Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Mån 6 nov 2017 09:49 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Mån 6 nov 2017 09:49 #268
  LitenBlomma skrev 2017-11-06 08:58:10 följande:
  Hur går det?
  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Läkare på BB sa åt mig att bryta kuren. Gjort! Åt 8 dagar. 10e dagen var bara en tablett dessutom.

  Nu bör magen bli bättre inom några dagar tycker dem, oavsett clostridium eller inte. Det är tydligen vanligaste sättet att bli av med det. Att sluta med antibiotika!
  Jag har så vidrigt ont i magen, alla 3 barn hemma för jag kommer inte iväg att lämna dem. Samtidigt orkar jag knappt ha dem hemma iochmed att det innebär endel tillsägelser (killar 5 och 6 år. Bråkar och tjafsar lite ibland. Min sexåring är också extremt härjig ibland, typ idag. Han ser verkligen sin chans när jag är deckad. Hade han vart själv utan femåringen hade det funkat rätt bra.)

  Febern kan också vara vanligt virus, man blir ner mottaglig när man gå på kur och dessutom är det sådana tiden. Speciellt med både dagis och skolbarn!

  Orkar ingenting. Bäddat mysigt i sängen för mig och bebis. Han ligger bredvid och sprattlar/sover ibland när han inte äter. Såhär gjorde vi igår med.
 • Mån 6 nov 2017 11:31 #275
  Euphoria85 skrev 2017-11-06 11:22:51 följande:

  Vi har egen brunn och skickad iväg vattenprover förra veckan.

  Imorse ringde de från kommunen och så att vi inte ska dricka vattnet .

  Det ska ej drickas /användas även om det kokas

  Den var ju kul.

  De inväntar fler provsvar och hör av sig när de kommer om någon dag.

  Så ska vi ta det därifrån.

  Ursäkta men BAJS också.


  Inte ens använda om ni kokar? Det låter väldigt jobbigt.

  Här i min stad hade vi rekommendation att koka vattnet i flera veckor pga bakterier från jord i. Så jobbigt. Men äntligen är det över.
  Sambon hade som halvtidsjobb att koka vatten och kyla ner.

  Får ni köpa flaskvatten då eller hur gör ni? Ställs det ut något med vatten i, i området som är drabbat? Eller det kanske är er egen brunn. Då kanske annat gäller. Vi bor i bostadsrätt.
 • Mån 6 nov 2017 11:36 #276
  Linnnn skrev 2017-11-06 11:30:49 följande:
  Jamen fy så jobbigt erijon! Ni har ingen snäll farmor eller mormor eller liknande som kan komma och hjälpa dig? Du behöver ju få vila för att bli frisk också.
  Ja det är verkligen inte lätt. Men hoppas vara på benen inom några dagar. Ser fram emot att få laga mat! Vill laga lasagne, köttbullar och annat gott i höstvädret (som jag visserligen knappt ser från fönstret haha)

  Jag ÄLSKAR i normala fall att laga mat, och testa lite nya twister osv. Hela familjen brukar uppskatta allt jag lagar, vilket såklart gör det hela ännu roligare. Men nu, sedan Edvin föddes så har det mest blivit skräp. Typ halvfabrikat, eller tacos. Sambon har såklart lagat massor av mat, som oftast består av kött vilket alla älskar. Men ibland har det blivit mycket köttbullar och korv, även om vi försökt variera det också med korvgryta/stroganoff (och tillbehören) och färdiga köttbullar. Just färdiga köttbullar är egentligen nödmat här hemma. Ungarna älskar det.. haha, men inte vi. Så mycket godare med egna!
 • Mån 6 nov 2017 11:44 #277
  Euphoria85 skrev 2017-11-06 11:24:10 följande:
  Skönt att läkaren iaf tog ett beslut och hoppas verkligen det hjälper och du kan få må bättre snart!!!!
  Ja. Verkligen. Att den bag ringde ens tog det på allvar och pratade med läkare! Skönt. Hoppas bara dem vägt för och nackdelar och tagit rätt beslut nu, så inget börjar strula igen. För nu är jag nog resistent mot varenda antibiotika efter mina typ 7 kurer på snart 6 veckor.

  Jag måste svara på alla inlägg en och en, kan inte liksom lägga till fler. Eller vet inte hur man gör, förstår att det blir många nya inlägg eftersom jag gärna svarar alla. Någon som vet hur man gör för att få med flera personers inlägg när man ska svara? Att bara skriva namnet gör tyvärr att jag glömmer vad jag svarar på. Virrpanna här!

  Imorgon blir Edvin 6 veckor! Wow, redan.
  Han ler och skrattar ofta. Skrattet har ju inte riktiga ljudet, men det är inte ett tyst leende bara. Det är så otroligt sött så att man fullkomligt smälter! Han har fått ett jäkla humör (vi som hade världens lugnaste och snällaste bebis i 2-3 veckor från att han föddes haha).
  Han föddes tisdag den 26/9, och i Preglife appen har det alltid stått rätt antal dagar. Men nu plötsligt så räknar den att han blir en vecka äldre varje onsdag? Så idag är han 5veckor och 5 dagar ? Det är ju fel. Varför börjar den räkna fel?

  Han ammar iallafall oftare IGEN. Men nu gör det ju inte ont op mig så vi bara njuter, trots att det ibland knappt hunnit gå en hel timma mellan. Tråkiga är att det blir svårare för mig att lämna honom skälv med pappa en stund, tex om jag åker och handlar. Det blir ju min enda stund utan barn. Dessutom
  Gillar jag att handla, med Edvin går det lika bra. Meb vill fortfarande vara försiktig med bärandet efter snittet vilket blir mycket ner slit ned bilstol och matkassar!
 • Mån 6 nov 2017 12:23 #282
  Euphoria85 skrev 2017-11-06 12:14:15 följande:

  Erijon - jag citerade både sig och linnnn innan jag svarade


  När jag klickar på "citera" så öppnas skrivfönstret direkt, så jag hinner liksom inte citera någon mer.
 • Tis 7 nov 2017 17:18 #296
  Linnnn skrev 2017-11-07 13:44:38 följande:

  Mår du något bättre erijon?


  Nä, eller magen känns lite bättre. Springer inte lika ofta, känns bra efter.
  Fortfarande ont i magen.. lite, lite bättre dock. Idag feber 39,4 som mest. ÅT HELVETE vill jag säga!!

  Lyckades skjutsa stora till skolan. Mellersta hade ont i magen och fick va hemma från dagis (tack! Hade aldrig orkat åkt dit). Och Edvin.

  Med Edvin är i tillbäxtfas och mest äter och sover, gjort varje dag sen helgen. Så tacksam för det.

  Pressar bort febern med alvedon och Ipren, kanske därför det drar ut på tiden.

  Har en vän som också ligger däckad med 39 graders feber. Hennes 3månaders hade blåsor i mun och feber dagarna innan.
  Min stora har blåsa/blåsor i munnen. Ingen feber dock.. så det hoppas JAG är orsaken till min feber. Har också en blåsa på tungan :/
 • Tis 7 nov 2017 17:53 #298
  LitenBlomma skrev 2017-11-07 17:37:08 följande:

  Erijon: Höstblåsor?

  Fick hem gymmet idag.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Ingen aning. Hur ska jag veta vad det är för blåsor?? Får man hög feber då?
 • Tis 7 nov 2017 20:11 #301
  Trolltrio skrev 2017-11-07 19:00:12 följande:
  Vi fick också Babygym idag! Dock vägrade min fis att ligga på mage och lyckades hamna på rygg hela tiden.

  Erijon - ja det låter som Höstblåsor, det kan man få hög feber av. Kan inte din partner vabba om du sjukskriver dig? Du behöver vila!

  Min skrutt är sex veckor nu. Väldigt snål med leenden, nåt om dagen.bara. Äter ungefär varannan timme, kanske nåt längre pass på natten.
  Hur menar du med sjukskriver mig? Vem ska han vabba? Man får väl inte vabba bebis före 8mån tror jag. Men annars får han väl ta semester eller vabba någon av de andra, min son har ju säkert höstblåsor då och hans ont i magen.. så det borde ju funka. Dock är hans jobb så sjukt oförstående och sura. I samma sms aom de gratulerade till att han blivit pappa frågade chefen exakt när han bar tillbaka och försäkrade sig om att det absolut inte kunde flyttas på.

  Jah hann ju bli inlagd IGEN som ni kanske minns.. skitroliga 10 pappadagar. Eller skitroliga sex veckor vi haft över huvudtaget. Bara elände. Vill inte kräva att han är hemma imorgon.. men samtidigt känner jag mig tvungen. NÄR ska jag annars bli frisk? Kan inte proppa i mig mer alvedon och Ipren för att skjutsa och hämta osv. Jag varken orkar eller håller för det.

  Mitt magont får mig att fundera över ett besök på akuten. Magen är synligt uppsvälld nu också. Men är rädd att bli inlagd. Vad händer med Edvin då? Han får ju inte (och jag vill inte ha honom bland massa sjukhusbaciller) vara med mig inlagd på någon avdelning ner än BB/gyn. Jag ammar ju liksom.. så därför blir det inget. Samtidigt blir jag så jäkla rädd, VAD är det nu då?
 • Ons 8 nov 2017 05:16 #303
  Trolltrio skrev 2017-11-07 23:37:23 följande:
  Om du sjukskriver dig kan han vabba det andra sjuka barnet, alternativt ta fp på Edvin. Strunt i jobbet, du måste få bli frisk!

  Låter verkligen inte bra med din mage! Tycker absolut di ska ringa rådgivning!
  Ringt 1177 och ska ringa VC såfort dem öppnar.

  Nu är mellersta killen inte min son så han måste få vabba honom eftersom jag är sjuk? Inte ens FK kan kräva att JAG ska ha 3 barn ensam med 39 graders feber och något riktigt fel med magen. Sambon blir hemma idag. Nu står jag inte ut längre.
 • Ons 8 nov 2017 18:27 #312

  Så många timmar på VC och akuten så är jag påväg hem. Fick två liter ringeracetat, typ saltvatten. Är helt uttorkad/intorkad. Prover och blododlingar tagna osv. Vi misstänker clostridium. Eftersom tarmfloran är helt utslagen av all antibiotika jah fått.. så idag, börjar jag EN NY KUR antibiotika för att bli kvitt eventuell clostridiumbakterie.

  Har puls på mellan 125 och 140. 39graders feber och CRP på 280. Inte undra på man mår som ett as :/
  Fick betala 709kr för antibiotika också plus 400kr för besöket på akuten. Man blir ruinerad. Inte första besöket eller kuren senaste 6 veckorna liksom...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll