Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Mån 2 okt 2017 15:43 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Mån 2 okt 2017 15:43 #3

  Jag är också här!
  Idag är Edvin 6 dagar, men är beräknad att komma idag. Så härligt att ha honom här :)

  Hur mår ni nu efter förlossningen?
  Ni hade det lite enklare än jag om jag inte minns fel.. fick igår åka till BB igen och där konstaterades att jag har infektion i operationssåret.. därav feber (38,4 igår senast) så har fått antibiotika igen.

  Känns skönt att få hjälp iallafall.

  Edvin vaknar 2-3 ggr per natt, äter BARA (och bajsar såklart haha ) och vill sova tätt intill mig. Så jäkla mysigt.

  Amningen funkar kanon, men fått sår på ens bröstvårtan. Herregud vilken smärta! :( köpte Apotekets simplaste pump för att pumpa ur det bröstet. Gick bra. Smörjer med purelan och varvar med multi-mam kompresser. Härdar ut helt enkelt.. går det för er? Har ni några tips? Om ni ammar alltså :)

 • Mån 2 okt 2017 17:35 #6
  LitenBlomma skrev 2017-10-02 15:57:19 följande:

  Erijon: Aj aj! Det låter inge vidare, varken med magen eller bröstet.

  Jag har alltid fått blodiga sår men har klarat mig denna gång. Jag smörjer in bröstvårtorna med bröstmjölk, lufttorkad, smörjer med Purelan efter varje amning. Är jättenoga med hans grepp just på bröstvårtan som brukar strula. Allt det här brukar du säkert göra...

  Charlie sover i nästet bredvid mig tills han vaknar, då liggammar vi och somnar. Jag trugar honom till att äta mycket på kvällen, då sover han bättre på natten. Ibland är han lite arg i nästet, då sover han på min mage istället.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Nej det gör ju skitont. Men lyckats lösa det relativt bra. Igår ammade jag bara 2 gånger på höger bröst, resten fick jag handmjölka tills jag köpte pump för att överleva. Hade så ont. Men nu kan jag amma där igen, men första sugen är så ryggen kröker sig av smärta!

  Fick amningsnapp redan på BB med förra barnet. Ung och oerfaren så gjorde jag bara som de sa.. slutade amma efter 7v eftersom han fick i sig för mycket luft (och kunde inte få rätt grepp utan). Så vägrar faktiskt prova det. Inte smort in med bröstmjölk och lufttorkat.. funkar det bra? Smörjer med purelan (glömmer ibland.. slarvar eller har den inte till hands då) som sagt eller använder kompresserna ca 2 ggr/dag.

  Vilket fint namn, Charlie! :) idag skrev vi på pappret med namn och skickade in.

  Jag har tyvärr inget nest då jag ville ha bebis här först för att se om det skulle behövas. Det behövs! U vagnen så bara skumpar han ju runt om man inte pular in massa filtar runtomkring och i sängen rullar han runt om jag flyttar mig.. haha.
  Skulle få ta min systers nest nästa vecka eller så ville en nära vän till mig gärna köpa ett som en present. Så jag väntar iallafall en vecka. Annars köper jag en då jag verkligen känner att det behövs.
 • Mån 2 okt 2017 18:20 #8
  LitenBlomma skrev 2017-10-02 18:13:26 följande:
  Bröstmjölk, lufta och purelan efter varje gång så ordnar det nog till sig. Nej den där amningsnappen är knölig, stor och så får de inget bra grepp.

  Jag har inte köpt ett neste utan gjort som i baljan på Bb. En snurrad handduk och filt över för att få det ombonat.
  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Smart! Ska prova till inatt :)

  Annars mår du bra? Bebis?

  Imorgon kommer BVC på hembesök för vägning, mätning osv. Spännande eftersom han redan äter så regelbundet.
 • Tis 3 okt 2017 08:17 #11
  LitenBlomma skrev 2017-10-02 19:48:52 följande:

  Samsovning ja... Jag hade inställning att han skulle sova i sin säng med andningslarm. Han skrek i protest och jag gav upp det redan första natten.

  Jag mår jättebra och det var bara de första 2 dagarna med eftervärkar som var jobbiga. Amningen funkar kanon. Han har korta vakperioden, äter och sover. Nöjd och go!


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Fixade ett eger litet babynest igår av rullad/snurrad handduk med filt över. Det uppskattades av lilleman!

  Han sov där i hela natten. Vaknade 3 gånger för lite mat och ny blöja. Men såfort vi var klara la jag honom där i så somna han direkt. En gång fick jag klappa lite på honom för att han skulle komma till ro.

  Innan detta tips så blev jan ofta ledsen om han inte låg emot min hud liksom. Så jag fick ha honom tätt intill.. dåligt på många sätt men så mysigt. Svårt att röra sig, svettigt, läskigt (hans andning. Har små bröst så riskerar inte att kväva med dem iallafall, det är faktiskt skönt. Men räcker ju med att han rullar lite nedåt med ansiktet in)

  Han har alltid sovit på sidan av den anledning, vilket oroar mig.. men hur många gånger jag än lägger honom på rygg så rullar han till sidan.. men inte nu! Ryggmärg hela natten, och han verkar ha sovit mycket gott. Som en liten Groda med lite uppdragna ben och så hade han händerna på magen imorse. Man smälter.
 • Tis 3 okt 2017 18:32 #15

  Sådär.. nu är jag inlagd på BB igen, med en 1veckas gammal bebis. Inflammation i snittet (eller bukväggen). Lokal inflammation, som tur är. Fick veta det i söndags att det fanns en infektion och fick antibiotika. Men idag hade förbandet blivit mättat av vätska. Hade lite förhöjd temp och tog alvedon och Ipren för att orka dagen (ont ) och åkte in till BB.

  Ultraljud gjort, läkare undersökte och öppnade upp snittet typ 2mm för att få ur mer vätska. Inget förband nu utan en förlossningsbinda som suger upp vätskan. De ska komma och kolla igen senare.
  Ska få stark intravenös antibiotika.

  Är helt ärligt talat så jävla rädd. Fan att allt ska hända nu. Allt från att värkarna startade natten till 25e september har varit totalt kaos och trauma för hela familjen.
  Min stackars sambo. Fy vilket dåligt samvete jag har. Jag bara klagar på snärta, rädsla, gråter och nojar.

 • Ons 4 okt 2017 08:54 #20
  Linnnn skrev 2017-10-04 06:05:22 följande:

  Är här inne och tjuvläser igen Men ni som fått era bebisar, minns jag rätt i att det inte är en massa jättebindor jag ska köpa på mig? Visst är det väl så att det räcker med ett paket och sen är det bättre att köpa på sig ett stort lager små, billiga bindor eftersom det fortsätter att blöda av och till i en evighet?


  Jag hade bara förlossningsbinda på BB. Dvs ett dygn. Men blöder faktiskt väldigt sparsamt. Inte blött igenom någon gång och använder libresse ultra..med vingar heter dem så? Rosa förpackning. Funkar kanon.

  Köpte nattbindor också både libresse och Always. Skönt att dem är så långa så det inte skulle läcka ut om man ligger på rygg. Men aldrig "behövt" dem. Har dem bara på natten för att jag inte vill spara dem. Känns för lång (så det blir för tätt) att ha dagtid.
 • Ons 4 okt 2017 18:23 #21

  Lilleman har gått upp 500g sedan i fredags då vikten hade planat av (efter att den gått nedåt på BB)

  Så mu väger han exakt 200g mer än födelsevikten. Idag 3564g. Så skönt att amningen funkar så bra nu när allt är såhär och jag är inlagd. Då är iallafall vår bebis mätt och nöjd. Det gör allt bättre!

  Vi blir kvar en natt till här på sjukan, kanske två. Intravenöst antibiotika fortfarande.. Gud vad jag bara vill ha allt normalt. Såhär ska det bara inte vara. Jäkla infektion/inflammation.

 • Ons 4 okt 2017 20:27 #24
  LitenBlomma skrev 2017-10-04 18:31:38 följande:

  Wow 500g är ju superbra! Skönt med något positivt i allt elände.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Ja, på mindre än en vecka och med tanke på mitt mående. Så mycket jag spänt mig och gråtit både mellan och under amning dels pga smärta men också allt psykiskt.

  Känns så sjukt lugnande! Verkligen skönt.

  Fått bra besked idag också om infektionen/inflammationen. Känner mig lugnare. Varit helt inställd på att få allvarliga besked då ingen velat sagt något på hela dagen och ingen läkare kommit osv..

  Var iväg på permission och skrev på gemensam vördnad och faderskap idag. Äntligen!
  Nu ska vi bara mysa med våran lilla knos. Han bara sover, myser och äter. Heeela dagarna.

  Hur äter era små? Edvin äter var 3-4e timme.. känns helt sjukt långt emellan. Skönt och lyxigt, men blev orolig. Tills vi såg vikten. Känner ingen oro längre gällande det haha!
  Är ju van med en liten sedan innan. Men trots att han var liten för tiden så gick han också upp jättebra i vikt som bebis. Så mjölken verkar fylla sin funktion. Det ska man ju vara glad för faktiskt :)
 • Ons 4 okt 2017 23:03 #26
  LitenBlomma skrev 2017-10-04 21:05:24 följande:

  Erijo: Vad skönt för dig och ja hela familjen! Får du kanske åka hem imorgon då?

  Här har jag noll koll på när och hur han äter. Slänger fram bröstet vid minsta pip. Fri amning. Han gick ner efter födseln och har bara ökar 110g från förra veckan. Jag har ju mjölk. I måndags var det så överfullt så jag åkte på mjölkstockning... Hoppas att det ökar lite mer till nästa besök.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Att han äter var 3-4e Timma är något han väljer själv. Gnäller han däremellan provar jag ofta amma. Ibland tar han något snutt elle så men märks tydligt att det inte är hunger. Han använder napp ibland, för han är väldigt snuttig.

  Okej men är 110g så bara? Jag förstår ju mycket väl att 500g på bara 5 dagar är mycket, väldigt mycket.
 • Tor 5 okt 2017 13:43 #28

  Fått åka hem nu då allt är MYCKET bättre. Utseendemässigt och proverna. :) nu är vi hemma och myser i soffan! Äntligen.

  Ledsen över att sambons tio dagar snart är över.. skulle ju vara bättre än såhär!
  Återbesök på BB igen på söndag för att kolla magen och proverna. Fått antibiotika, två olika sorter att äta i fem respektive 7 dagar framåt. Så nu hejar jag på mig själv att bli bra!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll