• Jujusma

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Skriver lite kort så jag inte tappar bort tråden. Naomi föddes 5/10 och allt går bra hittills tycker jag. Hon hartvp äldre bröder 2,5 och 5,5 år gamla som är så lyckliga över sin lillasyster men samtidigt brottas med att hitta rutiner, sig själva och var de har sin mamma i allt det nya. Härligt men utmanande!

  • Jujusma
    kolibri skrev 2017-10-25 20:02:36 följande:

    Hej! Hänger med på denna tråd med. Fick vår lilla tjej 19 oktober och kämpar nu med alla nya rutiner. Inte helt lätt att förstå vad lillan menar alla gånger! Som det är nu är hon rätt så nöjd när hon får vara i famnen och det funkar ju när vi båda är hemma och delar på det. Men sen... Har nån tips på vad man kan lägga/sätta henne i när man vill få lite fria händer? Typ babysitter eller bärsjal/bärsele? Vad har funkat för er?


    Med mina två tidigare barn har bärsjal varit helt kanon! En trikåsjal är rätt enkel att knyta och väldigt mysig att bära barnet i. Mina har älskat grodpositonen i bärsjalen och kunnat vara i den långa stunder. Babysitter har funkat när de blivit några veckor äldre. Med lilla Naomi är det hittills ganska komplikationsfritt och vi har inte behövt testa bärajalen annat än bara på prov en gång.

    Hon sover mycket, i vagnen, i sin vagga, i babynestet i soffan i babyskyddet efter en biltur, hon har en Babysitter

    Som är lite mjukare och med fullt liggläge, den sitter hon i korta stunder när jag ska tömma diskmaskinen, duscha, hjälpa någon av de stora barnen med något osv... eftersom detta är mitt tredje barn och min sista bebis vet jag hur jäkla fort bebistiden går och jag bär runt henne väldigt mkt mer än jag gjorde med de

    Först två. Har henne gärna liggandes på min mage när jag tittar på tv, pluggar eller läser. Sen har man blivit lite av en expert på att hinna alla måsten när hon sover så man inte behöver bli stressad av att hon inte vill ligga själv just när jag tänkt göra något..
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här