• Äldre 2 Oct 11:23
    921107 visningar
    1530 svar
    1530
    921107

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Här kan vi fortsätta prata om bebisarna som nu är utanför magen!


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  • Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här
  • Äldre 30 Aug 07:36

    Är bröstmjölk så illa för tänderna? Har tänkt att det nog är värre med t ex välling efter tandborstning, men i själva verket har jag ingen aning

  • Äldre 30 Aug 07:44
    Linnnn skrev 2018-08-30 07:36:06 följande:

    Är bröstmjölk så illa för tänderna? Har tänkt att det nog är värre med t ex välling efter tandborstning, men i själva verket har jag ingen aning


    När vi var hos tandläkaren med Edvin när han var 8 mån så frågade hon just om nattätande! Hon tyckte vi skulle börja avvänja det i somras, pga bröstmjölk är sötare än man tror ich därmed skadar tänderna. MEN hon var mamma själv oh sa att hon ammade nattetid tilö strax över året för inget annat funkade. Men sen är det bra att det går åtminstone 2 h mellan målen så tänderna får vila. Hon sa oxkså att välling/ersättning inte äe bättre eller egentligen värre, men att just bröstmjölk är väldigt sött.
  • Äldre 30 Aug 09:11
    erijon skrev 2018-08-29 13:31:39 följande:

    Musetti: kul. Funkade det bra utan att Ilse blev rastlös? Låter som något Edvin aldrig skulle tillåta, trots att jag upplever honom rätt lugn och till freds.

    LitenBlomma: vad Charlie är söt!!

    Edvins sjätte tand är också på väg.

    Edvin har tagit två steg vid flera tillfällen, helt själv. Fått 5 tänder, börjat äta välling (wow. Trodde aldrig det)

    Han säger : titta, dä (där antar jag) och pekar, ibland - titta dä, sagt ?titt uuut? flera gånger. Ibland låter dwt som att han säger hej när han vinkar också. Spelar på läppen, slängpussas, indianläte med handen för munnen, klappar händerna jämt när man säher bra eller ber honom klapp händerna. När man säger Ajaj är han snabb med sitt pekfinger. Ha ha


    Tvärtom, hon fullkomligt älskade det! Så mycket att det var väldigt svårt att få henne att sova sina tupplurar under dagen. Finns ju massor att titta på och lyssna efter, vi spanade mycket efter murmeldjur :) Rekommenderas varmt!

  • Äldre 30 Aug 09:57

    Ilse pratar massor men inget som går att urskilja (förutom MAM). Men det är ju vanligt att tvåspråkiga barn är lite sena i starten så jag oroar mig inte. Nu har hon ju bara hört franska i över en månad. Hon går inte än heller men släpper ofta båda händer och står bra en stund.

  • Äldre 30 Aug 19:30

    Vår äldsta åt välling på natten (9 av 10 nätter) tills han var nästan 3 år. Vi var på ett tidigare tandläkarbesök än vad man egentligen är och sen slutade vi berätta för BVC att han åt på natten, haha. Fick han välling somnade han om direkt och vi prioriterade sömnen för oss alla. Råden från BVC är absolut vettiga men vi får försöka att inte vara så hårda mot oss själva, vi gör så gott vi kan!

  • Äldre 31 Aug 16:04

    Ser fantastiskt ut Musetti!

    Ja, det är mycket som det är smidigare att bara hålla tyst om Bvc-ssk vi hade till andra barnet kom ofta med konstiga pekpinnar så jag bara nickade och log och gjorde tvärtom när jag kom hem. Svärmor (som annars inte brukar lägga sig i barnens uppfostran) har nu flera gånger undrat om det inte är dags att sluta amma?!

  • Äldre 2 Sep 20:26

    Tack för tipsen Linnnn! Ja det handlar mycket om vana och jag ammar nu bara en gång per dygn (vid 4-tiden) och det stör mig inte så mycket, om det inte blir fler gånger per natt. Han somnar om så snabbt och gott om han får amma så det känns värt det just nu. Jag förstår inte heller varför det engagerar folk så mycket med hur ofta och länge man väljer att amma. Kommentarer som ?Har verkligen din mjölk fortfarande kraft så det räcker?? och ?Ammar du fortfarande? Oj! Så länge ammade inte jag? Kan man inte bara låta folk göra det som passar dem utan att lägga sig i? Tröttsamt.

    Vad gäller syskon i samma ålder funderar jag på detsamma. Vår gosses halvsyskon är mycket äldre. Jag har själv växt upp med mycket äldre halvsyskon och saknade ganska ofta någon i min ålder hemma. Vi får se om vi kan/orkar få en liten till :)

    Vilka sötnosar LitenBlomma och Musetti! Vår gosse gillar också att åka bak på cykeln men hade nog inte haft tålamodet att sitta i en ryggsäck så länge tyvärr. Han är alldeles för ålig, haha.

  • Äldre 3 Sep 06:57

    Nej, hade J bara ammat en gång per natt hade jag nog också fortsatt till dess att jag skulle jobba lite mer FiaW. Man måste liksom känna att " nu är det nog" för att ta tag i och ändra deras vanor, annars är det bättre att bara låta det vara. Ja, bvc:s rekommendation är väl ändå delamning (eller ersättning) i ett år eller längre om man vill, så det känns lite konstigt att få kommentarer redan.

    Jag tänker också på t ex semestern då det inte är kul att vara ända barnet utan så mysigt att ha ett syskon att hänga med, men vi får väl bjuda med kompisar ibland. Har ju haft två barn tätt och det vill vi inte börja om med...

  • Äldre 5 Sep 16:16

    Gossen har varit förkyld några dagar, sover oroligt och är väldigt trött på dagarna. Så nu ammar jag ett par gånger på nätterna igen och han sover tre gånger per dag istället för två. Det är bara att följa med i denna spännande och föränderliga tid som är småbarnsåren. Haha!

    Ja jag brukade ha med min kusin, som också var och är min bästa kompis, på en del semestrar och det var såklart superkul. Så det löser sig säkert.

    Haha, *svälj*, nu blev jag svettig när du skrev att du inte vill göra om två barn tätt. Jag tänker att är jag så här trött nu så lär det ju inte bli bättre med två små barn tätt. Men som du skrev innan så hänger det väl ganska mycket på hur ens barn är och vår kille upplever jag som ganska intensiv. Nåja, det lär ju vara 100% värt det ändå om det nu blir så :)

  • Äldre 5 Sep 21:03

    Stackars liten! Sjuka bebisar/småbarn är väldigt jobbigt. Hoppas han blir frisk snart!

    Ja, J har ju faktiskt några kusiner som är ganska nära i ålder. Känns bra.

    Jag är väldigt glad över att ha mina stora barn tätt, men det är väldigt mycket enklare med en liten, särskilt när jag redan gjort det två gånger tidigare Och tre barn räcker bra för mig även om jag undrar om suget efter att vara gravid, föda och snusa bebis någonsin kommer att släppa helt...

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här