• Äldre 31 Jan 13:46
    921788 visningar
    1530 svar
    1530
    921788

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Trolltrio skrev 2018-01-31 13:08:47 följande:

    Tror de säger ca 100g per vecka, men det kan variera. I utvecklingsfaser kan de strula med maten. Och de kan ju inte gå upp lika mycket jämt.

    De enda att göra är att amma ofta.

    ,


    Jag ammar ofta, varannan timma minst. Ibland någon påfyllning extra. Ammar typ var tredje timma på natten.

    Så äter gör han, och visar hunger. Blir nöjd när han äter osv..
  • Äldre 31 Jan 13:49
    Linnnn skrev 2018-01-31 13:12:45 följande:

    Både jag och de stora barnen har influensa. Fy vad eländig jag känner mig. Hittills är J frisk även om han är snorig och lite rosslig. Idag tittade han noga på syskonen som åt morot och sen skrek han tills vi lät honom suga på en morotsbit Några veckor kvar tills han blir fyra månader, men han verkar ha fattat att han går miste om något...


    Fy. Jobbi, krya på er allihopa!

    Haha det låter otroligt gulligt! Han är klok liten kille ;) sitter han i matstol vid bordet?
  • Äldre 1 Feb 10:50
    LitenBlomma skrev 2018-02-01 10:21:59 följande:

    Hoppas att ni piggar på er snabbt.

    Jag och Charlie är lite snoriga, han har varit det i en vecka och jag började igår. Använder snorsugen på honom och får ut både kråkor och genomskinligt. Ingen temp.

    Han fick smaka en tesked gröt igår och det gick rätt bra. Lite ut och lite in Jag läste om arsenik och annat läskigt i barngröt. Köpte Lantmännens ekologiska gröt, Little Farmer, och hoppas att den är ok.


    Jag är också. Men tycker Edvin klarat sig. Otroligt med både skol- och förskolebarn hemma. Båda har vart ordentligt förkylda utan att smitta bebis.

    Arsenik sägs finnas i vanligt ris också. Här i min kommun serveras därför nästan bara bulgur i förskolan iallafall. Sämre koll i skolan. Men ändå äter småbarn ris. Läskigt att Bvc rekommenderar Semper/nestlé som bra gröt om de innehåller farliga ämnen. Innehåller inte Little farmer samma saker?
  • Äldre 1 Feb 19:17
    Musetti skrev 2018-02-01 18:20:50 följande:

    Ilse har en del rinnsnuva på morgonen men inte under dagen, hoppad det inte är så farligt. Är dock rädd att hon börjar få tänder för hon gnager på grejer och slemmar ner överallt. Har varit lite varm också men aldrig över 38 grader. Har listat henne på en BVC i närheten som ska vara superbra- äntligen kommer vi in i det svenska systemet! Och nu kommer vi även få klarhet i vikt och längd, har ingen våg men gissar på ca 6,5 kg, och kanske runt 62 cm lång (den strl passar iaf perfekt).

    Äter gör hon varannan timme fortfarande. Helammar men ser fram emot smakisarna som vintänkte introducera på fyramånadersdagen (snart ju!).

    Försöker även få henne att somna tidigare men då bara vaknar hon snabbt igen. Runt kl 22 funkar bra för henne nu (då sover hon till iaf kl 5), men det kommer ju inte att hålla i längden. De säger att sovmönstret sätter sig snart och att det kan vara svårt att ändra på sedan, stämmer det? Det här är ju vårt första barn och vi kör mest på känn...


    Edvin håller också på och tuggar och mosar allt mot tandköttet, gnäller då och dreglar MASSOR. Har han gjort många veckor visserligen, men det kan dem tydligen göra redan 2 månader innan tänderna kommer. Så det är säkert tänder även om de kommer senare!

    Länge sedan ni vägde och mätte? Kul och se vad det visar sig vara :)

    Vi har introducerat lite smaksensation redan. Men eftersom jag märkte att der var ganska intressanta för Edvin så vill jag inte gå för snabbt fram eftersom äldsta sonen ÄLSKADE fast föda så ratade han flaskan redan vid 4,5månader ungefär och åt väldigt snabbt fullstora portioner. Sen började han vilja ha välling men vägrade ersättning.. är väl inte farligt då, men värre om de nöjer sig mättnadsmässigt på mindre än hela portioner mat. Då blir det ju inte komplett näringsmässigt.

    Skönt att amma helt och bara sticka fram ett finger doppat i något för att se reaktionen! Han blir alltid glad då. Hur arg han än är.

    Jag tror att du kan vara lugn göllande rutinerna än. Många är väldigt flexibla med tider osv först halvåret, men sen börjar de vilja ha mer fasta rutiner (är min erfarenhet av vad andra med fler barn berättat!). VI körde snabbt på fasta rutiner med första barnet, och ?redan? Redan 2-2,5 månader med Edvin. Men körde mest på vad han visade, läggdags vid 19 alltså. Sovtider under dagen är fortfarande olika, även längden av sovtid. Han äter varannan timma och ibland en slurk emellan om han är gnällig eller jag erbjuder för att mysa!

    Optimala är att han sover ca en timma, eller 45min på förmiddagen, runt 10-10.30 sen vid 13. Och vid 15.30 ungefär. Men sällan det blir så bra. Men kvällen blir ofta gnällig on han sover vid 14 (vilket tyvärr händer..) och därmed inte blir jättetrött och sonnqr förrän närmare 17. Alt. Inte alls och gnäller massor fram till 18 och är då sååå trött. Somnar för natten tror vi, men vaknar vid 19 igen och börjar oftast då den riktiga nattningen. Haha.. så rörigt ibland!
  • Äldre 1 Feb 20:31
    LitenBlomma skrev 2018-02-01 20:13:24 följande:

    Charlie somnar vid 20 när jag sätter mig i soffan. Sen väcker jag honom vid 6.30 när vi går upp för att hjälpa de stora med frukost. Under natten vaknar han till för att äta, jag har noll koll på tider eller hur många ggr, jag sover.

    Min stora flicka sov i sitt rum, i sin säng från 4 månader. Hela natten. Femte barnet sover fortfarande hos oss ibland och nattammade till 2.5 år.


    Sover Charlie i er säng? Hela natten tycker jag är bökigt eftersom mab måste byta sida/bröst. Men mellan 3 (om han är bökig eller jag för trött) och 5 brukar edvin kommer över i vår säng.
  • Äldre 2 Feb 08:42
    LitenBlomma skrev 2018-02-01 20:59:35 följande:

    Ja han sover bredvid mig hela natten. Jag ammar på båda brösten med honom på samma sida. Lägger mig i hälft framstupa så att han når. Dock byter jag sida på honom efter halva natten för att huvudet inte ska bli skevt. Vet inte om det stämmer men det känns bra iaf.


    Okej! Det kanske jag skulle prova, men gissar att brösten för små för det.

    Jag tror det är bra att göra om han sover på sida? Huvudet är ju så mjukt så jag tror på att det formas.

    Edvin däremot ligger nästan bara på rygg men vrider huvudet åt olika sidor ibland. Mer kan man inte göra.

    Han kan rulla pt båda håll nu, så han får helt enkelt lägga sig som han behagar.

    Han är redan lite platt i bakhuvudet, med hans pappa är också det så det kanske är så. Dock påstår svärmor att min sambo bara låg på rygg, därav huvudformen.

    Svårt att påverka när de rör sig själva och har favoritpositioner.
  • Äldre 2 Feb 08:45
    Linnnn skrev 2018-02-02 07:56:56 följande:

    Bra med påminnelsen om ris! Hade glömt bort, men minns nu när larmet om riskakor kom. Man kanske får tänka att barnmaten åtminstone är bättre kontrollerad än andra livsmedel (säger jag som inte köpt burkar annat än i undantagsfall och gjort egen gröt till mina barn ). Bra med tips där också!

    Idag är jag äntligen feberfri. Barnen sover än, men gissar på att det är någon dag med feber kvar.


    Ja jag minns också.. men sen tystades det ganska snabbt. Sonen, och många av klasskompisarna har ofta riskakor till skolan. Nu föredrar sonen frukt, men i början i höstas hade han riskakor flera gånger i veckan. Då hade jag helt glömt detta. Vi äter ris rätt sällan hemma, men visst händer det. Älskar tyvärr ris!
  • Äldre 2 Feb 12:55
    Linnnn skrev 2018-02-02 09:20:21 följande:

    Jag ammar också båda brösten från samma sida. Vet att jag hörde om det när jag fått första barnet och inte förstod hur det skulle gå till. Vet inte om jag blivit bättre på amning eller bara fått längre bröst


    Jag ammade först barnet så kort, bara 2 mån. Så där testade vi ingenting. Satt rakt upp och ner med honom på amningskudde.

    Med Edvin har jag testat lite olika ställningar, dels pga dem hemska såren jag hade i många veckor men också av bekvämlighetsskäl! Måste prova amma liggande på sidan, med ?fel? bröst. Men har svårt att tänka mig att det går faktiskt
  • Äldre 3 Feb 08:07
    LitenBlomma skrev 2018-02-02 15:21:27 följande:

    Jag har jättesmå tuttar som blir helt platta om jag ligger ner. Små och fasta, väldigt nöjd med dem måste jag säga. Så kan jag kan nog de flesta Lägg armen över honom så att du ligger lite halvt över på mage. Framstupa.


    Så har jag också! :D kom och tänka på det igår och blev så förundrad över hur mycket mjölk det kan finnas i mina små bröst. Kan nästan amma så att ibgen ser eftersom bebis huvud ör större än bröstet så ser det mest ut son att hab ligger i famnen bara, om jag håller honom riktigt nära! Smidigt bland folk då jag är lite obekväm med att slänga fram brösten hur som helst. Inte för att jag är missnöjd med dem, utan för att det är mina bröst. Känns inte bra, fast jag har avsolut inget emot amning på offentliga platser. Jag ammar på kafé, parkbänk, där det passar eller behövs :)

    Ska prova det. Men är det verkligen bekvämt?
  • Äldre 3 Feb 10:06
    LitenBlomma skrev 2018-02-03 09:02:49 följande:

    Ja, jag halvligger hellre än ammar från rätt bröst. Får ont i ryggen efter en natt bara på sidan.

    Försöker att njuta av bebistiden så mycket jag kan nu. Han har börjat förflytta sig några decimeter, snart börjar ålandet och sen är liggadärmanladehonomtiden slut. Han är alltid så glad och med, har inte börjat tykännas.

    Han har börjat använda Polarns pyjamas i 74/80 och Bodys i 74. De sitter väldigt tight så får nog gå upp till 80 snart. Rund liten kille

    Magen har kännts hyffsat bra i 2 dagar nu, fått tillbaka massa energi!


    Okej!

    Ja jag försöker också. Det går verkligen snabbt!!

    Edvin flyttar sig också sådär så han ha bar utanför filten han brukar ligga på. Han liksom ålar ibte utan rör sig på något märkligt vis i sidled /uppåt och nedåt. Har inte riktigt fattat hur han gör. Men han förflyttas åt alla möjliga håll så man får vara på sin vakt. Ibland härjar han hej vilt och snurrar ät alla håll, Tjoar, pratar och glädjetjuter.. ibland är han blixt stilla, lugn och ganska tyst. Väldigt omväxlande.

    Stor kille! Hur stor är han?

    Edvin har 68, vissa är lite väl tajta i magen, samma med byxor. Någon body i 74 annars är det normalt för stort.

    Gud så skönt med magen!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här