• Äldre 28 Oct 10:27
    921150 visningar
    1530 svar
    1530
    921150

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-10-28 05:53:37 följande:

    Samma här. Äter mycket på kvällen och varannan timme på natten. Han ammar långa pass och pausar gärna med mig som napp.

    Minsta flickan åkte på förkylning och feber igår. Tyvärr fick vi ställa in en middagsbjudning hos ett par vänner och ha gottefredag hemma istället. Hoppas att vi är friska till nästa fredag, då har vi bjudit in 6 familjer till Halloweenfest. Barnen har köpt kostymer och ser verkligen fram emot det.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Skönt att det verkar vara vanligt!

    Edvin äter ca var 3e timme eller med 3,5h mellan amningarna. Händer ibland På natten att han vaknar med 2 h mellan och då äter han Max 15 min. Så det är väldigt skönt. Som att han vräker i sig fort för att få sova vidare :) ibland är han ju dock vaken någon timma.. men oftast inte! Inatt vaknade han 23.30, när vi skulle lägga oss. Sen vid 03, nästa gång vid 5.. men åt inte förrän 05.30.
    Matade bara vid sista tillfället, sen fick jag sova till 7.30! Känner mig riktigt utvilad idag!

    Hoppas ni alla får en härlig lördag! :D
  • Äldre 28 Oct 15:06
    LitenBlomma skrev 2017-10-28 11:17:55 följande:

    Var det något med månen i natt för jag har också sovit gott och känner mig utvilad!

    Charlie är svårflörtad och tittar sig runt hela tiden. Det är sällan man får riktig ögonkontakt. Men den senaste veckan har han lett så där stort och tandlöst som bara bebisar och gamlingar kan

    Näst minsta sonen var likadan, log sällan och man fick verkligen flörta sig till det. Runt 3 månader släppte det.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Edvin ler också sådär stort och tandlöst! Hihi. Är det riktigt leende? Många gånger känns det så.. men är han inte för liten? Så sött att jag smälter varenda gång.

    Vi får ögonkontakt ibland, men ofta är annat mer intressant att titta på. Han fäster blicken ordentligt.

    Minns inte när första log.
  • Äldre 29 Oct 08:54
    FiaW skrev 2017-10-28 22:25:29 följande:
    Jag äter fortfarande vitaminer och järn och tror att jag äter tillräckligt. Jag har huvudvärk varje dag men försöker dricka tillräckligt med vatten också. Nu har jag sovit någon timme på soffan men mår fortfarande lite risigt när jag vaknar. Huvudvärk, ledvärk, sprängande bröstvårtor. Det är kanske lika bra att jag ringer VC på måndag. Är det läkare eller barnmorska jag ska söka till?

    Hur känns brösten vid svamp eller stafylokocker? Fast det borde väl inte bli sjukdomskänsla vid svamp?
    Jag har förmodligen (eller hade) svamp och stafylokocker i såren som jag har. Det gör ont och ömmar hela tiden. Såren läker inte, varje gång bebis ska ta tag så är det smärta som kan ge tårar om numera bara precis DÅ.

    Bröstvårtorna ömmar HELA tiden. Kan knappt duscha på dem. Hela brösten värker emellanåt, en känsla av brännande, stickande och ilande som ibland går bak i ryggen (det har dock gått över för mig nu efter behandling). Nu äter jag heracillin mot stafylokockerna.
  • Äldre 29 Oct 12:33
    Mischa skrev 2017-10-29 10:44:22 följande:

    Tage sover ganska bra i början av natten, typ mellan 23 och 3. Sedan brukar han bli mer orolig och vilja äta oftare. Men tycker ändå jag får helt okej med sömn, men än så länge har jag inte behövt gå upp med storasyster, det kommer jag börja göra till veckan. Ni andra som har äldre syskon, lämnar ni dem på fsk/skola? Vi har 15 h förskola och dottern ska gå från och med onsdag när mannen börjar jobba. Men han kommer inte lämna henne för han börjar tidigt, så jag måste ta mig upp och iväg...


    Sedan sambon började jobba efter 10 dagar har jah lämnat i skolan varje dag. Och varannan vecka tisdag till torsdag sambons son på förskolan.

    Det är jobbigt, bökigt och tar tid. Men det går och som LitenBlomma sa, man vänjer sig.

    Edvin har konstigt nog (peppar peppar) aldrig krånglat och bajsat/behövt äta under tiden lämning/hämtning. Det har alltid tajmat så han är nymatad eller ska äta någon timma efter vi kommer hem.

    Beuksr ta 40-45 min totalt med hämtning/lämning av båda barnen. Bara skolan går väldigt snabbt och då går vi med vagnen eftersom det ligger över vägen här. Den andra veckan åker vi bil då förskolan är ett par kilometer bort.
  • Äldre 30 Oct 08:21
    BFoktober2017 skrev 2017-10-29 23:55:51 följande:

    Äntligen är hon här, och det blev ett oktoberbarn

    Allt gick toppen.

    3760g o 51 cm ren kärlek.

    Men blev väldigt paff när hon kom ut o hade mycket hår.. hon hade mer hår nu än vad min dotter hade när hon va 1 år.

    Ligger vaken, och väntar på att dom ska komma in o ta en temp. Prinsessan sover med tummen i munnen


    Åh! Grattis till lilla prinsessan :)

    Vad underbart att allt gick så bra. Vill gärna läsa förlossningsberättelse
  • Äldre 30 Oct 13:15
    LitenBlomma skrev 2017-10-30 10:35:30 följande:

    Är det någon mer som inte kan släppa boandet? Fast nu är det inte bebisrelaterat utan mer inredningen i hemmet. Jag köper inredning, gardiner, tavlor och möbler. När man går hemma hela dagarna ser man helt plötsligt allt som behöver förnyas.

    Jag tänkte sy en sovorm, någon som har erfarenhet av det? Har ett randigt tyg från Polarn o. Pyret i marinblått och vitt.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Jag är tvärtom. Eller jag SER allt, men kunde inte bry mig mindre. Ligger mest i soffan och gosar med lilleman. När jag inte kör ungar till och från skola/dagis.

    Känner ingen ork att ens städa.. tvättar, diskar osv varje dag iallafall.
    Orken kanske kommer tillbaka. Imorgon blir ju Edvin 5 veckor redan. Helt sjukt. Letade nyss knep för att få igång förlossningen haha.

    Vad är en sovorm? Det låter intressant! :)
  • Äldre 30 Oct 14:33
    LitenBlomma skrev 2017-10-30 14:28:02 följande:

    Min man ser inte stök eller måsten så om inte jag gör det blir det inte gjort. Det blir väldigt stökigt fort om man inte håller efter när man har många barn. Och tvätt. Jag kör 3-4 maskiner varje dag.

    Det är höstlov och herregud så skönt att slippa köra dem. Vi myser med pyjamas hela dagen.

    Googla sovorm! Jättemysigt! Jag tänkte göra två, en till sängen och en till soffan.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Min Karl ser skiten, men gör ändå inget åt det alltför ofta.. men han är också trött och slut. Det har vart mycket för oss sedan Edvin tittade ut.

    Jo, nu med Edvin är vi 5 i familjen och nystädat syns bara någon timme ofta. Ungar klampar rakt in med leriga skor och smular ner minst hela köket ;) på nolltid.

    Höstlov här också. Bara största killen här, få sambons är hos sin mamma. Vi bara ÄR. Väldigt mysigt. :) behagligt att typ inte ha några måsten alls.

    Oj, det var inte illa. Så mycket tvätt har vi inte samlat ihop på en dag riktigt.

    Det ska jag googla direkt! :)
  • Äldre 30 Oct 18:05

    Något som jag inte kan förstå är att Edvin ALLTID på något sätt får oss att inte äta ihop hela familjen. 9/10 gånger vill han också äta, oavsett när han åt innan.. så jag liksom aldrig är med vid bordet och får äta själv. Sjukt tråkigt!

    På helgen så lyckas vi ofta tajma åtminstone vuxenmiddag (ibland äter jag och mannen något annat, senare, för att lyxa!) så han inte KAN vara hungrig då kan åtminstone pappa ta honom i famnen under måltiden eftersom han redan fått äta, minuter tidigare.

    I skrivande stund äter familjen och jag matar bebis i soffan.

  • Äldre 31 Oct 16:48

    En fråga!

    Känns som Edvin börjat amma kortare stund, alltså han äter några minuter, mellan 5 och 10 sen börjar han böka, gråta, gnälla. Slår med huvudet mot bröstet, tar ibland nytt tag och verkligen hetssuger (som om det vore slut och han vill ha mer?) och släpper ofta ganska kort/snabbt efter. Ibland händer dessa flera gånger. Erbjuder då andra bröstet men då vill han nästan aldrig ha? Typ tar tag, får i sig ett par klunkar, gnäller och vill inte ha mer.

    Blir ofta nöjd med nappen efter detta. Men sen efter 1,5-2h blir han hungrig igen och samma sak upprepas..? Tänker att han bara vill ha mig som napp dör i slutet och blir arg när det kommer mjölk. Men varför blir han hungrig så kort efter igen?

    Förut släppte han och visade att han var nöjd. Tex somnade, sista mjölken i munnen rann ut osv. Nu stretar han nästan emot.

    Äter jag något som ger honom direkt ont u magen vid amning? Äter antibiotika visserligen.. men gjort större delen av amningen sedan han föddes :(
    Gör jag fel? Någon som vet varför han gör såhär? Så jobbigt. Känner mig så dålig.

  • Äldre 31 Oct 17:29
    LitenBlomma skrev 2017-10-31 17:10:51 följande:

    Erijon: Jag vet inte varför dem gör så men jag känner precis igen beskrivningen. Ibland är de stökiga och pickar, kastar sig bakåt och skriker, vevar med armen eller trycker ifrån sig.

    Det är som att amma en rabiat tvättbjörn

    Jag har ont inne i högra bröstet, det ilar och bränner. Och vid det vänstra bröstet bredvid vårtgården har jag en klump. Igår var det rött på huden.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Haha ja, rabiat tvättbjörn!

    Nattetid vill jag påstå att amningen går helt problemfritt?
    Hoppas det slutar..

    Det du beskriver låter som infektion. De kollade efter knölar, rodnad och smärta (ilning, brännande osv). Fråga Bvc! Eller ring amningsmottagningen.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här