• Äldre 7 Dec 18:01
    921141 visningar
    1530 svar
    1530
    921141

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Jag har också googlat efter träning som är ok, men ju mer jag letar desto mer förvirrad blir jag. När jag fått de tidigare barnen var rådet att göra plankan, men det verkar inte vara ok längre (åtminstone inte förrän man byggt upp styrkan). Jag promenerar, kör korta yogapass (hoppar över delar som inte känns bra) och har precis letat fram hantlar (bara 3 kg och det känns som att jag behöver träna upp mina armar för att orka bära min kluns utan att få ont). Kanske är det Mammamage-appen som gäller om man vill ha specifika övningar? Eller gäller det bara om musklerna är delade? (vilket mina iof är)

  • Äldre 7 Dec 19:52

    Igår natt somnade vi tillsammans strax före 22 och sov sen till 04.30, då han åt på 5 min och sen somnade om till 06.30 då han åt och sen sov vidare medan jag gick upp med storasyskonen. Vilken skillnad mot äldsta syrran som åt varannan timme mest varje natt till dess att jag slutade nattamma

  • Äldre 8 Dec 10:33

    Idag har vi varit på bvc. Plus 1 kg på två veckor! Och jag som fått för mig att tillväxttakten skulle sakta ner...

  • Äldre 8 Dec 10:38
    LitenBlomma skrev 2017-12-07 21:53:06 följande:

    Det är lite grinigt, har mest legat vid brösten idag.

    Jag fick julblomma och ett kort och Charlie fick kläder från mina kollegor på skolan. Blev jätteglad! Saknar jobbet. Tänkte gå dit en dag när det passar med de andra barnen. Har lovat att göra färdigt projektet vi påbörjade i tamburen.


    Stackars liten!

    Jag var på jobbet igår. Åt jullunch och fick också massa fina presenter. Kul att vara där, skönt att komma hem Jag ska börja jobba litegrann hemifrån redan i början av nästa år, så jag försöker njuta av ledigheten.
  • Äldre 9 Dec 16:19
    BFoktober2017 skrev 2017-12-09 08:44:44 följande:

    BVC igår och Signe ökar i vikt och följer sin kurva , 380g på 2 v. Hon är blivit bättre i magen sen vi slutade med d-dropparna. Märker att hon int ha lika ont, kan sova längre stunder på dagarna så det känns skönt.

    Va oxå iväg med jobbet i tisdags, så trevligt o skoj att träffas. Fick så fina kläder från Newbie

    Har aldrig gillat klänning/ till små bebisar innan, men nu så älskar jag det.. är så kul att klä min lilla docka.


    Vad skönt att hon blivit bättre i magen. Jobbigt om de är svårtröstade.

    Här följer liten förstås inte sin kurva utan det går spikrakt uppåt...

    Jag tror inte att du behöver oroa dig erijon. Jag har ju också en bebis som sover långa pass. Ofta både på dagen och natten, även om det inte blir några sex timmar på dagen. Jag frågade på bvc och ssk menade att det bara betyder att han är nöjd
  • Äldre 9 Dec 16:31

    Blä. Jag har blivit sjuk och mest legat till sängs idag. Är mest orolig för att bebis ska bli smittad. Tänkte först att det kanske var mjölkstockning, men det är det inte.

    Jag har testat olika yogapass Lillafindus. Sökt på youtube efter postpartum/postnatal yoga.

    Jag jobbar som fysiker Litenblomma. Vi får se hur det funkar att börja jobba så tidigt. Har inte gjort det tidigare. Eftersom jag kan jobba hemifrån och till största delen arbeta med projekt där jag inte är så beroende av andra kan jag ju anpassa själv hur mycket jag jobbar varje dag. Tänker att jag jobbar under den tiden som jag just nu ägnar åt att städa och tvätta... Resten av familjen får sluta vara så bortskämda med att jag fixar

  • Äldre 11 Dec 19:58

    Hur går det med stockningar och utvecklingssprång? Här har liten faktiskt varit lite missnöjd idag (väldigt ovanligt) och jag tänkte att det kanske också är en fas då, men nu på kvällen kom det största bajslasset hittills och sen var allt bra igen

  • Äldre 12 Dec 08:29

    Instämmer förstås med övriga om att barn inte blir bortskämda av för mycket närhet. Jag som har två stora kan känna mig rätt glad över att det finns en som vill ha obegränsat med närhet, de andra kan ju faktiskt säga nej till kramar och är rätt tunga att ha i knäet nu Det är klart att man tar upp och bär runt på en gråtande bebis, det är så de talar om att något är fel.

  • Äldre 12 Dec 22:00

    Skönt erijon! Här undrar jag om det kanske är en utvecklingsfas ändå, för liten har sovit lite sämre dagtid och gärna velat bli buren mer än vanligt. Tur att faserna är så korta nu - den första passerade obemärkt - och inte som när de är stora och det handlar om många månader (år??). Inatt sov han sju timmar innan första amning, men det gjorde inte jag då han ätit varann timme dygnet innan med några få undantag. Taskigt att brösten snabbt ställer om till att öka produktionen medan det behövs flera nätter med långa sovpass för att jag ska kunna njuta av det...

  • Äldre 13 Dec 11:47

    Mina andra barn har inte sovit 7 timmar i sträck förrän jag vet inte när. Ett år kanske? Det är därför jag var tvungen att fråga på bvc om det kunde betyda att något var fel... Inatt åt han kl 3 och kl 6 och bara det tycker jag är riktigt lyxigt! Minns när första barnet var kanske 5-6 månader och de andra i föräldragruppen hävdade att deras bebisar sov hela natten och min lilla skrutt åt 3 ggr/natt. Varje natt. Om hon inte vaknade och grät också.

    Jag tror inte att de här långa sovpassen kommer att vara. Det är nog för att jag är så chockad som jag måste skriva om det. Ska försöka komma ihåg att skriva om de jobbiga nätterna också för det är väldigt provocerande att läsa om bebisar som sover sååå bra när ens egen inte gör det.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här