• Äldre 4 Feb 18:48
    921790 visningar
    1530 svar
    1530
    921790

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Vilka goa små knubbisar ni alla verkar ha :)

    Köpte lite fler bodys idag, tog 74 då och dem såg iallafall ut att funka redan nu!

    13 februari ska vi tillbaka och väga/mäta lillkorven, då är han 4,5 mån. Får se hur stor han är då.

  • Äldre 5 Feb 18:27
    Musetti skrev 2018-02-05 16:20:12 följande:

    Nämen hjälp jag tror mensen har kommit igång igen! Knappt fyra månader efter förlossning och trots helamning. Känns surt :(

    Hade kraftig molvärk hela lördagen och en massa härligt mörkbrunt slem i helgen. Idag var det klarrött men inte så mycket.

    Hur är det för er?


    Ajdå. Men se det positiva! Din kropp är redo att bli gravid igen, den funkar som den ska.

    Jag trodde min kom tillbaka strax innan Edvin blev 3 mån. Fick dn rosa flytning. Men bara en gång. Inget mer så min mens är inte tillbaka. Hoppas den håller sig borta iallafall tills Edvin blir 6mån :) orkar inte ha mensvärk också..
  • Äldre 6 Feb 08:31
    Musetti skrev 2018-02-05 18:40:40 följande:

    Absolut, vi vill gärna ha en tvåa. Men inte än!!


    Vad kul! Förstår att ni vill vänta lite till. :)
  • Äldre 7 Feb 13:40

    Edvin har börjat vilja äta en gång i timman nästan varje måltid. Så jobbigt, blir så låst och har inte mage att ?härda ut? honom. HAr lovat att köra på fri amning liksom. Men nu börjar det bli så jobbigt.. de andra barnen blir ensamma tills sambon kommer hem. VArannan vecka strax före 18!

    Vore det dumt att erbjuda ersättning till natten? Efter att han ammat (han ammar, somnar- läggs över i sängen gallskriker som att han är hungrig, ända som lugnar är amma!) första gången så han kan sova? Tänker att det blir som jag tänkt göra med välling om drygt en månad ändå..?

    Han är säkert i en fas, men det är så jobbigt just bu att jag övervägwr alternativ till att amma varje timma eller mer. Det i sin tur gör att han ALDRIG sover. Kanske 20-30 min men det räcker inte. Han sover många timmar mindre per dygn än vad man läser att de ?ska? .

    Dessutom har han fårt utslag runt munnen, en gång när han tokigt nog fick smaka rinnig äggula av sambon här om morgonen. Men utslagen kom på eftermiddagen?

    Sen igår och idag utan att smaka något! Han dreglar massvis... kan det vara dreglet kanske? Ägg vet jag bebisar kan reagera/vara känsliga mot utan att det är allergi. Kan också vara allergi såklart.

    Ni andra som börjat ge smaksensationer, har era barn reagerat på något? Hur visade det sig?

    Eller blivit rödprickiga av dregel utan att smaka någpt, runt munnen bara?

  • Äldre 7 Feb 17:16
    Musetti skrev 2018-02-07 16:36:32 följande:

    Haha alltså det är Ilse som är 60 cm lång och 5,8 kg tung inte läkaren.


    Haha! Detta gav mig ett gott skratt :D

    Vad söt hon är också! Som en liten docka :)

    Vi har inte fått eller blivit erbjudna något magsjukevaccin här inte? Bor i Södermanland, kanske olika i olika landsting. Vaccinet var vid 3 mån och nästa vid 5mån. Så det blir i början på mars då han fick 3 mån vaccinet lite sent för att rädda julen från feber och gnäll.
  • Äldre 7 Feb 18:36
    Musetti skrev 2018-02-07 18:26:42 följande:

    Vi bor i Stockholm. Konstigt att det är olika! Magsjukevaccinet är uppdelat på två gånger och ges först vid 12 veckor och sedan vid 6 mån. Det är det enda vaccin som är frivilligt för barn i Frankrike (övriga är obligatoriska). Här i Sthlm vaccineras bebisarna vid 2 mån resp. 4 mån, precis som i Frankrike.

    Gick på skattjakt i källaren igår och hittade lakanen jag hade när jag var bebis (tack mamma som sparar på allt!). De passar bra nu när Ilse snart ska få ny större säng.


    Jasså! Biverkningar av det? Här finns det väl inte ens haha. Bor i Eskilstuna.

    Okej, ja hör väljer man ju fritt om man vill vaccinera alls men jag kan inre förstå varför man skulle avstå. Det gör ju att gamla farliga sjukdomar kommer tillbaka på sikt. Dessutom är ju vaccin ett ganska smärtfritt sätt att förmodligen slippa många sjukdomar som kan vara otroligt jobbiga.

    Vad mysigt med sp gammalt. Brukar bli mjukt och skönt då. Och så finns det lite historia bakom, blir genast väldigt fint då. Hade några lakan som syddes om till babypåslakan åt första barnet, av gammalt påslakan jag haft som barn. Men de har försvunnit i flyttar nu. Det var väldigt fint och välbevarat men mjukt och mysigt.
  • Äldre 9 Feb 06:59
    Trolltrio skrev 2018-02-08 12:13:38 följande:

    Vi har vaccinerat mot rotavirus, magsjuka. Vissa landsting har infört det, men inte alla.

    Här har vi fyramånaders fas. Äter ofta, gnäller mycket och sover dåligt.


    Okej men vad skönt!

    Ja här också. Exakt så är det. Dålig natt, Edvin sover ofta dåligt oå natten och otroligt lite på dagen. Äter mest hela tiden och gnäller däremellan ;) Nädå lite glad men mycket mer gnäll än normalt.
  • Äldre 9 Feb 08:45
    Musetti skrev 2018-02-09 08:01:02 följande:

    Exakt samma här- ingen liten ängel för tillfllet. Tur att de är så söta!


    Vissa dagar och stunder kan Edvin vara en ängel. Men oftare motsatsen i denna härliga fas.

    Är inte alls längre nervös tex över att han ska börja skrika om vi är i eb affär osv. Bara att slänga åt honom något aom prasslar, busa lite eller så. När han var helt ny så funkade ju inte sådant ;) slänga fram brösten kändes sådär haha.
  • Äldre 12 Feb 08:03
    Linnnn skrev 2018-02-11 20:36:34 följande:

    J fortsätter att hosta otäckt. Hoppas verkligen att det ska lätta snart, tänker att jag måste kontakta vc snart annars. Han är ju pigg och glad för det mesta, men det låter så skrälligt och han har svårt att hosta upp slemmet. Jag är också så trött, omöjligt att sova med en sjuk liten och mannen har varit bortrest, så igår fick min mamma rycka in. Mannen kom hem ikväll och konstaterade att J bara hostar var 5e minut eller så, vilket jag tycker är rätt ofta att bli väckt... (om jag nu hinner somna).


    Vad jobbigt det låter, och lite läskigt med hostan på en så liten. Hoppas det går över snart och att du får börja sova lite bättre.

    Här hemma har vi magsjuka. Min äldsta har sprungit på toa inatt. Sen började han kräkas massor. Han jar därmed vart vaken precis HELA natten. Jag försökte starta en film vid 5 imorse men då vaknade Edvin och ville äta så kom av mig. Har knappt sovit själv då stora killen gråtit av smärta i magen vid flera tillfällen. Fyy för sjukdomar.

    Så rädd att Edvin ska smittas. Men han helammas så det sägs ju att de är ganska bra skyddade då.
  • Äldre 13 Feb 15:16
    Linnnn skrev 2018-02-13 08:16:13 följande:

    Hur har du det i sjukstugan erijon? J är bättre även om han hostar lite än. Jag fick feber igen inatt, men nu är den borta. Har fortfarande en öm knöl i ena bröstet så beror nog på det. Nu vill jag vara frisk och ha friska barn!


    Det har lugnt vart den skönaste magsjukan någonsin. Imorgonbitti har sonen vart symtomfri i 48h, så det blir skola då :) han kräktes senast igår vid 6.30-7 på morgonen någonting. Så imorgon 8.15 har det passerat gränsen. Han har ätit dåligt men å andra sidan har jag typ sagt att han knappt får äta. Men idag fick han mat och åt allt utan problem :) allt stanna kvar också.

    Ingen annan hemma har några symtom så jag antar att vi klarade oss? Känns väldigt skönt. Men kanske inte är för sent..

    Jobbigt med hostan på J. Hoppas den släpper helt snart. Men just hosta kan ju vara otroligt långdraget. Tyvärr!

    Mjölkstockning? Så glad att jag sluppit det mer sedan sist. Trots att vinterjackan dragkedja är trasig så har jag klarat mig! :)

    Idag hqr Edvin fått drygt en matsked av sin gröt. Han blir ju helt till sig. så otroligt sött. Men han ammar på och det verkar ju vara det absolut bästa han vet i livet. Min lilla Mysunge.

    Skulle till Bvc idag, men eftersom stora killen ännu Inte är smittfri så fick vi ny tid på måndag. Ska bli spännande att se hur Edvin växer. Rådgjorde med Bvc för bara ett par dagar sedan att börja ge lite ersättning ibland eftersom jag inte riktigt orkade amma hela dagarna. Men blev inte så. Haha.. han ammar bara än (och smakar saker då, men det är ju mellan målen och så lite att det ibte mättar. Ett finger doppat i något, förutom gröten idag då. Det fick han lite mer av!)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här