Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Mån 4 dec 2017 13:42 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Mån 4 dec 2017 13:42 #525
  Eilahtan89 skrev 2017-12-04 13:30:17 följande:

  Har kvar avslaget jag också och haft i fyra veckor. Ömsom allt från brunt till gult och rött och grått typ... Skulle vara skönt om det kunde gå över - slippa stänga in med binda, låta fiffi andas lite och slippa lukta "prutt" haha . Luktade ert också lite...udda?


  Mitt var rött först, sen mer åt orange/röd sedan brunt. Bara. I början luktade det rätt sött vilket är helt normalt enligt BB. Luktade inte äckligt alls.. sen försvann lukten helt. Luktade ingenting.

  Men läst och hört om andra som tyckte avslaget luktade jätteilla. Lite koll ska man kanske ha med tanke på infektion då, men "jätteilla" är nog också väldigt olika beroende på vem som bedömer liksom.

  Vissa säger ju att vanlig mens luktar skunk typ. Jag vet inte vad som är normalt men jag har aldrig upplevt att det luktar annat än möjligtvis blod.. så det är väl helt enkelt olika!
 • Tis 5 dec 2017 07:55 #531

  Imorse vid 6 åt Edvin från höger bröst. Han åt uppenbarligen inte klart, för bröstet tömdes inte (liggammade. Han spottade ut nappen och tog bröstet själv. Hade försökt mata ca 20 min tidigare men då ville han bara ha nappen. Så hade honom tätt och bröstet framme) sen nu vid 7.40 var samma bröst hårt som sten.. medan det vänstra som han åt på vid 3 inatt börjar bli hårt nu.

  Varför blir det så? Matade på höger igen nu eftersom det var så fullt. Inatt har det bröstet läckt i amningsinlägget också, vilket aldrig händer normalt.

 • Ons 6 dec 2017 09:53 #541

  Jag börjar känna mig så lugn med bebis nu. Får inte panik om han får gråta i fem minuter, för ja, drt händer tyvärr tex i bilen (han sitter i mitten bak.) eller om det är bråttom tilö skolan ocj jag MÅSTE fixa frukost/borsta barnens tänder osv.

  Det är aldrig gallskrik. Verkligen aldrig, utan han gråter oftast. Ledsen, men sina små tårar. Blir lite krossad inombords av att se det. Men det är otroligt gulligt också.

  Jag upplever att Edvin smakar, tuggar och utforskar sina händer med munnen. Lugn och ofta glad samtidigt. Sen lan det övergå i att suga på handen och tummen. Ibland är det hunger, ibland inte. Förut skrek han alltid DIREKT om han blev hungrig. Fanns inga såkallade tidiga tecken.

  Ibland om han får vänta (ofta utan att ha visat något tecken på hunger) är han så ledsen när han väl kommer till bröstet att jag måste trösta med nappen. Han kan ta ett sug, sätter i halden, skriker osv. Nappen lugnar och så lihher han och myser. Många försök ofta att ta bort nappen och ersätta med bröstet som inte funkar..

  Här får ni se lilla solstrålen! :)

 • Ons 6 dec 2017 12:05 #544
  Eilahtan89 skrev 2017-12-06 11:47:38 följande:

  Nån som har någon tanke om det här med komplettering med ersättning? Tänkte på ev omställning för mage/tarmar. Hon har hittills gått upp i vikt osv som hon ska med enbart amning, men drar i sig en liten stund, sen är det mer "lek" med vårtan och ett litet humör när hon själv släpper taget innan hon hittar rätt igen och gör så upp till en halvtimma innan hon släpper taget helt. Inte så varje gång, men en hel del.

  Men! Ska man börja med mindre mängd och kompletteringsamma efter eller vice versa för att det inte ska bli för tungt på en gång etc ? :) eller har ni andra tips/trix när hon gör som hon gör ? :)


  Jag hade nog ammat först, kompletterat med ersättning. Men det förutsätter ju att du vill amma.. annars hade jag pumpat och gett o flaska och successivt ökat mängden ersättning och minskat mängden bröstmjölk om det är möjligt. Med stora sonen slutade jag tvärt att amma och gick över på ersättning rakt av, över 2 dagar. Började snabbt ha ca en matsked rapsolja i flaskan för att smörja tarmarna. Funkade! :)

  Apropå mammakroppen. Har känt efter om magmusklerna är delade, får emellan typ ett finger. Vill börja stärka min degmagen lite. Vet ni bra övningar? Stärka inifrån har jag hört talas om.. inte läge att köra situps alls första året helst, enligt någon bok med tips om träning efter förlossning. Är dessutom inte helt säker att jag känt efter rätt och dessutom snittad.

  Edvin är 2,5mån om typ 3 dagar och jag börjar känna mig plufsig. Är så mjuk överallt :( men vet inte vad man ?får? eller ska göra o början, vill ju inte göra fel. Vet inte hur jag ska googla mig fram heller...

  Har ni gjort några övningar?
 • Tor 7 dec 2017 09:29 #550
  LitenBlomma skrev 2017-12-06 16:09:27 följande:

  Vad kul att se bilder på bebisarna!!

  Charlie fick sina sprutor idag, det gick bra. Nu ska vi vänta på febern... 6590g och 62 cm. 2,5mån.


  Är det inte farligt för så små att få feber? Får man ge alvedon?

  Edvin hade 37,6 igår när vi hade duschat och han legat på skötbordet ett tag i det ångande badrummet.. blev riktigt orolig även om det inte är FEBER så är det ju ändå lite förhöjt. Men ca en timma senare hade han 37,0. Natten var bra.

  Imorse 37,3. Är räds att något skit är på gång. Upplever honom inte slöare än vanligt eller så! Bara just imorse vid 7ville han inte riktigt ta tag och äta (liggammade) utan gnällde och hade sig. Verkade ha ont i magen. Sen gav jag lite vid 8.40, då han var gnällig. Men han åt bara litegrann.. kanske inte alla konstigt. Han kanske åt bra vid 7. Jag halvsov så jag vet helt ärligt inte!

  Får vänta och se några måltider till. Kissar gör han iallafall! Nu ligher han nöjd i babygymmet och smaskar med hela näven i munnen haha!
 • Tor 7 dec 2017 12:47 #552
  FiaW skrev 2017-12-07 12:17:06 följande:

  Jag vet bara att de sa på bvc att barnet kan ha upp till 38 grader utan att det är nån fara. Man ska också titta efter är att de kissar, bajsar och vill äta/har aptit. Så jag hade nog kollat några matningar till, men ring och rådgör om du är orolig.


  Ja alltså allt är ju som vanligt. Bara jag som nojar helt i onödan. Prata med min syster som haf fyfa barn varav den yngsta är fyra månader och är sjuksköterska. Hon skrattade lite åt mig, ingen feber och är precis lika glad och sprallig aom vanligt.. vad pekar på sjukdom? Inget. Han blev nog varm av duschen igår! Inget över 37,5 ens sen dess. Slutar tempa nu. Hetsar bara i onödan!

  Nu ska vi på adventsmys i skolan. Stora sexåringen ska uppträda! De har haft Nobelmiddagen idag med trerätters! :) så mysigt. Rädd för alla baciller bara.. men man kan inte isolera sig, ellerhur?
 • Fre 8 dec 2017 09:27 #561

  Har någon av era bebisar kommit in i den tredje (och vad jag hört, VÄRSTA) utvecklingsfasen?

  Är övertygad om att Edvin gjort det nu. Allt stämmer in. Samtidigt märker jag tydliga förändringar från förra. Känns som han kan och vill mer nu. Mycket med vaken och med. Han tittar ofta och länge på saker.

  Just nu, sen bara någon dag tillbaka är han gråtig. Svårt att komma till ro för att amma, får lugna med nappen ganska länge vissa gånger innan han tar bröstet. Nyser jag eller ropar på någpn eller så kan han bli livrädd, släppa bröstet och börja gråta. Förut kunde han på sin höjd ?hoppa till?. Igår var vi i sonens skola på adventsmys. 24 sexåringar med familj och lite syskon.: Edvin gallskrek igårkväll. Jag som sa att han aldrig skrek. Fick lugna säkert 30 min båda senaste målen för att han skulle kunna äta ens.. åt sista målet vid 19.20 ca, somnade 20.30 ungefär.. sov till 22.30 åt igen, sov till 02. Eller 2.30? Minns ej.. haha! Sen vaknade han vid 5 och åt och sov sedan till 7.40. På natten strular det inte när han ska äta.

  Men igårkväll provade jag amma i mörkt, tyst rum. Blev inte någon skillnad.. blev mycket intryck igår. Idag är pappa pappaledig med den andra sonen, så vi ala är hemma förutom min sexåring som är i skolan till 11.30. Mysigt med fredag. Snart mata liten sen ut på långpromenad, det kan behövas! Det brukar ju funka kanon för Edvin att sova då! :)

  Vi har 4 grader varmt och hans vantar är stickade och fodrade med fleece.. ligger med vanliga kläder i åkpåsen. Så svårt väder nu med så växlande temperatur. Vissa dagar är det minus 5 grader och då är det perfekt.

 • Lör 9 dec 2017 09:11 #566
  BFoktober2017 skrev 2017-12-09 08:44:44 följande:

  BVC igår och Signe ökar i vikt och följer sin kurva , 380g på 2 v. Hon är blivit bättre i magen sen vi slutade med d-dropparna. Märker att hon int ha lika ont, kan sova längre stunder på dagarna så det känns skönt.

  Va oxå iväg med jobbet i tisdags, så trevligt o skoj att träffas. Fick så fina kläder från Newbie

  Har aldrig gillat klänning/ till små bebisar innan, men nu så älskar jag det.. är så kul att klä min lilla docka.


  Mysigt att få träffa jobbet, jag vill också hälsa på och dem tjatar. Men iochmed att jag jobbar på förskola så vill jag inte hänga där och låta Edvin få massa baciller så han blir sjuk. Blir lite tråkigt att hälsa på när dem är ute också, är ju så kallt och inte lika lätt att gosa med alla saknade barnen.

  Edvin verkar ha gått tillbaka till att äta var tredje timma istället för varannan. Det skulle kag tyckt var skönt normalt.. men nu oroar det mig mer.

  Började ju med att han visade att han var hungrig men vägrade ta bröstet.. så jag började vänta. Erbjöd vid tecken men insåg snabbt att han vill inte. Men sen när det gått 3 timmar ca, så tar han iallafall ofta bröstet utan gråt och skrik. Nattetid äter han mer sällan. Ungefär med 4-5 timmar emellan de senaste dagarna. Men han börjar ju bli stor så jag får väl sluta vara så rädd att någpt ska vara fel.

  Jobbigt när brösten blir så hårda, knöliga och spända att det gör ont bara. Men det ordnar sig ju snabbt.
 • Sön 10 dec 2017 08:40 #570

  Ganska säker att jag fått mjölkstockning!

  Känner en hel mjölkgång uppifrån bröstkorgen ner till bröstvårtan som är hård (blir mjukare vid amning men inte så som när

  Bröstet töms), det ömmar och jag tror det är rodnat. Svårt att veta då jag duschat varmt, masserat, försökt pumpa, ammat där och dragit med fingertopparna i gångarnas riktning osv. Kom igår helt plötsligt vid lunch. Igårkväll vid 21.30 typ upptäckte jag förhöjd temp : 37,7, senare 38,4. Tog diklofenak och alvedon på kvällen. Gått bra under natten. Bättre idag rent smärtmässigt och det knöliga är lite mjukare men 38,6 i temp i morse. Då brukar man ju ha lägst temp. Tagit alvedon och diklofenak igen, måste ju överleva. Gör inte särskilt ont att amma, så det kan jag göra på det bröstet. Men Edvin vill ju typ bara äta var tredje tomme och det andra bröstet blir ju också stenhårt pga tiden då han dragit igång en galen produktion..

  Ha apotekets billigaste pump, ett sådant där rör bara. Så det funkar knappt. Får ut typ 20-30 ml MAX! Hjälper liksom inte :(

  Vad kan/ska jag göra? LitenBlomma; hade inte du det? Vad gjorde du? När ska man kontakta vården?

 • Sön 10 dec 2017 12:43 #572
  Mischa skrev 2017-12-10 11:00:22 följande:

  Jag hade det, hade 40 graders feber...mitt gick över på 1,5 dygn. Jag ringde 1177 som sa att jag skulle åka in, men jag gjorde inte det. Morgonen därpå var det mkt bättre. Hade väl lite feber nån dag till och lite rött och ömt bröst ännu ett par dagar, men det värsta var över på 1,5 dygn typ.


  Aj aj! Har inte särskilt ont längre.. tycker det äe relativt mjuk. Ej tagit temp men känner mig inte febrig. Stod nyss på alla fyra, över Edvin och ammade en stund för att tömma bättre. Men han började med skratta och ha sig.

  Vill inte ringa 1177 för de har ju noll koll på amning, funderar docl på att ringa bb som har amningsmottagning och rådfråga. Men ringer nog ikväll om det försämras med feber osv isåfall. Bara gått ett dygn nu och mår ju bättre pch har mindre ont!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll