• Äldre 24 Oct 08:15
    921118 visningar
    1530 svar
    1530
    921118

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Har tyckt att det mesta varit ganska lätt efter förlossningen hittills, men igår när mannen var tvungen att jobba och jag skulle fixa med alla tre barnen märkte jag att det blev lite mycket. Är fortfarande lite svullen och öm i ljumskarna och har inte börjat svettas på nätterna heller, så känns inte helt som att kroppen ställt om från gravidläge.

    Hade en dag med extremt svullna bröst, men det var nog mer stas än stockning när mjölken rann till. Imorgon ska vi in på extra viktkontroll på BB då liten hade tappat ganska mycket i vikt då vi var där dag tre. Det är väldigt vanligt hos stora bebisar som behöver mer energi än den lite mindre modellen. Antagligen därför han bara äter och sover. Inte mycket vakentid här inte...

  • Äldre 24 Oct 08:18
    LitenBlomma skrev 2017-10-23 10:42:09 följande:

    Precis vad jag satt och googlade igår kväll. Om det sticker och bränner i brösten och vårtan är det svamp/torsk då?


    Det låter så. Hade det med barn två. Jag hade inga symtom, men bvc såg det på vit beläggning på bebis tunga.
  • Äldre 25 Oct 12:47

    Efter min första förlossning fick jag med ett litet häfte med övningar som man kunde börja göra direkt. Det var typ olika varianter på knipövningar och övningar för hållningen. Det var ju nio år sedan, så det har jag förstås inte kvar Är det någon som har tips på bra sidor eller kanske en app med övningar som är ok att börja med direkt?

  • Äldre 25 Oct 19:55
    Mischa skrev 2017-10-25 15:33:32 följande:

    Det finns en app som heter Mammamage. Den använde jag med mitt första barn. Tråkiga övningar i början men så är det ju :)


    Tack för tipset! Just nu bryr jag mig inte ett dugg om min putade degmage, men jag kommer nog inte känna likadant om ett halvår.
  • Äldre 25 Oct 19:58

    Extra viktkontroll idag eftersom liten tappat nästan 10 procent av vikten dygn tre. Plus 200 g på tre dagar. Skönt! En bit kvar till födelsevikten än, men gissar på att jag snart har en riktig tjockis.

  • Äldre 26 Oct 08:57

    Babysitter och babygym funkar bra när de är lite äldre. Jag har en bärsele och en trikåsjal. Har bara testat båda lite snabbt, men har använt till två tidigare barn. Selen är smidig för den går snabbt att sätta på och går att bära i på ryggen också sen när liten blivit större. Sjalen är klart mysigast!

  • Äldre 27 Oct 07:53

    Mannen måste jobba, bebis har haft bajsrace två nätter i rad och yngsta dottern fick magsjuka inatt... Ibland är det jobbigare att ha barn än annars...

  • Äldre 27 Oct 10:42
    erijon skrev 2017-10-27 10:10:08 följande:

    Var ju och odlade på såren på mina bröstvårtor i måndags/tisdags.

    Fick nu svar att det är stafylokocker. Så antibiotika i 7 dagar IGEN! Har fasen haft ett uppehåll på 1,5 vecka typ utan någon kur nu sedan förlossningen.

    Började ju där pga lång vattenavgång. Sen under snittet då man upptäckte infektion i livmodern. Båda intravenöst. Sedan infektion i snittet. Åt halv kur hemma. Sen inlagd med intravenöst. Åkte hem med TVÅ olika kurer i 7 och 5 dagar. Nu ska jag påbörja nästa, fast för brösten.. finna det liksom ingen gräns för vad en människa ska behöva dra på sig? Blir så matt på allting.

    Iochmed denna kur som jag förmodligen påbörjar idag då, så kommer väl svampen tillbaka pga den. Det är tillochmed ganska vanligt.. sa jag att jag börjar tröttna nu?

    Bvc besök idah iallafall. Hoppas vår lilla knos som igår blev en månad växer bra! Ska bli väldigt spännande!

    Har ni några söta smeknamn på era bebisar? Vi kallar Edvin "knos" har gjort sedan han föddes.. så vi glömmer hans riktiga namn ibland haha.


    Nej fy så jobbigt! Blir lätt en ond cirkel när man behöver antibiotika. Håller verkligen tummarna för att det blir bra nu!

    Vi har ju inte riktigt enats om namn än och när det gäller smeknamn är det lite ovant med en kille efter två tjejer. Har kommit på mig själv med att kalla honom gumman
  • Äldre 27 Oct 10:45
    erijon skrev 2017-10-27 07:58:21 följande:

    Fy vilken jobbig sits! Hoppas det går så smidigt det kan för dig/er. Riktigt jobbigt med magsjuka, helammar du bebis? Isåfall vill iallafall många hävda att bebis är i princip immun mot magsjuka.

    Hoppas du slipper den också, för det kan inte vara lätt att ta hand om barn eller bebis med magsjuka.


    Det låter bra om åtminstone bebis klarar sig. Syrran har feber också, men har åtminstone börjat äta igen. Jag tvättar händerna maniskt för amning i kombination med magsjuka klarar jag mig bra utan...
  • Äldre 27 Oct 21:35
    erijon skrev 2017-10-27 18:59:29 följande:

    Ja tydligen! Något som funkar som det ska. Behövs för att finna lite glädje :)

    Vår lilla plutt ligger i sin babysitter och har vart böjd i många rimmar (sovit mycket) men nyligen ätit massor, verkligen tömt båda brösten. Då märker vi att han gör sig redo för natten. :) gör era också så? Äter mer/oftare inför natten?


    Ja, senaste dagarna har han börjat äta oftare på kvällen. Hörde att det dels beror på att de fyller på inför natten, dels på att mjölken blir mindre fet kvällstid. Fetast är mjölken då man legat stilla länge, dvs på morgonen och därför sover bebisar ofta bättre morgon/förmiddag.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här