• Äldre 2 Oct 11:32
    921659 visningar
    1530 svar
    1530
    921659

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    då hörs vi här om ett par veckor

  • Äldre 7 Oct 17:26
    #41
    LitenBlomma skrev 2017-10-07 11:36:49 följande:

    2v efter.


    Men wow! Sådär såg jag inte ens ut innan jag blev gravid.. men ska verkligen försöka ta tag i att denna gång.

    Skönt att ni verkar mår bra. Är inne o smygläser.

    Ha d gott
  • Äldre 17 Oct 09:55
    #65
    erijon skrev 2017-10-17 09:08:03 följande:

    Hur funkar amningen för er (om ni ammar)? Min funkar kanon viktmässigt på lilleman. Älskar att amma, det är så mysigt! Men jag har fått som sprickor IGEN! Det gör såå ont.. så ont att jag inatt vid 4 gick upp och pumpade lite och gav i flaska. Har på båda bröstvårtorna och vet knappt var jag ska ta vägen när han tar tag och börjar suga..

    Vill verkligen inte sluta amma men just nu känns det som att jag inte ha något val? Det är så djupt (blöder inte.) och verkar inte vilja läka. Använt purelan och mam-kompresser konstant. Läste i efterhand att brösten ska vara torra mellan amningarna.. Attans. Så nu har jag säkert förvärrat det!

    Försökt luftat, smort med bröstmjölk som LitenBlomma. Bla tipsa om. Och det kändes bättre.. efter en dag. Men amningsinläggen fastna tillochmed på ena bröstet. Fyyy vad ont. :( ska ta detta på Bvc imorgon.

    Är noga med att Edvin tar ett stort och bra tag.. men han kanske gör fel ändå?


    Det ända som funkade för mig när jag hade så ont, va amningsnapp. Hade det med första barnet hela tiden när jag ammade.
  • Äldre 17 Oct 11:22
    #70

    [quote=78107749][quote-nick]erijon skrev 2017-10-17 10:13:19 följande:[/quote-nick]Det hade jag också hela tiden, från start med första barnet. Tyckte det förstörde och han lärde sig aldrig rätt grepp. Men kanske ska köpa en ändå.. så såren får läka! Hoppas att bebis sen minns hur han ska ta tag. Kanske inte behöver ha nappen på varje gång?

    Läker såren då? Eller gör det bara mindre ont att amma? Är så desperat efter tips då jag verkligen vill fortsätta amma. Vill inte ge upp![/quote

    På mig läkte det eftersom hon inte sög direkt på vårtan, och ja, det gjorde inte alls lika ont. Nä lite kanske det förstörde, men jag kände iaf att jag kunde fortsätta amma som jag ville.

    Men du ska ju inte lida och ha så ont varje gång du ska amma, det är ju fruktansvärt. Och som du säger, du kanske inte behöver den varje gång.

    Hoppas det löser sig

  • Äldre 17 Oct 11:24
    #71
    erijon skrev 2017-10-17 11:21:45 följande:

    Men då är ju inte vårtan torr? Därför jag slutade ha massa purelan!

    Ska se till att köpa amningsnapp ikväll när sambon kommer hem. Xylocain finns det på Apoteket? I tub eller vadå? Är det inte "farligt" om bebis får i munnen?


    Har för mig att jag själv råkat få Xylocain på läppen och jag tyckte inte det va skönt. Kändes väldigt obehagligt eftersom den bedöva. Hade nog inte valt att smörja det på bröstet.
  • Äldre 19 Oct 20:19
    #88
    Musetti skrev 2017-10-19 18:19:05 följande:

    Jag med! Äntligen! Lilla Ilse föddes på natten den 2017-10-18 kl. 00:16.

    12 timmar exakt tog det från att vi installerats i förlossningssalen tills dess att hon kom. Efter att de satt epidural på eftermiddagen kände jag inte sammandragningarna alls, vilket var en märklig upplevelse. Men det gjorde att jag kunde sova. Öppningsfasen var ganska utdragen, men jag går från 7 till 10 cm inom loppet av några minuter.

    Vid tre tillfällen kontrollerar de syresättningen i bebisens blod via blodprov i huvudet, för att se hur hon mår. Vid sista tillfället, vid midnatt, ser de att hon inte mår bra alls, och att läget är kritiskt. För att undvika akutsnitt måste hon förlösas med tång, och jag ombeds direkt att krysta allt jag kan, vilket var svårt då jag inte kände några krysningsvärkar. Jag får dock stort stöd av barnmorskan. Och jag känner när huvudet kommer ut.

    Allt gick dock fint :) Ut kommer en liten tjej på 2810 g, 48,5 kg.

    De fick klippa mig lite men det behövdes bara tre stygn, och det läker bra. I stort sett intakt faktiskt. Vi kommer vara kvar på sjukhuset iaf till på söndag för observation. Amningen funkar oväntat bra. Läkaren som förlöste mig var nyss förbi för att kolla om allt kändes bra efter det snabba förloppet. De verkar bra på uppföljning här :)


    Men oj, skönt att allt gick bra. Lätt läskigt med tång.

    Stort Grattis
  • Äldre 28 Oct 08:58
    LitenBlomma skrev 2017-10-28 05:53:37 följande:

    Samma här. Äter mycket på kvällen och varannan timme på natten. Han ammar långa pass och pausar gärna med mig som napp.

    Minsta flickan åkte på förkylning och feber igår. Tyvärr fick vi ställa in en middagsbjudning hos ett par vänner och ha gottefredag hemma istället. Hoppas att vi är friska till nästa fredag, då har vi bjudit in 6 familjer till Halloweenfest. Barnen har köpt kostymer och ser verkligen fram emot det.


    Så skoj med halloweenfest, det hade vi förra året med, vi var säkert 20 ungar i huset.. men så skoj, och så mycket kul att baka och fixa inför festen hoppas ni håller er friska.
  • Äldre 29 Oct 23:55

    Äntligen är hon här, och det blev ett oktoberbarn

    Allt gick toppen.

    3760g o 51 cm ren kärlek.

    Men blev väldigt paff när hon kom ut o hade mycket hår.. hon hade mer hår nu än vad min dotter hade när hon va 1 år.

    Ligger vaken, och väntar på att dom ska komma in o ta en temp. Prinsessan sover med tummen i munnen

  • Äldre 31 Oct 07:33

    Godmorgon! Första natten har gått bra, men hon sover bättre brevid mig än i nästet. Tar även napp, skönt hon är väldigt tuttig. Hon åt senast strax efter ett inatt, har försökt nu på morgonen att få henne att äta, men bara somnar bort.. är det någon fara. På BB sa sjuksköterskan att jag skulle ge var 3-4 timme.

    Hostar/spyr upp slem ibland.

    Åh det är så mysigt och man kan inte sluta titta på henne.

    Det är skönt att det är höstlov och väldigt skönt att mannen är hemma oxå. Det känns även bra att han kommer vara hemma alla kvällar nu i 3 veckor. Han jobbar skift, men det föll sig bra nu. Det va lite jobbigt med sonen igår vid läggning. Han kom även in i natt och såg det va fullt i sängen och gick då tillbaka till sin säng. Det va hjärtskärande att se, men han somnade om i sin säng och kom in nu på morgon istället o sov en stund. Vi har lite att kämpa med där.

    Återkommer med en förlossningsberättelser

  • Äldre 5 Nov 20:11

    Halloj! Måste fråga er, har fått ont i brösten. Amningen är igång, har inga såriga bröstvårtor. Men det gör ont när hon börja äta, när hon suger på bröstet. Dom är lite knöliga, och så känns det som att det fylls på i dom.

    Även ont när hon ätit från brösten, så dom är inte fulla. Va tror ni?

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här