Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Lör 18 nov 2017 09:15 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Lör 18 nov 2017 09:15 #413
  Linnnn skrev 2017-11-18 08:57:26 följande:

  Skönt att läsa att det är fler med bebisar som kräks Tyckte jag läste att de skulle börja kräkas mindre efter en månad, precis då kräkningarna börjat komma igång här...

  Dijonsenap har vi här också. Vi har tvättlappar i frotté från Ikea och vanliga torra som jag blöter med vatten. Jag har ett gäng våtservetter i skötväskan för olyckor där det inte finns bra bytmöjligheter, men annars använder jag dem bara för att städa (badrummet, torka babykräks från golvet,...).

  Tar tillbaka att det är slut på nattbajsning - inatt vaknade jag av värsta prutten medan han själv lugnt sov vidare...

  Kul att läsa hur alla bebisar växer. Vi ska på läkarbesök nästa vecka.

  Har tyvärr inga revolutionerande tips för ont i magen. Massera? Bära hängandes på armen med ryggen upp och din hand i magen? Men det här är ju ditt tredje barn Bfoktober2017, så gissar att du redan testat


  Så då verkar dijonsenap vara normalt då! Trodde "amningsbajset" skulle fortsätta vara. Sådär lite kesoaktigt.. men det kom det häromdagen en gång. Sen dijon igen. Haha.. så fascinerad av bebisbajs!

  Här är också en som slutat nattbajsa men som fyllde blöjan inatt kl 03. Men det kändes okej eftersom han jade sovit 20.30-22.45 då väckte jag för att mata, så vi skulle få sova lite. Sen somnade han om vid 23, och vaknade 03. Känns helt okej! I sin säng sov han också! Först vid 5 kom han över i vår säng. Då låg vi och myste till 7 då han åt, bajsa igen och så vila lite till. Sen dess var han vart väldigt nöjd och skrattat och sådär. Men nu börjar det vända. Nu kommer väl tröttheten..

  Nu somnar han inte bara där han är alla gånger utan lan bli gnällig så man får hjälpa till så han somnar. Redan hänt så mycket och blir 8 veckor på tisdag!
 • Mån 20 nov 2017 15:47 #417

  Edvin gick upp lite dåligt i vikt när jag var sådär sjuk med närmare 40graders feber. Typ 200g på två veckor. Så vi la in en extrakoll idag, (senast där i onsdags. Då vägde han 5150g) och nu hade han tagit igen sig och väger 5480g. Så det har hänt en del sedan i onsdags bara. :)

  Vi kollade ingen längd eller så nu utan kontrollerade bara att vikten vände. Så skönt. Nu är vi på banan igen.

  Men åter igen till detta med nattliga svettningar. Vad kan man göra åt dem? Jag får PANIK av att vakna blöt och att sängkläderna är blöta. Det är så jävla äckligt. Vill knappt sova längre. Det är hemskt. Måste få bukt med det här snabbt. Har NI några tips?

  Tror Edvin är inne i andra utvecklingsfasen. Allt stämmer in på honom. Han ska vara på en hela tiden, då är han nöjd. Han är mer vaken, skrattar och ler. Börjat knyta näven och kolla på den. Fäster
  Blicken och följer saker han kollar på, så att vi tydligt ser VAD han tittar på. Han älskar lampor.

 • Mån 20 nov 2017 19:42 #420
  LitenBlomma skrev 2017-11-20 17:48:50 följande:

  Idag har han börjat rulla från mage till rygg.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Wow! Kul!

  Min äldsta rullade från mage till rygg vis 5 veckor. Men Edvin hatar att ligga på mage (om han inte sover! Eller ligger på ens bröst, det älskad han)
 • Ons 22 nov 2017 07:39 #433

  Edvin sover i sin säng från att VI lägger oss (han är med oss i soffan tills dess. Men nu ska vi börja försöka lägga honom i sängen när han ätit vid typ 20-tiden) fram till första uppvaket mellan 02-03,". Den gången brukar jag sitta och amma på sängkanten sen lägga ner igen.

  Sen brukar han alltid vakna vid 5 igen, den gången kommer han till sången och liggammas. Sover väldigt dåligt med honom så nära.. mest av oro. Kan knappt somna? Rädd att mosa/klämma och råka dra upp täcket i ansiktet på honom. När pappan går upp vid 5.30 brukar jag ta hans plats så att Edvin ligger väldigt fritt. Så har jag ofta en hand på honom eller något mysigt.

  Tycker dock han gnyr mycket och liksom halvsover där från 5, tills vi går upp strax innan 7. :/ men han vägrar ligga i sin säng

 • Fre 24 nov 2017 09:44 #442
  LitenBlomma skrev 2017-11-24 09:33:39 följande:

  Vi firar alltid jul hos oss. Vi har flest barn och störst hus.

  Igår sydde jag mina första två mössor. Återanvände en klänning som hade både hål och fläckar. Tänkte sy lite bebiskläder. Börjar med dregglisar och mössor.

  Igår kunde jag gå till skolan och dagis med han i vagnen. Nu hoppas jag att han kan lära sig att åka bil också.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Vi ska fira hos mannens mamma. Gjorde vi förra året också.

  Vad kul att du syr! Hade jag gärna också gjort men tror ärligt talat jag är otroligt dålig på det. Har inte ro att sitta med ritningar och måtta osv. Men kanske ska prova för en symaskin har vi. Dock aldrig provat den själv, mannen har lagat lite byxor och sådär med den.

  Har han inte gillat vagnen heller? Edvin är motsatsen.. vilket är SÅ skönt eftersom jag åker mycket bil (hämta och lämna de stora) eller använder vagnen. Han tvärslocknar Alltid direkt han hamnar i vagnen. Förövrigt köpt en skitsnygg Åkpåse till den, från jollyroom för bara 495kr! Så att en inte så tjock overall behövs. Ska förmodligen köpa en polarn och pyret vindfleeceoverall idag.
  Det borde väl funka? Så kan man köra flera lager om inte åkpåsen skulle räcka (eller om man använder bilstolen istället tex) .

  Vad klär ni era små i nu eller tänkt klä dem i över vintern?
 • Fre 24 nov 2017 19:14 #445
  Euphoria85 skrev 2017-11-24 18:01:31 följande:

  Vart på bvc idag 4700gr å 55 lång

  Hon sa till om Lovas hud och jag höll med , den är röd och knottrig,hon började prata mjölkallergi, men vi provar att smörja med miniderm 3ggr per dag till nästa besök först och hoppas på att det är torrhet!!

  Annars har hon vänt sig från mage till rygg några gånger, fast det har nog mycket med hur armarna ligger och från rygg till mage en gång så tidigt!

  Men hon är stark!! Och har massa vilja!!


  Min stora hade mjölkallergi men det visade sig först när jag slutade amma och gav ersättning. Tog ett par dagar sen kom nässelutslag över en natt, på hela kroppen.

  Vid första provokationen vid 6mån fanns inga tecken på allergin kvar. Helt otroligt. Idag är han en riktig mjölkoman. Mjölk till allt. Typ en liter om dagen, minst!

  Hur gammal är hon? Duktiga alla bebisar är som
  Vänder sig. Edvin är såååå ointresserad och skriker om han inte får vara i famnen (utvecklingsfas två) sen har jag väl helt ärligt vart dålig på att lägga honom på mage på golvet tex. Nacken är han otroligt stark i.. så har inte oroat mig.
 • Lör 25 nov 2017 09:50 #448
  LitenBlomma skrev 2017-11-25 07:12:53 följande:

  Min första var alltid lös i magen som liten men bvc sa att det var normalt. Tills han var 3 år och bajsade ner sig för jämnan eftersom han inte hann på toa, då reagerade t.o.m. dagis. Efter en utredning på barnmottagningen visade det sig vara komjölksproteinsallergi. (Inte laktos utan allergisk mot mjölk) Han gick över till laktosfritt runt 11 år och tål mjölk nu vid 15.

  Barn nr 4 fick en kortvarig reaktion på mjölk med nässelutslag vid ca 6 mån men runt året kunde hon dricka det igen. Mycket märkligt...men skönt!


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Men han åt och drack komjölksproteinfritt fram till 11 år från diagnos? Sen funka det med laktosfritt ?

  För vad jag förstår har proteinet absolut inget med laktos att göra alls.
  Minns vilket bök det var att kolla ingredienser i ALLT och det var ju tusentals saker som innebar mjölkprotein utan att det stod "mjölk" typ vassle, vasslepulver osv. Man insåg ju hur mycket som dolde sig i saker. Tex chips, många sitter innehåller mjölkprotein men tex korvbröd från korvbrödsbagarn är mjölkfritt (om jag minns rätt) många grillkorvar osv är gluten och mjölkfria vilket är bra! Annars var det lurigt.. (detta kollade jag inför framtiden alltså eftersom sonen var så liten att han bara åt burkmat/hemlagade puréer)
 • Lör 25 nov 2017 14:43 #450
  Euphoria85 skrev 2017-11-25 14:30:32 följande:
  När man är känslig mot laktos så är det mjölksockret som man inte kan bryta ner korrekt då man fattas laktas; enzymet som bryter ner laktos.

  Laktosintolerans är ytterst ovanligt bland små barn.

  Vid mjölkproteinsallergi är det just själva proteinet man inte tål.

  En allergi som många växer ifrån när de blir äldre
  Ja detta vet jag, många blandar ihop mjölkproteinallergi med laktosintolerans. Men eftersom jag har ett barn som haft mjölkallergi vet jag skillnaden. Men jag menade bara att det inte finns något samband alls. LitenBlomma skrev om sin äldsta som gick över till laktosfritt efter sin mjölkallergi.. därav att jag undrade.

  Upplever ni att era barn sover mindre och äter oftare hemma? Alltså när man inte gör något? Så är det här. Varannan timma äter han just nu, gjort ca en vecka. Sover lite då och då mellan målen, mycket vaken och bara är nöjd. Är vi iväg med bilen eller vagnen eller både och, typ igår och idag, vart på köpcentrum. Då sover han MINSt tre timmar innan han vaknar, äter massor, somnar om. Skulle han vakna, vilket typ ALDRIG hänt (helt otroligt!?) så är han glad och vaken wn kort, kort stund innan han somnar om igen. Igår gick det fyra timmar nästan och då väckte Jag för mat då bröstet höll på att explodera.
 • Sön 26 nov 2017 07:20 #453
  FiaW skrev 2017-11-25 23:10:41 följande:

  Nu har jag provat att liggamma och låta honom sova bredvid mig några nätter och vi sover definitivt fler timmar, han verkar känna sig mycket lugnare och tryggare, men det känns också som att han äter mindre och jag tycker inte det känns som att han tar igen det på dagen.

  Nu funderar jag på hur vi ska få honom att sova i sin egen säng då han blir ledsen om han inte får va nära mig. Han vaknar så fort jag flyttar honom.

  Jag känner igen det där erijon. Lillen älskar att åka bil och vagn och sover jättegott när vi är iväg på nåt, gärna tre timmar i sträck. Är vi hemma äter han oftare och är lite mer gnällig.

  Pumpar ni nåt? Jag tänker att jag kanske behöver börja med det snart så att det finns lite att ta av om jag behöver vara borta en stund. Hur gör ni i så fall? Pumpar ni vid samma tillfälle varje dag? Ökar mjölkproduktionen mycket av det?


  Jag pumpar ingenting.. köpte bara Apotekets billigaste handpump när jag hade såren och de var som värst. Den är supersvår att pumpa någon mängd med.. 60ml är rekord och då tar det tid, plus att jag behöver båda händerna under tiden. Kan inte heller sitta bekvämt då man måste rikta pumpen osv.

  Jag har först trott att jag bara inte riktigt kan pumpa, för det funkar ju inte för alla att tex få igång utdrivningen och därmed någon större mängd. Men såhär i efterhand kan det ju bero på pumpen..? Jag vet inte, men känner mig kluven på att köpa en bättre för 600kr eller mer, om jag inte ens kan pumpa. Inte direkt öppet köp på sådana saker.
  Jag känner sällan något större behov av att vara iväg från bebis mer än 2h, vilket han klarar matmässigt. Innan denna tillväxt och utvecklingsfas började åt han var tredje timma på minuter. Nu varannan. Har jag tur går det tillbaka till var 3e, då har jag ännu mer tid.

  Annars är jag väldigt bekväm att ha med honom iochmed att han sover så bra o bilstol och vagn. Åker bara och handlar själv ibland, vilket jag kan tycka är skönt just för att slippa stressen "OM HAN VAKNAR OCH SKRIKER/VILL ÄTA" . Men tar ju inte mer än två timmar oavsett hur mycket jag handlar. Menar mataffär då.

  Idag ska vi ner på stan, kanske blir det bara jag och Edvin. Har några presentkort som går ut nu i december så.. de tänkte vi sätta sprätt på! Haha
 • Mån 27 nov 2017 10:51 #463

  Vi provade flaska redan första veckan med Edvin. Med bröstmjölk i alltså. Sedan dess har han fått flaska ett par gånger utspritt på dessa två månader. Två-tre gånger med nan, alltså ersättning då jag känt mig totalt värdelös och hjälplös när han tydligt visat att han behöver mer Mat än vad som finns hos mig. Men han kräks då.. (han äter väl för mycket, för han har alltid ammat innan. Tills
  Båda brösten är tomma!) . Så amningen är verkligen bäst för Edvin. Insett att dessa episoder vart vid tillväxtfaser och när jag var supersjuk, vilket kan minska mängden mjölk tydligen.

  Han har iallafall alltid tagit bröstet lika bra trots att han fått smaka på flaska. Men jag har hört som du, men mest om man provar flaska första månaden. För det kräver mindre av bebisen att få maten från flaska.. så det handlar om lathet! ;) MEN iallafall Edvin verkar föredra bröstet. Mycket mysigare, varmare, mammas doft, hudkontakten.. flaska dämpar hunger snabbt, typ så har jag upplevt skillnaden. För han har tagit flaskan jättebra och bara slukar innehållet rakt upp och ner. Nu varken pumpar jag eller vill ge ersättningen. Amningen funkar kanon för tillfället och planen är ju att helamma i flera månader till. :) tror det går bra med tillväxten hos Edvin också. Han börjar bli riktigt plufsig. Det är så otroligt sött!

  Köpte POP's vindfleece. Mörkblå. Supersnygg och hittills verkar den hålla måttet! Han har body och byxor under bara. Overallen som känns rätt tunn, och en filt över i bilstolen. Han var riktigt varm och go när jag klädde av. Då var vi inte ute jättemycket men både fingrar och tår var varma trots bara 2grader varmt här. Bilen var också iskall.

  Vid mer kyla, fler filtar eller i vagnen då, åkpåsen. Min borde komma här i dagarna. Ska bli väldigt spännande att testa! :) sen blir den nog väldigt snygg också till den helt svarta vagnen.

  Hur mycket kläder behöver man ha? Jag är verkligen helt lost när det gäller mängden. Just nu var vi ca 6 bodysar och kanske 8 byxor som passar, stlk 62. Tyvärr bajsar han igenom blöjorna ibland så det hamnar ju snabbt i tvätten liksom. Känner att han kanske växer ur 62 lite snabbare än vid 4mån. Typ vid 3mån om han fortsätter växa såhär. Och då vill man ju inte köpa för mycket heller.. hann inte ens använda allt i 56, och vissa plagg bara en-två gånger. Nu är allt alldeles för litet.. redan nedpackat i förrådet.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll