• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Gott nytt år!

    Vi är hos svärfar, med familj. Lilla Edvin ska sova borta första gången! Blir i liggdelen på vagnen, hittills har det gått kanon. Han somnade mellan 19-19.30. Vaknat en gång för napp vilket händer ibland... men kan hända bra mycket mer. Snart dags för mat, så vi kan kolla fyrverkerier kl 00.00. De stora är vakna och kollar film. De får vara vakna så länge vill/orkar. Men de har aldrig klart tolvslaget tidigare, får se i år.

    Väldigt lugn och skön kväll! :)! Hoppas ni andra har der bra! Gott nytt år på er alla :D

  • erijon

    Ammar alla? Isåfall hur går det för er?

    Hur gick/går det för er som gått över till ersättning (vqffle gjorde ni det? Vad är fördelarna?)

    Vi ammar än. Det är praktiskt ändå även om jag längtar efter kläder som passar även när man inte ammar.. annars går det völdigt bra! Får tänka efter lite extra bara :)

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-01-02 11:06:57 följande:

    2,5 månader: 8060 g och 65,5 cm lång


    Vilken stor liten! :)

    Edvin är 3 månader och vägde idag 6600g

    Mättes ej, men sist var han 62cm :)

    Han vaccinerades idag, så har laddat med alvedon hemma utifall. Själva vaccinationen resulterade i gråt några munter meb sen fick han tröstamma, gosa och åka med mig till affären. Nu är vi hemma och bara myser. Han är på bra humör än, men de brukade ju börja ca sex timmar efter.. kanske får ge en alvedon i förebyggande syfte vid läggdags ikväll? Kanske dumt?

    På Bvc kissade Edvin ner hela min tröja två gånger! Haha.. han var så nöjd och glad så ;) völdigt nära att vända sig från rygg till mage oxkså när han låg där på Bvc. Hon sa att han säkert slår runt vilken dag som helat om han bara får ligga sådär lite för sig själv :) roar man dem hela tiden aå kanske de inte ?utforskar? saker på sidan av sig osv på samma sätt. Kan jag tänka mig :)
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-01-02 21:27:19 följande:

    Hoppas han inte blir för dålig av vaccinet. Du får uppdatera oss. Vi har tid om några veckor.

    Vad snabbt utvecklingen går! Otroligt att det bara gått någon månad sen de föddes.

    Jag längtar också efter snö Litenblomma. Morfar (som bor i Norrland) hade köpt underställ i merinoull i julklapp till J. Undrar om vi får någon användning för det innan det är urväxt...


    Han hade temp på 37,9 och var väldigt kinkig/gnällig. Fick en alvedon (då jag gissar att tempen var påväg upp) så vi alla får sova lite. Sen hoppas jag ha en pigg och go kille imorgon igen. Räknar med lite fler uppvak inatt än vad jag blivit bortskämd med. Vi får se helt enkelt. Han har ätit en gång i timman sedan vaccinet, (alltså inte direkt visat hunger men va snuttig utan att nappen var särskilt intressant. Mitt finger dög bra.. aå gav honom tutte lite oftare. Han blev så glad och bara låg och skratta, snutta lite, myste, prata och skratta. Sov en del vid bröstet också. Riktig Mysis.
  • erijon

    VAr på sen återkontroll hos barnmorskan idag. Tog cellprov och satte in kopparspiral.

    Hade lågt hb, bara 102?! Jag som haft bra hela graviditeten så jag behövde inte ens äta järntillskott.

    Hur får man upp järnvärdet då? Krävs järntabletter? BM sa att detta är rätt vanligt när man ammar. Flera med lågt hb?

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-01-04 17:38:10 följande:

    Jag som haft lågt hb hela graviditeten hade 148 för några veckor sedan! Jag käkade järntabletter och drack blutsaft i omgångar när jag var gravid. Blutsaft är snällare mot magen.


    Men wow! Får köpa blutsaft om man kan amma på det? Smakar det okej?

    Alltså jag kommer ju inte ta ett nytt hb utan troligen bata hoppas det blir bättre med typ blutsaft.

    Tar du något för att öka järnvärdet nu?

    Vet inte vad jag gör för fel, för att ha så lågt?
  • erijon

    Jag började igår igen med mina gravidvitaminer. Ska köpa någon form av järntillskott idag! Men 102 är ju väldigt lågt vad jag förstår.. men BM verkade inte oroad. Hon sa bara ?du måste börja med järntillskott nu, framförallt om du ska sätta in kopparspiralen? den kan ju he ökade blödningar och i vissa fall längre blödningstid.

    Var gåe gränsen för att järnbristen blir allvarlig liksom? Först när man mår riktigt dåligt eller? Bör jag kontakta vårdcentral? Haha nojar kanske i onödan nu. :)

  • erijon
    FiaW skrev 2018-01-07 23:09:54 följande:

    Hoppas ni haft det bra under jul-, nyårs- och trettonhelgen :)

    Ni som använder napp till era små, hur ofta låter ni dem ha den? Har ni nån begränsning? Jag funderar på om det är viktigt redan nu att försöka införa rutiner på när nappen används eller om det blir viktigt först längre fram. Målet för oss är nog vid sömn och som tröst men ibland är det så bra mot gnäll också...

    Sen undrar jag om det är någon mer än jag som är yr och lätt illamående ibland? Min syn har också blivit sämre. Mitt kommer framförallt på eftermiddag/kväll. Jag funderar på om jag dricker för lite vatten, är spänd i nackmusklerna eller om det är hormoner som spökar. Synen var sämre under graviditeten också men blev bättre efter förlossningen, fram tills nu. Känner mig också väldigt spänd i nacken, men det är nog yrseln som är jobbigast.


    Just nu används nappen helt fritt, MEN som tur är väljer han oftast att spotta ut den när han är nöjd och glad eftersom hela näven (eller helst båda!) är hans favorit! Men egentligen blir det ju bara napp som tröst eller när han ska sova. Ska vi åka bil så blir det napp i förebyggande, eftersom han nästan då alltid somnar! :)
  • erijon

    Börjat göra lite övningar (gjort två gånger, idag är tredje) för att dels komma igång och komma tillbaka, dels att fortsätta orka.

    Edvin blir ju inte lättare och nu är det inte ens möjligt längre att ?sova när bebis sover? eftersom det oftast sker i bilen eller under promenad i vagnen. Hemma har vi börjar använda sängen dagtid, för lite bättre sömn men blir max en timma så. Då finns det många måsten.

    Sen försöker jag ta riktiga promenader! Sist jag gjorde massa övningar (krävs inte mycket, alla muskler i min kropp är helt borta. Låren är så smala och taniga, jag brukade ändå ha benmuskler då jag gillar att gå!) kubde jag knappt få dagen efter. Blev en kort promenad. Igår fick jag ett riktigt skoskav.. så idag blir övningar igen. Känns skönt! Har ni tips på bra/enkla och givande övningar? :)

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-01-09 11:01:23 följande:

    Erijon: Känner du att magmusklerna är tillbaka på plats och blivit någorlunda stabila igen kanske du kan testa plankan? Benövningar som är bra är väl squats.

    Här tyvärr inga tips till dig musetti ang din glufsande bebis Min rapar inte så mycket däremot fiser han så att det fräter i näsan. Men bajsar man en gång i veckan ligger väl mjölken och ruttnar det säger ju sig självt.

    Magen är inte bra än, varken på mig eller dottern. Suck... 6.5v nu.

    Charlie är i fas 4. Han vill ha närhet i stort sett hela tiden. Öppnar händerna när jag håller fram en leksaker och kan hålla en liten stund. Vi tränar på det. Ligger länge i magläge. Visar tendenser till att vrida kroppen åt sidan i min famn men inte liggandes själv på rygg. Håller uppe huvudet själv när jag drar honom upp i händerna från ryggläge till sittande. Dock inte fullt stabil så vi väntar med Bumbo lite till. Han får gärna vara bebis länge. Flickorna var tidiga, ställde sig upp själva mot stöd vid 6 månader.

    Stl 68 i Po.p börjar bli tight. Får nog snart byta till 74.


    Ja, jag har kollat så de inte är delade!

    Gjort plankan, squats (ska testa mer med någon liten hantel eller Edvin i händerna rakt fram eller ovanför huvudet. Ska ge mer för magen då) utfallssteg och lite armhävningar men tänker att jag kommer säkert tröttna fort på bara dem. Är sådan.. kollat crunches, bättre än situps men måste kolla upp om det är bra/okej pga snittet. Vet att många tränande mammor avråder situps helst hela första året.

    Oj vilken stor och duktig kille! Edvin äe fortfarande inte förtjust i magläge men eftersom vi gör det en kort stuns om dagen går det bättre längre och längre. Han rullar över oå sidan från rygg och lihher och väger mellan sida och mage men aldrig över.. som att armen är i vägen haha. Alla bodysar i 62 äe för små men bara upplevt att två från HM i 68 börjar bli små redan.

    Hur stor är Charlie? Vi ska på kontroll 30 januari, då är Edvin 4 mån och ett par dagar.

    Hur tänker ni med kommande smakportioner? Jag vill ju fortsätta helamma.. MEN sambon vill gärna att han ska få smaka sådär på fingret från vår mat såfort som möjligt, helst igår. Samtidigt tror jag Edvin kommer uppskatta mat och bli spännande med nya smaker. Äe kluven nu redan vid fyra månader.. vill ha kvar min bebis :(
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här