Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Ons 1 nov 2017 10:24 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av Linnnn - Visa alla inlägg
 • Ons 1 nov 2017 10:24 #215
  Trolltrio skrev 2017-10-31 21:33:06 följande:

  Misstänker nån fas, min är likadan! Släpper, gnäller, sliter och hackar. Hjälper inte att byta sida.


  Instämmer! Litenblommas inlägg fick mig att minnas hur amning för det mesta är... Korta perioder då det verkligen är mysigt, sen perioder av ömma bröst, stökig bebis, ilsken bebis,...
 • Ons 1 nov 2017 10:59 #217
  Musetti skrev 2017-11-01 07:54:09 följande:

  Vi hade första läkarbesöket igår, och hon blev godkänd :) Växt till 51 cm och ökat till 3,1 kg. Dvs rätt liten fortfarande men har börjat få så där bebisgosiga kinder och dubbelhaka. Och min mjölk verkar räcka!

  Frågade om hon hade trånga luftvägar då det låter som om hon har svårt att andas ibland men det var visst normalt. Det enda som påpekades var att hon måste vara helt still efter att hon ätit- vi ska inte försöka rapa henne. Detta då hon kräks en del. De sa också att vi helst inte ska använda Pampers blöjor då de innehåller massa gifter.

  Fick remiss för att göra höftröntgen för att utesluta ev framtida problem.


  Skönt att hon växer! Är det vi som fick minsta/största bebisarna? Vi var på bvc igår och då var liten 55 cm lång och vägde 4360 g (dvs inte riktigt tillbaka på födelsevikt än). Vi kom ju aldrig till BB, så såg inga andra nyfödingar att jämföra storlek med, så tycker han är jätteliten

  Vi har både libero och pampers hemma, men såg nu att det bara är libero som är miljömärkta. Kommer bara att köpa miljömärkta framöver. Tur att det är lättare att hitta nu åtminstone. När äldsta dottern var liten var det bara Coops egna som fanns.

  Hoppas allt är fint med höfterna.
 • Ons 1 nov 2017 11:07 #218
  erijon skrev 2017-11-01 08:34:36 följande:

  Härligt! Hur gammal är hon nu?

  Igår blev Edvin 5 veckor. På 1-månads kontrollen hade han växt 6cm sedan födsel och ökat... från 3064g(lägsta vikt, födsel: 3364) till 4700g. Det känns för han börjar bli tung och lång.

  Idag skulle jag knäppa bodyn nertill i stlk 56, men Attans vad den stramade! 62 måste ju vara på tok för stort än.

  Men första barnet minns jag att han verkligen följde med storlekarna för åldern och hade 50 tills han precis passerat en månad. Denna krabat är mycket större än storebror!


  Jag har helt andra referensramar. Med barn nr 2 var strl 56 för litet efter en vecka, så jag är glad att de flesta kläder fortfarande passar nu när liten blir två veckor Storlek 50 kunde väl första barnet som bara var 51 cm (men vägde knappt 4,4 kg) ha i några dagar. Har inte köpt några kläder alls i strl 50 inför barn nr 2 och 3...
 • Tor 2 nov 2017 07:53 #224
  LitenBlomma skrev 2017-11-01 13:21:07 följande:

  Jag är 176 cm och pappan 187 cm, sonen är 15 år och nästan 2m. Han har min fysik. Flaggstång.


  Precis som oss då Jag var inte lång som barn, men båda tjejerna är redan nu ganska långa.
 • Tor 2 nov 2017 08:00 #227

  Jag tycker att det verkar stolligt att screena bebisar med höftröntgen. Nog för att det är ganska vanligt med problem, men att röntga utan indikation? Känns som att stråldosen blir högre än vinsten, men kanske Frankrikes motsvarighet till socialstyrelsen har kommit fram till något annat.

 • Tor 2 nov 2017 08:06 #230
  erijon skrev 2017-11-02 07:53:54 följande:

  FiaW tyvärr undrar jag lite samma Sak MEN, det lilla vi lärt oss är att vid minsta pip från Edvin på kvällen så erbjuder jag mat! Så får han försöka äta mer innan han ska sova. Dagtid erbjuder jag inte bröstet direkt om han gråter typ 30 min efter att han ammat, för då är det troligen något annat. Klart han får ändå om det visar sig inte vara något annat.

  Inatt har vi haft en skitnatt!! För både Edvin och mig! Man märker tydligt att hans mage är stt problem just nu och DET är min också :( satt på sängkanten och grät för ingen sömn, ont i magen och tyckte synd om Edvin, samtidigt som jag bara ville att han skulle sova.

  Ska äta antibiotikan tills på tisdag, och sedan jag började i lördags har jag vart som magsjuk. Mår illa, och springer på toa dag som natt. Sjukt att behöva ha så i tio dagar, minst. Plus ta hand om liten som jag likadant, plus kräks (inte lika dålig i magen, men vissa blöjor är riktigt tunna) mycket gråt och skrik. Men jag förstår för hade jag trott att det hjälpte skulle jag också gråta och skrika just nu :/


  Nej men fy så jobbigt! Finns det någon alternativ antibiotika? Funkar det att äta yoghurt med tillsatt bakteriekultur?
 • Tor 2 nov 2017 08:51 #232
  FiaW skrev 2017-11-02 07:18:52 följande:

  Hur gör ni när bäbis vill va uppe och äta hela natten? Det brukar inte va så illa som det varit i natt men jag tänkte om jag ändå kunde påverka så det inte blir en vana.

  Igår sov han en del på dagen och ganska länge på kvällen, ska jag väcka honom då? Han behöver ju sova mycket också tänker jag så jag kan ju inte hålla på att väcka honom hela tiden..?

  Sen skulle jag gärna vilja ha era bästa tips på att ligg-amma. Vi har bara testat det lite halvhjärtat innan och då känns det inte som han får tag eller vet hur han ska göra.


  Att äta ofta på natten är ju bästa sättet att öka mjölkproduktionen, men jag har också tyckt mig märka att liten äter mer på natten om han sovit länge på kvällen och inte laddat upp ordentligt med mat. Mitt problem är inte amningen utan nattbajsande bebis... Jag somnar snabbt om när jag ammar, men inte då jag måste upp och byta blöja.

  I början försökte jag nog trycka in bröstet när vi skulle amma, men det funkar bättre om han får hitta rätt själv. Jag ligger på sidan och lägger bebis på sidan mot mig med bröstvårtan i näshöjd. Han brukar då vända upp huvudet och få tag. Går det inte på en gång brukar jag ligga stilla och vänta på att han ska hitta rätt. Ev skjuter jag in hans rumpa närmare mig så att nacken lutar lite mer bakåt.
 • Tor 2 nov 2017 08:58 #233
  erijon skrev 2017-11-02 08:30:59 följande:

  Ja det är verkligen skitjobbigt, för oss båda. Jag skulle stå ut om hans mage var bra och han nöjd. Vet ju att det är tillfälligt och för en bra sak.

  Men nu har vi båda der jobbigt, vilket inte underlättar. Får avbryta amningarna, blöjbyten, mys och allt annat för akuta besök på toan. Ibland ligger han på skötbordet samtidigt och gallskriker alltid. Stressande? Inte alls. Känner hjärtat slår ojämt ibland för allt som stressar mig.

  Vet inte, inte provat. Börjat ta Edvins magdroppar dock. Dem ska hjälpa tydligen :)

  Ibland funderar jag på om jag åkt på någon lindrig förlossningsdepression. Är så negativ och nere hela tiden. Visst kan det ge sig än, men skulle inte förvåna mig.


  Det låter helt normalt att vara negativ och nere när du får nya problem hela tiden. Det går inte att vara glad om man inte får vara frisk!
 • Tor 2 nov 2017 20:54 #244
  LitenBlomma skrev 2017-11-02 14:26:02 följande:

  Hej Hej!!

  Jag förstår att du fortfarande har ont i snittet. Tar du tillräckligt med värktabletter?

  Jag tycker att ni ska lita på rekommendationerna att väcka honom så att han får i sig mat. Han behöver maten så inte blodsockret dippar. De har så små magsäckar i början.


  Jag skulle också väcka för att ge mat. Det är klart att det kan ta emot att väcka sovande bebis, men nu är de så små och har inga rutiner än. Man blir ju tvungen att väcka bebis när man t ex ska iväg på saker också.

  Vi klarade oss precis över de där 10 % (och var också nära övre viktgränsen för tillmatning direkt) och jag vill ju väldigt gärna amma, så hade inte liten vaknat och velat amma varannan timme innan mjölken runnit till ordentligt hade jag nog terroriserat honom med brösten mest hela tiden
 • Tor 2 nov 2017 21:47 #245
  LitenBlomma skrev 2017-11-02 13:44:57 följande:

  Bvc idag. Charlie är 6 v. 5200g och 58cm lång. Ökat bra, 3985g och 55 cm sist.

  Hon är väldigt noga med att han följer normen och frågade om han öppnar och stänger händerna. Tittar på föremål och tar ögonkontakt. Ler mot oss. "Pratar". Håller upp huvudet i magläge. Hon ville t.o.m se med egna ögon att han gör allt det här. Vi har haft en annan bhvsköterska till de andra 5 men hon gick i pension.

  Gör era så här?

  Handlade ett babygym idag, vårt gamla var sönderlekt. Hittade ett från Skip Hop, Explore and möte. Inte bara ett babygym att ligga på rygg utan också att träna nacken!


  Det känns ju som att det finns risk att besöken drar ut på tiden om bebis måste visa upp alla sina färdigheter varje gång... Vi har också ny sköterska eftersom vi flyttat sen de andra var små och vi har bara setts ganska kort två gånger mest för att kolla vikten. Andra barnet hade vi en ganska sträng och gammeldags sköterska, så det slutade för det mesta att jag nickade och sa ja när vi var där och sen gjorde som jag tyckte...
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll