• Äldre 9 May 09:10
    921208 visningar
    1530 svar
    1530
    921208

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Linnnn skrev 2018-05-08 21:22:16 följande:

    Minns jag fel eller har inte du två större barn också Trolltrio? Funderar över hur du lyckas sova till kl 9 i så fall Här är det i princip alltid någon av dem som är morgonpigg och väcker mig (fast jag försöker få de stora att bara väcka pappa ). Jag funderar också över det här med nattamning, men måste nog ladda lite innan jag tar tag i det. Har ingen koll på vilka tider och hur ofta J äter längre, det varierar och jag är för trött för att öppna ögonen och kolla på någon klocka.

    Vad kul med nya ljud Musetti!

    Här har J vägrat att bli matad i två dagar nu. Han gallskriker om jag mot förmodan skulle lyckas få in en sked. Han ska äta allt själv och han är inte i närheten av något pincettgrepp. Kokade broccoli och sötpotatis i bitar till middag, men han spottade ut och skulle bara äta spagetti. Långa spagettistrån som han mosade in med hela händerna och sen päronbitar till efterrätt som mest trillade ur munnen efter att han gnagt av dem. Pust.


    Trots att det garanterat är jobbigt att J inte vill bli matad, så låter det så sött. Han verkar greja det utan pincettgrepp? Det gjorde ju knappat Edvin. Så jag är glad att han fattade det. Han är långt ifrån jätteduktig på att plocka och äta själv än, men övning ger färdighet.

    Edvin sover nästan alltid 9-11 eller 9-10.30 ca på förmiddagarna och i detta härliga sommarväder vi har nu aå sitter jag mest på vår balkong som har sol hela långa dagarna, dricker kaffe, lyssnar på podd/musik eller liknande. Redan hunnit få lite färg.
  • Äldre 14 May 08:37

    Har en riktigt liten förkyld kille här hemma. 38,5 i temp, snoret rinner litervis och han sov som en kratta inatt.

    Tycker mig se ?trycket? från två tänder innanför tandköttet i överkäken. Tandköttet är liksom ljust av ett tryck ?bara? på två ställen och han dreglar massor, biter tillochmed på sin napp och igår bajsade han inte ens hårt!! Allt får mig att tro på händer, förkylning ned feber brukar ju ocks komma i samband.

    Vi får se. Emellanåt är han på tipTophumör.

    Tog några bilder i vagnen påväg hem nyligen från skolan. Där förvandlas min lilla gullegris tilö en liten galning. Så gulligt haha.

  • Äldre 16 May 19:18

    Känns som att vi inte kommer ha råd med någonting i sommar. Helskotta vad pengarna dragit iväg.. riktigt tråkigt. Vi brukar hs ordentligt med buffert men jag har knappt någon kvar på mina konton.

    Kqbeke blir dagsutflykter till djurpark, olika badställen osv. Kanske om vi vågar en tur till dalarna (40mil enkel resa) där sambons mamma har hus :) där var vi förra sommaren, men då hqde vi inte en minimänniska som ska klara av bilfärd på ca 4 timmar.

    Edvin har haft feber i dagarna, 38,5 som mest och dagen efter 37,7 aom mest. Snorig som attans pch täppt i näsan. Tror det är tänder påväg också. Min Toknöjd plutt har blivit ilsk och gnällig. Svår att få och amma, får traggla med nappen och dinglis i säkert 25-30 min vissa tillfällen. Allt annat lockar och ibland märker jag av hans hunger men det är ju svårt att amma med täppt näsa. Såklart.

    Han är svettig dygnet runt. Blöt, typ halkar ur händerna på en ;) vi har 30 grader och stekande sol så han har haft tshirt och blöja enbart. Både inne och ute. Duschat och bada i diskho för att svalkas. Vart helt naken länge inomhus.. men det bara fortsätter. Han dricker dåligt men ammar säkert som vanligt bara att han krånglar när han väl SKA amma. Sen äter han ju som han brukar med små pauser för att hämta andan.

    Maten märker man mindre skillnad med. Men visst äter han inte lika glatt aom innan. Mängden är ungefär densamma men han tar med tid på sig, spottar/pruttat med munnen och även då märks hans nästäppa av massor. Säkert därför.

    Det tar på krafterna. Två kvällar i rad har han nattats 1,5-2h och det pga att han VÄGRAT amma. Sova. Ligga i sängen. Ligga i famnen. Han vill vara valen.. men trots stt han då ammat småsnuttar men ingen hel måltid liksom och klockan är 21 så är han lika klarvaken och gnällig. Så övertrött.

    Idag har det gått fantastiskt. Äntligen en liten vändning.

    Hur har ni andra det i värmen? Har ni varmt?

    Vad gör ni med bebisarna? Svårt att vara ute och gå (vi bor mitt i stan) pga solen och värmen både för mog och i vagnen. Hemma är det såå kvavt.

  • Äldre 17 May 18:47

    Edvin har feber IGEN? 38 bara och jag märker det inte direkt men han var så varm om huvudet att jag ville dubbelkolla. Ja, mycket riktigt.

    Så snorig och jag spolar med koksalt flera gånger om dagen. Nässug minst en gång om dagen. Kanske bör ringa 1177 ändå.

  • Äldre 20 May 12:34

    Jajamen! Så skönt :) nu äter han som en hel Karl igen, gladare och feberfri. Dock inte tempar sedan sist jag skrev men det märks och känns.

    Jag känner mig skyldig att kolla och är Edvin febrig så träffar vi inte andra med småbarn och ska kompisar till de äldre komma hem är det på eget bevåg.

    Edvin har lärt sig att från sittande utan problem slänga över sig till mage och åla iväg. Eller åt sidan och tar oftast emot sig! Äntligen. Älskar att plaska i vatten också har vi upptäckt!

  • Äldre 20 May 20:03

    Har någons av era små börjat krypa? Resa sig?

    Spännande att det kommer snart!

  • Äldre 20 May 21:21
    Linnnn skrev 2018-05-20 20:38:22 följande:

    Skönt att Edvin mår bra!

    I kväll somnade J med nappen i munnen för första gången någonsin. Återstår att se om det var en engångsgrej eller om han börjar förstå sig på den


    Ja verkligen! Så otroligt skönt. Nu verkar han dock fått hosta. Hoppas der bara är eftersläng av förkylningen!

    Jaså?! Har han inte använt napp tidigare alls?
  • Äldre 23 May 07:44
    Linnnn skrev 2018-05-22 21:41:26 följande:

    Å ingen napp idag heller... Har provat med både bröstmjölk och välling i nappflaska, men det går inte hem något vidare. Vatten däremot älskar J, men det blir han ju inte så mätt av


    Går det inte bra utan napp då? Svår att trösta?

    Edvin har napp, han älskar den. Men han älskar kanske mer att amma. Ammar fortfarande väldigt mycket per dygn, hue mysigt det än är aå börjar jag känna ATG jag vill dra ner på det iallafall. Han blir 8 mån om 3 dagar.

    Vore aå skönt om pappan kunde ta EN nattning. EN NATT.. men han har inga mjölktuttar så Edvin vägrar, såklart.
  • Äldre 24 May 16:02

    När vi har 25-30 grader och stark sol brukar Edvin ha bara body, eller tunna tights och T-shirt/kortärmad body. Men är han i vagnen med byxor blir han helt genomblöt. Då lägger jag hellre en tunn filt över bågen på vagnen så den täcker nor solen men värmer inte som byxor/tights. I skuggan (alltså sol blir der ju mest man går eller så) utan något på benen. Men tidigare idag var vi på en promenad. Långärmat och tights. Han var sjöblöt på ryggen. Då hade vi ca 23-24 grader just då. Det är svårt!

    Inte åkt till någon strand än (isbjörnar i vattnet ändå haha) men jag kommer köpa uvdräkt eller tvådelat uv-set. Bra att kunna byta underdelen om der kommer bajs eller så. Sen också ha badbyxor som håller bajs inne. Kan va bra att kunna variera. Förmodligen lär jag inte direkt hänga myclet på stranden denna sommar, jag klär mig inte i någon bikini på några år, minst. Haha

  • Äldre 25 May 08:43

    Jag ammar fortfarande 6-7 ggr per dygn. Försöker verkligen komma på ett sätt att dra ner på amningen.

    Kände igår att Edvin kanske inte är lika intresserad av att ammas mitt på dagen r han hellre utforskar oxh leker. Jabske passar gröt eller så bättre då. Tror dock han skulle hålla sig längre än på amningen. Han ammar säkert väldigt olika mycket beroende på hunger, eftersom han ännu äter varannan timma. Haha.

    Igår ville han ej amma vid 11. Då gav jag gröt, då vräkte han i sig 1,5port och drygt en halv klämmis på nolltid.

    Idag fick han 1 portion gröt med resterande klämmis strax efter 8 (han vakande 6 och åt)

    Och nu ammar han och somnar. Så en portion är för lite för denna herre. Bra att veta!

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här