Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Fre 6 okt 2017 12:44 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Fre 6 okt 2017 12:44 #30
  LitenBlomma skrev 2017-10-06 11:49:55 följande:
  Vad skönt för dig/er! Jag håller tummarna att det läker fint nu och du får må bra.

  Skulle han kunna få be om lov från jobbet att få vara hem någon extra dag med tanke på omständigheterna runt Om? Jag tänker att ni tar ut dubbeldagar.

  Jag är feberfri och bröstet känns bra igen. Usch, det blev så tokigt där i söndagsnatt. Jag hade fått i mig gluten (vet inte hur) och blev rejält dålig, satt på toa och hade magkramper, illamående, svettningar ja allt som tyvärr kommer med det här... Så på måndagen låg jag bara i soffan med Charlie. Man blir rejält trött ett par dagar efteråt. Han åt och åt och på natten var brösten överfulla men han orkade bara tömma det vänstra och tyvärr har jag ingen pump. Så det stackars högra blev stockat. Note, köpa pump.
  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Ja jag hoppas VERKLIGEN jag slipper mer skit nu. Jag orkar inte. Är så rädd att ens kolla på snittet, trots att det är superfint (under finns vätska som måste ut) . Kommit lite varliknande kladd idag som BB sa "sålänge du inte har feber eller mår väldigt dåligt är det lugnt. Finns det var som kommer ut så är det bra att det kommer ut"

  Men jag känner mig inte helt säker på deras ord. Tycker det är lite rodnat.. men samtidigt vet jag ju att infektionen ännu inte är bekämpad. Har ju två olika antibiotika att ta och tog första dosen med tabletter igår. Tar väl liksom ett par dagar.

  Men positivt iochmed förbättringen med snittet- viktnedgången är igång! -5k sedan typ i förrgår eller något.. under 60kg nu.
  Ser MYCKET smalare ut överallt, vätskan i benen är i princip borta (klart lite kvar men en otrolig förbättring. Stödstrumporna fyller ingen funktion. Dem sitter inte tillräckligt hårt)

  Magen är mycket mindre! Så skönt och kul.

  Väntar på hembesök av Bvc nu. Lillknos sover så sött här och borde snart vakna hungrig. Han börjar vänja sig med ett livat hem. De två äldre tar ju ingen större hänsyn, vilket kanske kan vara bra. Vill ju att bebis klarar ljud.

  Trevlig helg :)
 • Lör 7 okt 2017 09:14 #34
  Lisa Läkare skrev 2017-10-06 22:14:51 följande:

  Till erijon: När man haft bebis som varit inlagd på sjukhus får båda föräldrarna vabba dessa dagar - din sambo behöver inte använda sina 10 dagar! Be läkaren om ett VAB-intyg bara.


  Men det var tyvärr jag som var inlagd på infektion inte bebis :(
 • Lör 7 okt 2017 11:14 #36
  LitenBlomma skrev 2017-10-07 09:59:34 följande:

  Erijon: Hur går det med amningen och bröstvårtorna?


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Amningen funkar uppenbarligen kanon eftersom Edvin igår vägde 3625g 10 dagar. Han vägde 3364g vid födsel och gick ner till 3064g innan han vände redan dygn 2.

  Såren ser ut att vara borta men när han tar tag första gången så liksom känns det som knivar i magen.. spänner mig så sjukt mycket i någon minut men sen släpper det! Enligt Bvc kan det vara såhär typ första månaden och det bästa är att härda ut om man klarar, för det kommer bli så mycket bättre.

  Jag kommer fortsätta sålänge jag orkar och det inte blir värre. Använder purelan än och mam-kompresser emellanåt (de är ju svindyra?) och det funkar bra.

  Hur går det för dig?
  Sår/blåsor, kommer det komma igen tro?

  Edvin kan ibland ha svårt att få tag om
  Bröstet är stenhårt.. då får han typ panik och håller på och börjar liksom suga tag innan han har bröstet och DÅ gör det vidrigt ont alltså. Vet inte hur jag ska underlätta för honom riktigt.. tips?

  Hans navel lär lossna idag eller närmsta dagarna. Den sitter verkligen löst nu. Vi har otjänligt vatten för tillfället där jag bor också så enligt Bvc skulle vi avvakta med bad förrän naveln är borta osv. Edvin är torr i vecken. Ömsar skinn typ. Skulle behöva ett oljebad men får räcka med att tvättas med kokt vatten med olja (uppskattas inte. Som an skriker..)

  Hur mår ni i kroppen nu?
  Som ni vet så fick jag infektion i snittet. Eller snarare under/bakom. En lokal infektion i bukväggen förstod jag som. Så snittet är öppnat, ca 2-5 mm och dör sitter en liten bit steril handske för att det inte ska läka igen (läker väldigt bra och fint) så att den vätska som finns under ska sippra ut. Der verkar gå bra! Ser väldigt fint ut (för mig som inte är läkare iallafall)

  Var vätskefylld efter förlossningen. Gick inte ner i vikt osv. Men sedan antibiotika sattes in mot infektionen i tisdags så har jag tappat 7kg och mina smala ben är tillbaka. Lite svullen än men ingenting mot tidigare vecka. Så skönt.
 • Lör 7 okt 2017 14:17 #39
  LitenBlomma skrev 2017-10-07 11:35:35 följande:

  Mina bröstvårtor har klarat sig väldigt bra den här gången jämfört med de andra 5. Han har nog ett bättre sug/grepp.

  Jag förstår vad du menar med att han inte får grepp. Prova att klämma ut de första dropparna så att vårtgården inte är lika svullen av mjölk. Du kan även hjälpa vårtan in i hans mun genom att klämma ihop precis bakom med långfinger och pekfinger som ett saxgrepp. Hade kunnat visa med bild men misstänker att FL inte godkänner det. Hua. Vem vill se en bröstvårta

  De blir lätt torra och ömsar runt fötter och händer, har du någon det kräm typ Bepanthen kan du smörja med det. Min gosse gillar inte att bada.

  Jag mår bra, kroppen känns bra. Skulle vilja börja träna igen snart. Vikten har jag ingen aning om, äger ingen våg.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Vad skönt!

  Jag brukar hjälpa bröstvårtan in, eftersom att han är så ivrig jämt. Han kan gå från Toknöjd till P A N I K. Haha.. är bröstet då sprängfullt så blir det svårt. Men just saxgreppet ska man väl undvika?

  Wow. Syns inte att du födde barn för två veckor sedan där inte. Ännu mindre att du burit sex barn (eller var det 5?). Helt otroligt vad vissa kroppar fixar det bra. Jag har burit två nu och är inte i närheten av det där. Tänker att jag borde ha åldern ned mig som hjälp också.. men tydligen inte. Men är ändå ganska nöjd (ja inte just idag helt nysnittad!) :)
 • Ons 11 okt 2017 06:43 #51
  Euphoria85 skrev 2017-10-10 22:10:25 följande:

  Idag kom Lova!!


  Grattis! Vad underbart. Gick allt bra?
 • Tor 12 okt 2017 07:52 #54

  Nu är äntligen 10 av dessa 12 gravkilon borta! Börjar känna mig riktigt smal.. behöver ändå tajta till och gå ner kanske 2-4kilo extra. Men det känns sjukt att det bara "rinner av" eftersom att jag när Edvin var en vecka fortfarande inte hade gått ner ett kilo, iochmed all vätska, infektionen och vad nu som spökade. Nu känns alla kläder så stora och lösa.. kan stänga jackan som för mindre än en vecka sedan fattades säkert en decimeter för att stänga. Höfterna var ju jättebreda och plötsligt är de som vanligt?

  Min sambo blev helt i chock igår över hur snabbt jag smalnat av. Han som var såå skengravid att han typ hade ont i fogarna under sommaren fick börja träna och tänka sig för ordentligt så han gick Ner litegrann.. han har också börjat tappa kilon?! Haha helt otroligt!

 • Tor 12 okt 2017 12:09 #57
  Trolltrio skrev 2017-10-12 11:54:37 följande:

  Jag gick upp 5kg under graviditeten, nu två veckor efter har jag tappat 13! Fast nu är jag konstant hungrig när jag ammar, så det går jag tyvärr upp igen.


  Oj, bara 5kilo? Jag gick upp 9 med första och 12 med andra. Men är liten i vanliga fall. Vägde denna gång 64 kilo på förlossningen och förra grav 59 tror jag det var.

  Denna gång vägde jag lite mer än mitt vanliga jag när jag blev gravid då jag kort innan slutade röka, alltså ca 2-3mån innan. Så jag åt upp mig litegrann där. Men det gör mig ingenting. Det var det värt.

  Var era bebisar planerade? Mitt första barn var inte alls planerad.
  Men Edvin var det. Blev gravid direkt men fick missfall i vecka 5-6. Sen blev det Edvin på andra försöket efter. Tyckte det var stor skillnad. Att barnet var planerat var så himla kul, det kändes så bra. Så kul att få ha det lite hemligt också!
 • Tor 12 okt 2017 14:27 #60

  Andra Bvc besöket, Edvin 16dagar.

  Vikt: 3970g (födsel 3364g, gick ner till 3064g)
  Längd 54,1cm (födsel 50)
  Huvudomf: 36,3cm (födsel 34)

 • Tis 17 okt 2017 09:08 #64

  Hur funkar amningen för er (om ni ammar)? Min funkar kanon viktmässigt på lilleman. Älskar att amma, det är så mysigt! Men jag har fått som sprickor IGEN! Det gör såå ont.. så ont att jag inatt vid 4 gick upp och pumpade lite och gav i flaska. Har på båda bröstvårtorna och vet knappt var jag ska ta vägen när han tar tag och börjar suga..

  Vill verkligen inte sluta amma men just nu känns det som att jag inte ha något val? Det är så djupt (blöder inte.) och verkar inte vilja läka. Använt purelan och mam-kompresser konstant. Läste i efterhand att brösten ska vara torra mellan amningarna.. Attans. Så nu har jag säkert förvärrat det!

  Försökt luftat, smort med bröstmjölk som LitenBlomma. Bla tipsa om. Och det kändes bättre.. efter en dag. Men amningsinläggen fastna tillochmed på ena bröstet. Fyyy vad ont. :( ska ta detta på Bvc imorgon.

  Är noga med att Edvin tar ett stort och bra tag.. men han kanske gör fel ändå?

 • Tis 17 okt 2017 10:13 #66
  BFoktober2017 skrev 2017-10-17 09:55:22 följande:
  Det ända som funkade för mig när jag hade så ont, va amningsnapp. Hade det med första barnet hela tiden när jag ammade.
  Det hade jag också hela tiden, från start med första barnet. Tyckte det förstörde och han lärde sig aldrig rätt grepp. Men kanske ska köpa en ändå.. så såren får läka! Hoppas att bebis sen minns hur han ska ta tag. Kanske inte behöver ha nappen på varje gång?

  Läker såren då? Eller gör det bara mindre ont att amma? Är så desperat efter tips då jag verkligen vill fortsätta amma. Vill inte ge upp!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll