efter första mötet dröjer det ändå tills man får köra igång med själva ivfen.. jag å min sambo skickade remiss i våras å ska bli kallade i november, vi tog beslutet att göra ett försök privat och hoppas på det bästa. Å i värsta fall har vi kvar vår plats i kön... imorgon blir jag ruvare!


    Ja fy vilka köer! : ( Igår beslutade vi oss för att vända oss till privat klinik, jag är 38 nu så jag känner att tiden är lite emot oss.... gick med tårar i ögonen hela dagen igår och så vill jag inte ha det. Vi längtar ju sååå!!
  • lyckligast80
    lyckligast80 skrev 2018-06-20 08:31:48 följande:

    Ja fy vilka köer! : ( Igår beslutade vi oss för att vända oss till privat klinik, jag är 38 nu så jag känner att tiden är lite emot oss.... gick med tårar i ögonen hela dagen igår och så vill jag inte ha det. Vi längtar ju sååå!!


    Och lycka till förresten! : ) Kul!:)
  • lyckligast80
    mrsalpha skrev 2018-06-20 17:43:56 följande:

    Japp fått vänta så länge, jag är 35 år i år. Men vi får se hur vi gör, vi funderar själva på att vända oss till privat klinik. Har en vän som går på Nordic och är supernöjd med dessa. Calanderska har också gott omdöme där min mans kollega fick hjälp och lyckades, det finns ingen garanti men värt varenda krona.


    Jag fick en tid i aug på ivf Nordic! Ringde dem igår för dom du skriver, värt varenda krona! Bara hört positiva saker om dem och även Carlanderska. Prismässigt ligger dem väl nästan samma.

    Vi kommer köpa ett paket på 3 försök, lyckas det på första så spelar det ingen roll för då har vi ju ändå fått det vi kämpat för:)
  • lyckligast80
    mrsalpha skrev 2018-06-21 12:46:52 följande:

    Skulle vara kul att följa dig i din resa, även om du nu inte har kvar Sahlgrenska. Lycka till!


    Ja vi får uppdatera varandra! : ) Roligt och skönt att kunna ventilera och dela resan med andra i samma/liknande sits. : )

    Tack och lycka till ni också!
  • lyckligast80

    Hej,

    Har var inaktiv ett tag, kände att jag behövde tänka på annat...

    Idag ringde vi Sahlgrenska och det var ju tur det för imorgon fick vi en återbudstid för ett förstabesök inför ivf start. Ibland har man lite tur. : )

    Är nervös och pirrig, snart är vi igång!

  • lyckligast80

    Hej,

    Dag 2 med Bemfola injektionssprutor, mår som vanligt än sålänge. Kanske får biverkningar om ett par dagar eller så är det bara bra hela tiden. : )

    Dem känns inte att ta, och det är enkelt. Det är min upplevelse än sålänge. Om några dagar blir det återbesök för att se hur kroppen svarat.

  • lyckligast80

    Hej,

    Någon som vet om det gör något om jag tar mina injektionssprutor 45- 1h senare än vanligt? Brukar ta vid 21 men idag ska jag på föreläsning så vill inre ta med dem utan ta när jag kommer hem. Vet att jag kan ringa och fråga men vill slänga ut här om någon kanske vet. : )

Svar på tråden IVF - Sahlgrenska