Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Lör 28 okt 2017 10:39 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av Linnnn - Visa alla inlägg
 • Lör 28 okt 2017 10:39 #160

  Det är en tröst att det är fler som har sjuka syskon..., även om jag verkligen önskar att vi slapp det. Här visade det sig att det nog inte var magsjuka (bara kräks en gång), men 40 graders feber och halsont.

  Inatt har både jag och bebis sovit fyra timmar i sträck och sedan sovit vidare efter bara ett blöjbyte. Får njuta av det idag, man vet ju inte när det händer nästa gång

 • Sön 29 okt 2017 07:17 #170

  Inatt vaknade jag när jag sovit 5 timmar i sträck av att brösten värkte. Hann bli orolig då jag tyckte att liten var så svårväckt också. Nu läste jag precis att Ilse också har längre sovpass, så då känns det lite bättre. Minns inte att mina tidigare barn sovit så här länge så tidigt.

 • Sön 29 okt 2017 07:21 #171

  Tänkte att han blivit smittad av syrran och blivit jättesjuk...

 • Sön 29 okt 2017 08:27 #172

  På Youtube finns flera förslag på träning efter förlossning. Igår körde jag ett yogapass som var tänkt en vecka efter förlossningen; sök på postpartum yoga. Jag som inte haft ont i ryggen under hela graviditeten har känt av den lite nu, men efter 15 min yoga är det borta. Nu gäller det att försöka komma ihåg att fortsätta också. Knipövningar är helt hopplöst att minnas och så tråkigt. Har ni några knep för att det ska bli av?

 • Sön 29 okt 2017 15:36 #184

  Åh fy så jobbigt med brösten! Jag tyckte det var jobbigt det dygnet när mjölken rann till, men förstår ju av era beskrivningar att jag inte borde klaga över det. Jag tycker att det är svårast att få i sig tillräckligt med vätska och måste verkligen tänka på det för börjar få uvi-känningar om jag dricker för lite.

  Efter 6-8 v är det väl efterkontroll. Stygnen efter ev bristningar är väl borta långt innan dess? Efter 1-2 kanske? Hårdare träning ska man ju vänta med, men knipövningar trodde jag man skulle göra så snart som möjligt?

  Känner att jag har det väldigt lyxigt med storasyskonen nu. De kan ta sig både till och från skolan själva De måste förstås ha hjälp med frukost osv, men jag slipper gå ut. En fördel med sladdis jämfört med ettan och tvåan som det är två år emellan.

 • Mån 30 okt 2017 16:42 #198
  erijon skrev 2017-10-30 13:15:10 följande:

  Jag är tvärtom. Eller jag SER allt, men kunde inte bry mig mindre. Ligger mest i soffan och gosar med lilleman. När jag inte kör ungar till och från skola/dagis.

  Känner ingen ork att ens städa.. tvättar, diskar osv varje dag iallafall.

  Orken kanske kommer tillbaka. Imorgon blir ju Edvin 5 veckor redan. Helt sjukt. Letade nyss knep för att få igång förlossningen haha.

  Vad är en sovorm? Det låter intressant! :)


  Haha! Jag instämmer med dig. Jag ser också, men nöjer mig med det mest nödvändiga. Nu är liten inte ens två veckor än, så det kanske hinner ändra sig. Mannen som inte tagit sina tio dagar är också mer intresserad av bebismys än av att städa då han är hemma.
 • Mån 30 okt 2017 16:48 #199

  Vad jag är hungrig hela tiden! Matsuget som gravid kan inte jämföras med det här. Äter verkligen jättemycket och helst hela tiden.

 • Mån 30 okt 2017 16:52 #200
  LitenBlomma skrev 2017-10-30 10:37:55 följande:

  Grattis!!

  Våra flickor har varit skalliga men sonen född -13 hade massa hår. Han sparade det en bit ner på ryggen innan han klippte sig.


  Alla våra har haft ganska mycket hår vid födseln, så även den här gången, men det har trillat av och sen har de varit flintis läääänge. De har dessutom haft mörkt hår, men det nya som växte ut och som de har nu är blont.
 • Tis 31 okt 2017 17:19 #207
  erijon skrev 2017-10-31 16:48:05 följande:

  En fråga!

  Känns som Edvin börjat amma kortare stund, alltså han äter några minuter, mellan 5 och 10 sen börjar han böka, gråta, gnälla. Slår med huvudet mot bröstet, tar ibland nytt tag och verkligen hetssuger (som om det vore slut och han vill ha mer?) och släpper ofta ganska kort/snabbt efter. Ibland händer dessa flera gånger. Erbjuder då andra bröstet men då vill han nästan aldrig ha? Typ tar tag, får i sig ett par klunkar, gnäller och vill inte ha mer.

  Blir ofta nöjd med nappen efter detta. Men sen efter 1,5-2h blir han hungrig igen och samma sak upprepas..? Tänker att han bara vill ha mig som napp dör i slutet och blir arg när det kommer mjölk. Men varför blir han hungrig så kort efter igen?

  Förut släppte han och visade att han var nöjd. Tex somnade, sista mjölken i munnen rann ut osv. Nu stretar han nästan emot.

  Äter jag något som ger honom direkt ont u magen vid amning? Äter antibiotika visserligen.. men gjort större delen av amningen sedan han föddes :(

  Gör jag fel? Någon som vet varför han gör såhär? Så jobbigt. Känner mig så dålig.


  Lyssnade på en podd om amning. Enligt bm som pratade tar det 5-10 min för lite större bebisar (alltså inte helt nyfödda) att tömma 80% av bröstet. Hennes tips var att efter det försöka rapa bebis och sen erbjuda samma bröst igen (eftersom mjölken är fetare på slutet). Sen vid behov upprepa och därefter ev erbjuda nästa bröst. Jag tror inte du behöver oroa dig eftersom han går upp i vikt så bra. Bebisar brukar ju dessutom reglera mjölkproduktionen själva genom hur ofta de äter.
 • Tis 31 okt 2017 17:34 #210

  Haha! Har glömt bort att det är så det kan vara att amma också Än har vi inte kommit dit. Än så länge ligger han stilla, gärna med knäppta händer.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll