Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Tis 12 dec 2017 13:55 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Tis 12 dec 2017 13:55 #584

  Idag är stockningen nästam borta. Det hårda/knöliga är mindre och mycket mjukare! Inget ont, ingen feber! :)

 • Ons 13 dec 2017 07:30 #587

  Nu känns bröstet bra! Finns någon tendens till lite förhårdnad men ännu mindre idag.

  Verkar finnas lika mycket mjölk i bröstet som var stockat..? Hab ammar lika bra på båda, inget gnäll eller tecken på att han inte skulle bli mätt.

  Efter några nätter med strul har natten idag vart nästan som den ska! Han åt 19.20 igår, blev lite sent då han tycärr hann bli för hungrig så han GALLSKREK och knappt jag, vaggande, stående, nappen, eller kramar kunde trösta. Bröstet bara tvärvägrar han i 20 min då han lugnat ner sig. När han väl tog bröstet tittar jag ner på honom när ham äter, då släpper han, skrattar högt och ser såååå nöjd ut. Han har humörsvängningar, minst sagt! Haha.. men det tillhör tydligen utvecklingsfas tre som jag är övertygad att han är i.

  Han lades i sängen direkt men var vaken till kanske 20.20, så sov han till 22.30 då jag väckte för mat. Så jah skulle ha chans Att sova länge.

  Han somnade om till 02.00, sen 04.30. Vaknade klockan 07 och då skulle vi ändå upp och fixa storebror inför skolan. Känner mig pigg och utvilad, fast jag är långt ifrån den lyx många av er beskriver med 7 timmar sömn (är ju ryp en hel natt???)

 • Ons 13 dec 2017 13:56 #592
  Linnnn skrev 2017-12-13 12:04:22 följande:

  Idag har liten bara vaknat till för att äta och sen somnat om igen. Imorse hann jag iaf byta blöja och han pratade lite, men sen har han nästan bara sovit. Jag hade feber i lördags och nu är ena storasyrran hemma med ont i halsen och huvudet. Jag tycker inte han verkar varmare än vanligt, men blir ändå lite orolig. Han blir 8 v imorgon. Har era haft såna här sovdagar?


  Sådana dagar har Edvin också ibland. Ofta med en jobbig natt i bagaget. Men ibland är han snorig(are än vanligt) och en dag hade han ju förhöjd temp, 37,6. Men det kan ju ha vart duschen och at han låg i badrummet som var ångande varmt. Men han har ansolut haft slödagar där han mest vaknat och ätit. Han gör ofta så än om vi är iväg med vagnen/ bilen.

  På köpcentrum och liknande sover han nästan hela tiden. Kan vakna 5-10min och titta lite innan han somnar om, förutom när han vaknar för att äta.

  Just nu äter Edvin på andra bröstet på samma måltid.. brukar aldrig hända. Gör ni så? Han glufsar i sig fast han redan ätit för vad som han brukar vara tillräckligt. Gör ju inte mig något men då kanske han heöt enkelt behöver mer/öka produktionen igen?

  Läser om många som ALLTID ammar på båda brösten. Varför? När Edvin visar att han behöver öka produktionen brukar han kunna göra det någon gång men han visar tydligare att han vill äta oftare och sen smäller det till så har produktionen ökat. För sen äter han mer sällan igen och brösten håller på att explodera haha.
 • Tor 14 dec 2017 14:22 #602
  LitenBlomma skrev 2017-12-14 12:55:06 följande:

  Hoppas att du fick lite sömn sen Linnn.

  Vi köper för ung lika mycket förutom om det är något speciellt ett barn önskar sig och behöver. Eller tvärtom, om det inte finns någon önskan om nåt dyrt eller behov av mer prylar så får barnet mer vid födelsedagen istället.

  Charlie fick ett nytt lite dyrare babygym och vid jul en Sophie the giraffe bitleksak. Sen köper vi leksaker efter hand som det behövs i vår. Han fattar ju ändå inte det här med paket

  Ligger nedbäddad och har ringt hem maken. Han får hämta barnen och jobba hemifrån. Har ont i magen, mår illa, springer på toa och känner mig febrig.


  Vi tänker också köpa någon leksak/bitleksak till Edvin. Dem andra barnen får för ganska exakt lika mycket. Mycket gemensamt också! Inte för att dem vet/märker eller förstår men det känns bäst.

  Oj, magsjuka eller ätit något dåligt?

  Om en stund kommer min mamma över på kaffe. Sen ska jag försöka börja med köttfärssåsen tills ikväll. Svårt att få till där vid 17, Edvin är fasen alltid på surhumör då (bara om jag ska laga mat). Dessutom blir det så gott när den får puttra någon timma :)

  Har vart på en promenad en timma. Hemskt slask att försöka ta sig fram i med vagn...
 • Fre 15 dec 2017 17:30 #605

  Har/blir era bebisar snoriga? Suger ni näsan då?

  Det händer ibland här att han snörvlar och man hör hur det behöver ut. Som när en vuxen behöver snyta sig liksom.

  Bir lite orolig ibland.. men försöker tänker att det är lika normalt som för oss vuxna att bli snoriga i dessa tider.

 • Fre 15 dec 2017 21:35 #609
  LitenBlomma skrev 2017-12-15 20:09:14 följande:

  Charlie är lite snorig men inte värre än att han nyser ut stora kråkor när dem täpper till. Ibland hjälper det att lägga honom på mage i babygymet. När han knorrar ner ansiktet i mattan och grymtar lite så blåser han ut snoret samtidigt.


  Skönt att det är så enkelt. Edvins är mer slemmigt så der kommer inte alltid ut av sig självt liksom.

  Vi har sugit vid behov meb upplever inte honom särskilt förkyld utan bara snorig ibland. Inte konstigt med syskon både i skolan och dagis.

  Hittills ingen riktig sjukdom!
 • Sön 17 dec 2017 09:18 #611

  Jag har så mycket frågor, så här kommer en till!

  Vad använder ni för blöjor och vilken storlek (vad väger era barn?)

  Edvin använder just nu libero comfort steg 3, och väger va 6,5kg MEN de känns för små. Pampers steg 3 sitter och passar bra, men är lite emot Pampers pga lotion som finns i.

  Testat Lidls egna, eftersom de var kanon när jag provade på stora sonen (då var han dock 2 år och skulle sluta med blöjor) men de höll inte måttet vid bajs alla gånger.

  Känns så tråkigt att köpa ?nya? märken osv så gillar man dem inte. Blöjor är så pass dyrt att vi inte vill kasta om de inte duger för oss. Känner dock ingen med såhär små blöjor.

  Kanske kan testa libero comfort steg 4. ? Rädd att de blir för stora istället, för dem är ju från 7kg.

 • Sön 17 dec 2017 11:22 #613
  LitenBlomma skrev 2017-12-17 10:33:10 följande:

  Vägde runt 6,5 sist och vi har libero Touch 3. Bäst på mitt barn men det är ju så olika hur de är i kroppen. Han har tjocka lår med veck.


  Okej! Ja alltså edvins lår är också tjocka med veck, inte provat touch sedan steg 2 eftersom jag inte märkte något som var bättre än vanliga libero. Dessutom MYCKET dyrare. Tyckets Edvin är så bred att blöjorna blir aå korta oå mage/rygg. Förför läcker det ofta ut bajs.. lagom kul och fräscht. Kanske beror på hand längd också, han är nog dock bara drygt 60cm lång.
 • Sön 17 dec 2017 17:43 #614
  erijon skrev 2017-12-17 11:22:54 följande:

  Okej! Ja alltså edvins lår är också tjocka med veck, inte provat touch sedan steg 2 eftersom jag inte märkte något som var bättre än vanliga libero. Dessutom MYCKET dyrare. Tyckets Edvin är så bred att blöjorna blir aå korta oå mage/rygg. Förför läcker det ofta ut bajs.. lagom kul och fräscht. Kanske beror på hand längd också, han är nog dock bara drygt 60cm lång.


  Ursäkta alla stavfel, i telefonen så blir det ofta att man skriver ?ur bild? och måste scrolla ned för att se sin egen text. Glömde rätta mig själv.
 • Mån 18 dec 2017 07:33 #619
  LitenBlomma skrev 2017-12-17 21:40:10 följande:

  Legat nerbäddad hela dagen med feber, ont i magen, illamående och i sidorna bak på ryggen.

  Min mamma var hos oss vid namngivelsen och sen åkte hon på en parasit i magen. Jag hoppas att hon fick det efteråt och att det inte är det jag har.


  Stackare! Hoppas inte det är parasiten du har.får man fråga vad det är för parasit?

  Min mage är alltid krånglig och inte riktigt i form ÄN efter att jag åkte på clostridium efter antibiotikabehandlingarna.

  Edvin vaknade 6.20, låg och sprattlade i sin säng så han fick komma till mig 6.30. Vi låg kvar och bara myste till kl 7 då klockan ringde (dags för dem stora att vakna.) hade taklampan tänd med olika färger på svagt ljus, den älskar Edvin. Han låg oxh pratade och kollade alla färgerna i 30 min. Först nu visade han tecken på hunger. Trots att han åt sist 03.30 :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll